AVI boeken groep 3: AVI-start, AVI M3 en AVI E3

AVI-niveau groep 3: AVI-start, M3 en E3 + leesbox

AVI boeken groep 3: AVI-start, AVI M3 en AVI E3. Kinderen beginnen voor het eerst echt te leren lezen op school in groep 3. Een goede start is dan ook belangrijk, en daarvoor zijn leuke boekjes cruciaal. Om je op weg te helpen hebben we een overzicht gemaakt van AVI-boeken groep 3, gesorteerd op niveaus AVI-start, M3 en E3. Hier worden ook enkele voorbeelden gegeven van de moeilijkheid van de teksten.

Goed leren lezen

Goed leren lezen is erg belangrijk voor kinderen. Daarom schreven we al eens over de 10x de voordelen van lezen voor kinderen. Wil je dat een kind goed leert lezen dan is het ontzettend belangrijk dat er voldoende leeskilometers gemaakt worden.

Toegegeven, het ene kind vindt lezen leuker dan het andere. Het helpt vaak al als het boek een aansprekend onderwerp heeft, probeer hier dan ook zo veel mogelijk rekening mee te houden. Nog een leestip: geef het kind liever een te makkelijk boek, dan een te moeilijk boek, zodat het kind niet gefrustreerd raakt. Of zoek eens een alternatief voor het lezen van een boek. Lezen kan je tenslotte bijna overal doen! Voor meer inspiratie kun je ook eens de volgende blogs lezen:

AVI boeken groep 3

Wil je om te beginnen meer lezen over de verschillende AVI-niveaus? Dat kun je lezen in het blog AVI-niveau: wat is het en hoe wordt het gebruikt?. De meeste kinderen beginnen in groep 3 met lezen. Ze maken kennis met de letters, klanken en beginnen bij het lezen van boekjes op AVI-niveau AVI-start.

Heeft je kind het lezen eenmaal een beetje onder knie, dan kan het niveau een stapje omhoog naar AVI M3 en aan het einde van groep 3 heeft je kind, gemiddeld genomen, leesniveau AVI E3 bereikt. Nogmaals, leg vooral niet teveel druk op het leren lezen, maar zorg ervoor dat het lezen leuk blijft. Daar heeft je kind uiteindelijk het meeste aan, welk leesniveau het ook beheerst.  

AVI boeken groep 3 AVI-start

We trappen het overzicht van AVI boeken groep 3 af met een aantal boekentips op het niveau AVI-start. Boekjes die geschikt zijn voor beginnende lezers.  

Tim en Pim – Riet Wille

Een aantrekkelijk eerste leesboek op AVI start, speciaal voor kinderen die net leren lezen. Door de korte woorden en eenvoudige zinnen in tim en pim kunnen beginnende lezers meteen leeskilometers maken: aap pim mag mee met tim. tim ziet een doos. wat zit er in? een vis? een bal? nee, nee, nee! lees maar mee. Uitgeverij: Zwijsen.

Kas bijt de zon – Bette Westera & Claudia Verhelst

Net als Tim en Pim een aantrekkelijk eerste leesboek AVI-start, speciaal voor kinderen die net leren lezen. Door de korte woorden en eenvoudige zinnen in kas bijt de zon kunnen beginnende lezers meteen de nodige leeskilometers maken: kas wil een bal. kijk, daar is er een. daar, een bal in zee. kas gaat er op af. waf waf, hap, beet! maar… is dat wel een bal? Uitgeverij: Zwijsen.

Kas bijt de zon kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Wat een lef! – Monique van der Zanden & Hélène Jorna

Wat een lef! is ook geschikt voor de beginnende lezer op AVI start niveau. Er worden eenvoudige en korte zinnen gebruikt: eef gaat met de bus. de bus is vol. dan is er een bij. pas op, die bij is boos! wat nu? wie heeft er lef? Uitgeverij: Zwijsen.

AVI boeken groep 3 AVI M3

In het gips – Geronimo Stilton

Neefje Ben wil graag op wintersport! Natuurlijk zegt oom Geronimo dan geen nee! Hij huurt een huis in de sneeuw, op een berg en de hele familie Stilton gaat mee. Wat een pret. Zelfs Geronimo stapt op de slee de berg af! Maar o jee, dan botst Dries Durfal tegen Geronimo op. Au! Geronimo belandt met een heleboel gebroken botten in het ziekenhuis. In het gips, zegt de dokter! Wat een gi-ga-pech! Of wordt het toch nog een leuke vakantie? Uitgeverij: Pelckmans.

Poes Moos 3-in1 – Marianne Witte

De boekenserie Poes Moos maakt deel uit van de Leren Lezen met Kluitman reeks en heeft leesniveau AVI M3. Fin heeft twee hele lieve huisdieren. Moos is zijn poes en Toos is zijn kip. Als Fin bij oma gaat logeren, mogen Moos en Toos niet mee. Dat vinden ze niet leuk. Daarom stappen ze op de bus, op zoek naar het huis van oma. Uitgeverij: Kluitman.

AVI boeken AVI E3

Aan het einde van groep 3 beheerst je kind naar alle waarschijnlijkheid AVI-niveau AVI E3.

Mijn zelfleesboek voor groep 3 – Diverse auteurs

Dit AVI meegroeiboek voor groep 3 zit boordevol verhalen, zoekplaten, moppen en strips van bekende schrijvers en tekenaars. Leer lezen met favorieten als Aadje Piraatje, Agent en Boef, Dolfje Weerwolfje, Kolletje, Spekkie en Sproet, Spuit Elf en Vos en Haas én geniet van nieuwe, herkenbare en prachtig geïllustreerde verhalen.

De bundel is verdeeld in AVI START, M3 en E3, zodat je er het hele schooljaar plezier van hebt! En heb je hem uit? Dan kun je verder gaan met Mijn zelfleesboek voor groep 4!

Mijn zelfleesboek voor groep 3 kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Ik weet een mop! – Erik van Os

Dit moppenboekje is voor kinderen van 6 jaar en ouder. De moppen zijn gemakkelijk leesbaar en gaan van AVI E3 naar AVI E4. Uitgeverij: Zwijsen.

Het kleine draakje – Sanne de Bakker

Ook de boekenserie Het kleine draakje is deel van de Leren Lezen met Kluitman reeks. Papa brengt Roos naar bed en leest een verhaaltje voor. Roos is bang voor de grote draak. Papa vertelt dat de prins de draak heeft gevangen. Roos kan dus lekker gaan slapen. Maar dan hoort Roos iets raars. Het komt onder haar bed vandaan. Wat zit daar? Het blijkt draakje Piet te zijn, het kind van de grote draak… Kan Roos misschien helpen om zijn moeder te bevrijden? Uitgeverij: Kluitman.

Het kleine draakje kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer AVI-niveau groep 3

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com