Badhoeve 3 – Een schone getuigenis, recensie

Badhoeve 3 – Een schone getuigenis, recensie

Badhoeve 3 – Een schone getuigenis, recensie. Hou jij van historische romans? Dan is de Badhoeve-trilogie een aanrader. De boekenserie werd geschreven door Marja Visscher.

Badhoeve 3 – Een schone getuigenis

Een schone getuigenis is het derde en laatste deel van de Badhoeve-trilogie, een historische romanreeks over boerderij De Badhoeve en haar bewoners.

In Een schone getuigenis van Marja Visscher trekt de rampspoed over Nederland. Malaria, veepest, tyfus, pokken en cholera teisteren het platteland, en dus ook de Haarlemmermeer en De Badhoeve. Het vele water is een broeinest voor deze zeer besmettelijke ziekten. Jacob en Hermina moeten dan ook alle zeilen bijzetten en grijpen vaak rigoureus in. Hoewel de acties die ondernomen worden bittere noodzaak zijn, is dit vaak tegen de wil van de bevolking. Veestapels worden afgemaakt, boeren komen in opstand, de Haarlemmermeer is een oord van kommer en kwel.

Wanneer het ergste voorbij is, zijn Jacob en Hermina uitgeput en trekken ze zich samen terug op De Badhoeve. Samen werken ze daar aan een oratorium geschreven door Jacob en gecomponeerd door Hermina. Na alles wat er is gebeurd, kunnen ze hun gevoelens alleen nog vertalen naar muziek.

Conclusie

Na het uitlezen van Een schone getuigenis voelde ik me gewoon een beetje verdrietig. Ik vond het vreselijk dat ik De Badhoeve-trilogie uit had en moest echt even afscheid nemen van Jacob en Hermina. Wat mij betreft kan ik dan ook alleen maar de conclusie trekken dat Marja Visscher fantastisch werk heeft geleverd, dank daarvoor! En Marja, ook enorm bedankt voor het toesturen van de bestanden met daarop de door Hermina Dijk geschreven muziek. Ik heb ervan genoten!

De schrijfstijl van Marja vind ik bovendien erg prettig. Als ik het moet omschrijven voelt het een beetje als ouderwets Nederlands, maar dan wel in een modern jasje gestoken. Een beetje in de stijl als Pride and prejudice. Heerlijk, daar kan ik echt van genieten.

Badhoeve 3 – Een schone getuigenis is natuurlijk een historische romanreeks. Het boek is gebaseerd op historische feiten, de dialogen toegevoegd door Marja Visscher. Een paar keer moest ik dan ook wel glimlachen, omdat ik mezelf de vraag stelde wat Jacob en Hermina zelf van de trilogie hadden gevonden als ze het hadden kunnen lezen? Helaas zullen we het antwoord op deze vraag nooit te weten komen…

Mijn beoordeling Badhoeve 3 – Een schone getuigenis:

Specificaties:

Auteur: Marja Visscher | Uitgeverij: Zomer & Keuning | 9789020537123 | November 2020

Badhoeve 3 – Een schone getuigenis is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Van dezelfde auteur

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.