Badhoeve 2 – Sporen in het polderland, recensie

Badhoeve 2 - Sporen in het polderland, recensie; Historische roman geschreven door Marja Visscher

Badhoeve 2 – Sporen in het polderland, recensie. Hou jij van historische romans? Dan is de Badhoeve-trilogie een aanrader. De boekenserie werd geschreven door Marja Visscher.

Badhoeve 2 – Sporen in het polderland

Sporen in het polderland is het tweede deel van de Badhoeve-trilogie, een historische romanreeks over modelboerderij De Badhoeve en haar bewoners.

In Sporen in het polderland krijgen Jacob en Hermina het zwaar te verduren. Jacob zet zich sterk in voor de gemeenschap van de Haarlemmermeerpolder. Er is nog altijd geen school, kerk of gemeentehuis, dus er moet flink gepionierd worden.

Cafés en herbergen zijn er wel, maar die zorgen ervoor dat het drankgebruik onder de bevolking uit de hand loopt. Ook thuis op boerderij De Badhoeve loopt het niet op rolletjes. Hermina en Jacob zouden graag een kindje willen, maar een zwangerschap blijft tot groot verdriet uit.

Conclusie

Wat ben ik blij dat ik de Badhoeve-trilogie ontdekt heb. Hoewel het natuurlijk een historische roman reeks is waar feit en fictie door elkaar lopen, kun je wel concluderen dat Jacob en Hermina fascinerende mensen waren die een even zo fascinerend leven hebben geleid. Twee ijzersterke, zelfstandige mensen die precies wisten wat ze wilden, maar elkaar ondanks dat ook respecteerden en steunden. Jacob had het denk ik fantastisch gevonden om te zien dat modelboerderij De Badhoeve uiteindelijk uitgegroeid is tot de plaats die we tegenwoordig kennen als Badhoevedorp.

Naar aanleiding van de eerste twee delen voelde ik wel de behoefte om nog een persoonlijk blog te schrijven over emancipatie vs balans.

Mijn beoordeling Badhoeve 2 – Sporen in het polderland:

Specificaties:

Auteur: Marja Visscher | Uitgeverij: Zomer & Keuning | 9789401914833 | 184 blz. | Mei 2020

Badhoeve 2 – Sporen in het polderland is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Van dezelfde auteur

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.