50x lunchen zonder brood, recensie

50x lunchen zonder brood, kookboek met heerlijke maaltijdsalades voor thuis of onderweg, door de oprichters van voedzaam en snel

50x lunchen zonder brood, want ja, Nederlanders staan in de wereld vooral bekend om hun bruine boterham met kaas. Ben jij ook wel klaar met dit cliché, wil je graag minder brood eten en op een makkelijke manier meer groenten eten? Dan is het kookboek 50x lunchen zonder brood heel erg handig.

50x Lunchen zonder brood

50x lunchen zonder brood, kookboek met heerlijke maaltijdsalades voor thuis of onderweg, door de oprichters van voedzaam en snel

Alles moet tegenwoordig vlug, vlug, vlug. De hele dag zijn we aan het multitasken en gezond eten wil er dan ook wel eens bij inschieten. Althans, dat is mijn ervaring. Als ik een hele dag gerend heb heb ik niet zoveel zin meer om uitgebreid te koken, terwijl dat toch wel één van mijn hobby’s is!

Inmiddels heb ik al een aantal websites gevonden waar ik snelle, makkelijke en vooral gezonde recepten vandaag haal. En het leuke is dat die vaak ook kookboeken hebben uitgebracht! Een mooi voorbeeld hiervan is dan ook het kookboek 50x Lunchen zonder brood.  

Met het kookboek 50x lunchen zonder brood haal je lekkere recepten met maaltijdsalades in huis die je eenvoudig thuis voor kunt bereiden zodat je er op het werk weinig omkijken naar hebt. Het kookboek werd bedacht door de oprichters van de website voedzaamensnel.nl.

Het boek begint met een korte geschiedenis over het ontstaan van de salade. Zo bestond er vroeger een discussie over het moment waarop de salade gegeten diende te worden. De één beweerde vóór de hoofdmaaltijd, de ander meende juist dat het ná de hoofdmaaltijd genuttigd moest worden. Ik hou enorm van dit soort weetjes en vind het dan ook een leuke toevoeging.

Minder brood, meer groenten

Maar goed, ik kan er zelf ook niet langer meer omheen… Ondanks dat ik de kinderen goede eetgewoontes bijbreng, ben ik zelf gewoon veel te zwaar en maak ik zelf te vaak een ongezonde keuze. Het grootste probleem is het feit dat ik een emotie-eter ben. Ik probeer al meer te bewegen, maar dat alleen is niet de oplossing. Minder brood eten en meer groenten per dag zou bij mij echt kunnen helpen. Tijd om dat nu ook in de praktijk te brengen!

Een makkelijke manier om meer groenten te eten is door het eten van een lekkere (maaltijd)salade. Met de recepten uit het kookboek 50x Lunchen zonder brood maak je in een handomdraai een salade voor één persoon klaar. Wil je er met meer mensen van eten? Of verbruik je op een dag meer energie omdat bijvoorbeeld je baan dat van je vraagt? Dan zijn de ingrediënten eenvoudig te vermenigvuldigen naar het gewenste aantal personen.  

Conclusie

Wil je meer groenten eten, hou je van salades en wil je weleens iets anders dan anders maken? Dan is het kookboek 50x Lunchen zonder brood zeker een waardevolle toevoeging voor je boekenkast. Ik maak regelmatig salades klaar met ingrediënten die ik voor handen heb, en toch heb ik er nog een aantal leuke recepten bij zien staan die ik zeker nog een keertje wil maken.

De schrijvers van 50x Lunchen zonder brood zijn er vanuit gegaan dat je bij de bereiding van je salade beschikt over een mes en een snijplank en een plek waar je de salade kunt bereiden. Is dit niet het geval dan is het ook mogelijk om de voorbereiding én de bereiding uit het recept samen te voegen en de hele salade thuis voor te bereiden. In dit geval kun je hem niet langer dan een dag bewaren, het liefst in een koelkast.

Bij ieder recept staat ook een suggestie voor een dressing die je over je salade kunt doen. Hierin kun je zelf natuurlijk eindeloos variëren.  

Mijn beoordeling 50x Lunchen zonder brood:

Specificaties:

Auteur: Jennifer & Sven | Uitgeverij: Kosmos uitgevers | 9789021572819 | 128 blz. | Juni 2019

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Gerelateerd

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.