AVI-boeken groep 5 | M5 en E5 - Leesboekenenmeer
Search here...
TOP
Boeken Kinderboeken

AVI-boeken groep 5 | M5 en E5

Leuke AVI-boeken groep 5 M5 en E5

Door de redactie. In groep 5 leren kinderen nóg beter lezen met AVI-niveaus M5 en E5. Hier is een lijst met een aantal leuke AVI-boeken groep 5.

AVI-boeken groep 5: M5

Op een onbewoond eiland – Mirjam Mous

Op een onbewoond eiland. AVI-niveau M5; AVI-boeken groep 5

Kasper maakt een wereldreis met een zeilboot. Samen met zijn ouders en zijn zus Floortje. Maar tijdens een storm gaat het vreselijk mis. De boot zinkt en ze spoelen aan op een eiland. Er wonen geen mensen, alleen apen. Er is geen winkel waar je eten kunt kopen. En geen kraan waar water uit komt. Wat nu?

Meer informatie.

 

De Koningin met groen haar – Esther van der Ham

De koningin met groen haar. AVI-niveau M5

Bij het ontbijt lezen de katten Pebles en Pipi in de krant dat de koningin plotseling groen haar heeft gekregen. Het hele land is in rep en roer. De keizer van het buurland komt op bezoek en als hij ergens een hekel aan heeft, is het wel aan groen. Help! roept de koning. Wie krijgt het groene haar weg? Die krijgt een beloning. Dat zien Pebles en Pipi wel zitten. Dan kunnen ze eindelijk hun oude huis wat opknappen. Zal het hen lukken om de koningin op tijd van haar groene haar af te helpen? Een gezellig sprookje voor kleuters en beginnende lezers geschreven door Esther van der Ham met illustraties van Francien van Lang.

Meer informatie.

 

Het geheim van Guus – Ruben Prins

Het geheim van Guus. AVI-niveau M5; AVI-boeken groep 5

Guus is een heel goede keeper. En hij heeft ook altijd veel geluk. Guus Geluk noemen zijn vrienden hem. Guus weet wel hoe hij aan dat geluk komt. Hij heeft namelijk een geheim: zijn geluksonderbroek. Die onderbroek draagt hij tijdens al zijn wedstrijden. Geeft die onderbroek écht geluk?

Meer informatie.

 

Pluk van de Petteflet – Annie M.G. Schmidt

Pluk van de Petteflet. AVI-niveau M5

Pluk had een klein rood kraanwagentje. Hij reed er mee door de hele stad en hij zocht naar een huisje om in te wonen. Af en toe stopte hij. En dan vroeg hij aan de mensen: ‘Weet u niet een huis voor me?’ Dan dachten de mensen even na en zeiden: ‘Nee.’ Want alle huizen waren vol.
Gelukkig kwam Pluk de duif Dollie tegen en die wist wel een huisje. Een prachtig kamertje in het torentje van de Petteflet. Bekend boek van Annie M.G. Schmidt.

Meer informatie.

 

AVI-boeken groep 5: E5

Vieze Rik – Zombie – David Roberts

Vieze Rik Zombie AVI-niveau E5; AVI-boeken groep 5

De nieuwe babysitter van Rik lijkt wel een beetje op een zombie. Gelukkig blijkt hij de coolste babysitter ooit. Rik mag alles doen wat hij wil! Maar is dat altijd wel zo leuk?

Meer informatie.

 

Meester Kikker – Paul van Loon

Meester Kikker. AVI-niveau E5

‘Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.’
Sita, Wouter en de andere kinderen in de klas lachen. Leuke grap van de meester. Totdat hij op een dag de klas in komt met kroos in zijn haar. Zijn kleren zijn nat en gescheurd. De meester is aangevallen door een ooievaar, zegt hij…

Hilarische klassieker van Paul van Loon over een heel ongewone meester. Voor lezers van zeven jaar en ouder.

Meer informatie.

 

Koen Kampioen: Snel naar de top – Fred Diks

Koen Kampioen: Snel naar de top. AVI-niveau E5; AVI-boeken groep 5

Aukje gaat verhuizen! Dat nieuws slaat in als een bom. Maar gelukkig verhuist ze niet naar de andere kant van het land. Ze woont nu in de buurt van de atletiekbaan en ze blijkt erg hard te kunnen lopen. Koen maakt zich zorgen. Hij is bang dat Aukje bij FC Top weggaat. Hoe moet het dan verder met hun team? Koen merkt ook dat hij zelf niet altijd snel genoeg is om uit de dekking te komen. Dat moet echt beter, want hij wil met zijn team naar de top. Maar hoe?

Meer informatie.

 

BOE!kids: De tijdsring – Frieda van Raevels

BOE!kids: De Tijdsring. AVI-niveau E5

De grootmoeder van Boe verhuist naar Fantomalia. Voor haar vertrek geeft ze aan Boe een heel speciale ring. Via deze ring kan Boe met haar praten. Maar dan ontdekt Boe nog een andere magische kracht van de ring: Hij kan de tijd zestig tellen stilzetten. Het duurt niet lang voor het zombiegeestje Mo ontdekt dat de tijdsring bestaat. Die kan hij prima gebruiken om een paar van zijn slechte plannen mee uit te voeren. Mo doet er alles aan om het groepje van de BOE!kids binnen te dringen en de tijdsring te stelen. Zullen Boe, Wolf, Mie, Pier, Nes en Pas de indringer op tijd ontmaskeren?

Meer informatie.

 

Spekkie en Sproet: Raadsels op het cruise-schip – Vivian den Hollander

Spekkie en Sproet: Raadsels op het cruise-schip. AVI-niveau E5 door Vivian den Hollander; AVI-boeken groep 5

Spekkie en Sproet gaan naar de bruiloft van Spekkies nicht. Het feest wordt gehouden op een groot schip dat vele wereldzeeën heeft bevaren, en er lopen mensen uit alle hoeken van de wereld rond. De bruid draagt een kostbare tiara, met diamantjes erop. Maar ineens is de tiara verdwenen! Spekkie en Sproet gaan op onderzoek uit, maar het schip is enorm, en alle gangen zien er hetzelfde uit…

Meer informatie.

 

Mees Kees: Mees Kees in de gloria – Mirjam Oldenhave

Mees Kees: Mees Kees in de gloria. AVI-niveau E5

Mees Kees is nog maar stagiair, toch heeft hij al aardig door hoe hij les moet geven! Bij dictee tapt hij moppen en bij spelling speelt hij galgje. En een tekenfilm kijken is natuurlijk óók tekenles… Als mees Kees jarig is, bedenkt de klas een geniaal plan om hem te verrassen. Intussen maakt Tobias zich zorgen, want het is weer tijd voor de tien-minuten-gesprekken. Hij weet dat zijn moeder echt niet naar school wil komen. Gelukkig verzint mees Kees de beste oplossing van de wereld.

Meer informatie.

 

Meer info over AVI-niveau

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Dit blog bevat affiliate links

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *