AVI boeken groep 4: M4 en E4

AVI-boeken groep 4; Kinderboeken AVI M4 en E4

Wanneer een kind in groep 4 komt wordt het lezen voor kinderen weer een stukje moeilijker. Ze lezen dan AVI-niveau M4 en E4. Daarom zette ik een aantal leuke AVI boeken voor kinderen in groep 4 op een rij.

Goed leren lezen

Wil je dat een kind goed leert lezen dan is het belangrijk dat er voldoende leeskilometers gemaakt worden. Toegegeven, het ene kind vindt lezen leuker dan het andere. Het helpt vaak al als het boek een aansprekend onderwerp heeft, probeer hier dan ook zo veel mogelijk rekening mee te houden. Nog een leestip: geef het kind liever een te makkelijk boek, dan een te moeilijk boek, zodat het kind niet gefrustreerd raakt. Lees voor meer achtergrondinformatie ook eens het blog AVI-niveau: wat is het en hoe wordt het gebruikt?.

AVI boeken groep 4: leesniveau M4

Pas op, opa! – Vivian den Hollander

Pas op, opa! door Vivian den Hollander; AVI niveau M4

Maak kennis met opa Bullebak: de chagrijnigste oude knar van de hele buurt. Met zijn vreselijke snor, nare baard en gemene prikoogjes ziet hij er angstaanjagend uit. En als er een bal in zijn tuin belandt wordt hij ook nog eens woest! Zou jij dan niet hard wegrennen? Mila en haar broertje Tom wel. Op een dag staat er bij hen iemand voor de deur. Tot hun verbijstering is het niemand minder dan opa Bullebak! En wat nog erger is: hun moeder heeft hem gevraagd om hun nieuwe oppas te worden! O nee! Wat nu? Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris.nl (hier)

Bijt de dief in zijn billen! – Selma Noort

Bijt de dief in zijn billen! - Selma Noort; AVI M4, groep 4

Dammes Dief steelt van een dame. Pieter Pet krijgt hem bijna te pakken. Maar Dammes gooit hem van de ladder. En gaat er vandoor met de buit! Pieter Pet heeft hulp nodig. Hulp van Boef de hond, en van Raa de kraai! Uitgeverij: Zwijsen.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris.nl (hier)

Het grote AVI boek van Paul van Loon – Paul van Loon

AVI boeken groep 4: Het grote AVI boek van Paul van Loon - Leesniveau AVI start tot AVI M4

Dikke verhalenbundel van Paul van Loon voor kinderen die leren lezen. De spannende en grappige teksten lopen op in AVI-niveau van Start naar M4. Het boek bevat veel verschillende soorten teksten, zoals strips, moppen, versjes, toneellezen en (korte) verhalen. Zo kunnen kinderen lekker doorlezen op hun eigen niveau en is er voor iedere lezer wat wils. Uitgeverij: Zwijsen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris.nl (hier)

Koen en Lot: De hut van groep 4 – Marianne Busser en Ron Schröder

AVI boeken groep 4: De hut van groep 4 - Marianne Busser en Ron Schröder

Groep 4 heeft een hut tussen de struiken op het veld. Dat is heel erg leuk, maar dan komt er onweer. Ze rennen vlug naar huis en Lot komt kletsnat thuis. Maar waar is Koen? Zijn vader gaat hem zoeken, maar ziet hem nergens. Wat zou er aan de hand zijn? Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris.nl (hier)

Piraten! – Harmen van Straaten

Piraten; Avi-boeken niveau M4

Bas en Karin vinden een oude kist op zolder. In de kist zitten een schat-kaart en een spiegel. Als ze in de spiegel kijken, bevinden ze zich plotseling op het eiland van de schatkaart. En dus ook in de buurt van de schat! Maar net op het moment dat ze de schatkist open willen maken, staan ze ineens oog in oog met echte piraten… Uitgeverij: Kluitman.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris.nl (hier)

AVI groep 4: leesniveau E4

Hidde en de witte kraai – Géwout Esselink

Hidde en de witte kraai; AVI-boeken niveau E4

Hidde mist zijn beste vriend. Op een dag vindt hij een witte kraai. De kraai blijkt te worden gepest door de zwarte kraaien. Hidde wil de kraai beschermen en neemt deze mee naar huis. Daar verft hij de kraai met waterverf zwart, waarna de kraai toch opgenomen wordt door de zwarte kraaien. Een deel uit de serie ‘Hoera ik kan lezen’. Het gebruikte lettertype is speciaal ontworpen voor kinderen met dyslexie. Uitgeverij: De vier windstreken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris.nl (hier)

Wolf maakt boe weg – Thea Dubelaar

AVI boeken groep 4: Wolf maakt boe weg - Thea Dubelaar

Weinig dingen zijn zo geweldig als verstoppertje spelen in het kasteel van Pier. Boe heeft zich heel erg goed verstopt. Toch vindt Wolf hem, in een vaas! Snel legt hij een glazen schaal op de vaas, voor Boe weer vals speelt en wegzweeft. Maar dan is Boe opeens verdwenen. ‘O nee’, roept Pier. ‘Dat was de vaagvaas! Alles wat je daarin stopt, verdwijnt na een tijdje. En je vindt het nooit meer terug…’ Dat is het begin van een spannend avontuur waarin Wolf Boe achterna reist, de mysterieuze vaagvaas in. Uitgeverij: Pelckmans.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris.nl (hier)

Dolfje Weerwolfje 12: Weerwolfnachtbaan – Paul van Loon

Dolfje Weerwolfje 12: Weerwolf(n)achtbaan - Paul van Loon; AVI-boeken E4

Dolfje Weerwolfje, de bekende serie door Paul van Loon. Dolfje en Noura gaan op schoolreisje naar de Efteling. Terug bij school blijkt Noura weg. Hoe kan dat? Dolfje wil meteen terug naar de Efteling. Samen met opa weerwolf, Leo en Timmie. Hij moet Noura vinden! In de Efteling komen bij volle maan vreemde wezens tot leven. Bovendien is er een gevaarlijke samenzwering… Wat betekent de Nacht van de Macht van Acht? En wat willen al die heksen? Uitgeverij: Leopold.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris.nl (hier)

Spekkie en Sproet groot AVI leesboek – Vivian den Hollander

Spekkie en Sproet zelf lees boek - Vivian den Hollander; AVI-boeken niveau E4

Een echte detective voor beginnende lezers! Spekkie en Sproet lossen drie zaken op in dit dikke boek om helemaal zelf te lezen.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris.nl (hier)

Hier waak ik! – Chris Winsemius

Toneelleesboek Hier waak ik! AVI E4; Chris Winsemius

Hoi! Ik ben Flip en ik wil een hond. Mijn moeder wil daar niets van weten. Op een dag krijg ik er per ongeluk tóch een. Maar… wat moet ik met een hond die niet van mij is? Dit is een Toneelleesboek. De teksten lees je samen hardop. Kies wie je wilt zijn en lees dan om de beurt je rol. Uitgeverij: Zwijsen. 

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Meer AVI-niveau groep 3

Meer AVI-niveau groep 4

Meer AVI-niveau groep 5

Meer AVI-niveau groep 6

Meer AVI-niveau groep 7

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *