Boeken gelezen in april 2021

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in april 2021

Om je op leesgebied te inspireren schrijf ik maandelijks een blog over de boeken die ik gelezen heb. Natuurlijk kun je van de meesten dan ook meteen de recensie lezen. Het is de beurt aan Boeken gelezen in april 2021. Om een beetje een eenheid in mijn verhaal te krijgen en er geen onoverzichtelijk rommeltje van te maken zal ik de boeken groeperen per genre.  

Kinderboeken

Mo en Tijger gaan op reis – Elisabeth Mollema

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in april 2021: Mo en Tijger gaan op reis - Elisabeth Mollema

Mo en Tijger gaan op reis is het tweede deel van de boekenserie over Mo en Tijger. Door het lezen van dit boek groeit je kind van leesniveau AVI E3 – AVI E5.

Mo en Tijger gaan met papa, mama en Mo’s broertje Sem op reis naar het huis van opa in de duinen! Maar voordat ze kunnen vertrekken moet er nog van alles worden geregeld: de koffers moeten worden gepakt, papa moet broodjes halen en Tijger moet worden uitgelaten. Als ze dan eindelijk met zijn allen onderweg zijn met de oude bus die papa heeft opgeknapt, horen ze opeens ‘Boem!’ en komt de bus met een klap tot stilstand… Zouden ze nog wel op tijd bij opa aankomen? Uitgeverij: Moon. Mo en Tijger gaan op reis kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Mo en Tijger vieren feest – Elisabeth Mollema

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in april 2021: Mo en Tijger vieren feest, Elisabeth Mollema. Zelf leren lezen van avi-niveau E3 naar avi-niveau E5

Mo en Tijger vieren feest is het derde deel van de boekenserie over Mo en Tijger. Net als in de eerste delen groeit je kind door het lezen van leesniveau AVI E3 – AVI E5.

Mo en zijn nichtje Toos zijn iets heel leuks aan het doen: ze maken een lied! Dat lied gaan ze zingen op het feest van hun oma en de vader van Mo. Samen worden ze namelijk wel honderd jaar. En het feest is een verrassing, dus papa en oma mogen het nog niet weten. Dat is best spannend. En ook best moeilijk, zeker voor Mo’s kleine broertje Sem. Zal het hen lukken om het geheim te bewaren? Een stoere en grappige AVI-bundel over een verrassingsfeest! Uitgeverij: Moon. Mo en Tijger vieren feest kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Boer Boris en de eieren – Ted van Lieshout

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in april 2021: Boer Boris en de eieren, ook leuk voor thema lente of thema Pasen

Ken jij de populaire boekenserie over Boer Boris al? Wij hebben er inmiddels een aantal gelezen!

Boer Boris en de eieren is een perfect prentenboek thema lente of thema Pasen. De kippen hebben extra hun best gedaan om vrolijke, gekleurde eieren te leggen. Boer Boris laadt ze op de trekker om ze te verstoppen door het héle land en de kippen gaan gezellig mee. Maar na een bijna-botsing met de paashaas zijn alle eitjes stuk. Van schrik leggen de kippen opnieuw een ei, maar niet zo mooi gekleurd helaas. Er moet gauw iets gebeuren, maar hoe komen ze aan kleuren? Uitgeverij: Gottmer. Boer Boris en de eieren kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Tim de kleine boswachter – Jan Paul Schutten & Tim Hogenbosch

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in april 2021: Tim de kleine boswachter, Jan Paul Schutten

Tim de kleine boswachter is één van de Thematitels Kinderboekenweek 2021 voor groep 3 & 4. Het kinderboekenthema is dit jaar Worden wat je wil.

Tims vader is boswachter. Hij heeft Tim van alles geleerd over het bos en de dieren die er wonen. Wanneer Tim voor zijn verjaardag een echt boswachtersuniform én een ‘Turbotrapper’ cadeau krijgt, is hij net als zijn vader een echte boswachter. En in het bos is altijd genoeg te doen! Zo kun je hutten bouwen en in plassen stampen. Maar lukt het Tim ook om een gewonde kauw er weer bovenop te helpen? Gelukkig krijgt hij hulp van zijn vriendinnetje Tippi die misschien óók wel boswachter wil worden.

Jan Paul Schutten ging met ‘de echte’ boswachter Tim op pad. Tijdens urenlange wandelingen door het bos en over de hei vertelde Tim over zijn belevenissen in zijn huidige beroep als boswachter. Maar ook over hoe hij vroeger al van het stampen in de plassen kon genieten, over zijn kinderwens om later boswachter te worden én over zijn kauw Hansje die hij tam maakte. Jan Paul liet zich door deze verhalen inspireren voor de avonturen van Tim de kleine boswachter. Uitgeverij: Volt. Tim de kleine boswachter kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

De middeleeuwen – Jonathan W. Stokes

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in april 2021: De Middeleeuwen, Hanboek voor historiehoppers, Jonathan W. Stokes

Iedereen leert natuurlijk over de middeleeuwen, maar wanneer heb je daar nu echt iets aan? Precies! Tijdens je tijdreisvakantie! Zo blijft geschiedenis echt hangen: met toffe infographics, vol slimme tips en ook nog ontzettend grappig. Dit wil je niet missen. En heb je het wel gemist? Reis even terug in de tijd, en sla alsnog je slag. Uitgeverij: de Fontein Jeugd.

Meer informatie.  

Management

Profit First – Mike Michalowicz met medewerking van Femke Hogema

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in april 2021: Profit First, Mike Michalowicz; een simpel systeem om je bedrijf te transformeren van een cash-eating monster in een money-making machine

Hoe zou het zijn als winst niet langer een restje is dat aan het eind van het jaar hopelijk overblijft? Als het in plaats daarvan een bedrag is dat je bij iedere euro die binnenkomt veiligstelt? Zodat je meer winst maakt, meer overhoudt, meer kunt investeren, meer inzicht hebt, betere keuzes kunt maken en meer rust ervaart? Met dit boek geven Mike Michalowicz en Femke Hogema je de tools om dit zelf te realiseren. Profit First is een financieel systeem dat de financiële wereld volledig op zijn kop zet. Het veegt de internationale formule Omzet – Kosten = Winst van tafel. In plaats daarvan krijgt winst een prominente plek: Omzet – Winst = Kosten.

Dit boek laat zien dat iedere ondernemer vanaf de allereerste dag een financieel succesvol bedrijf kan runnen, door te focussen op winst. Profit First. Begin er vandaag nog mee! Profit First kreeg van mij vijf sterren. Uitgeverij: Van Duuren Management.

Naar de recensie.  

Kookboeken

50x lunchen zonder brood – Jennifer & Sven

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in april 2021: 50x lunchen zonder brood, klaar in 10 minuten; Maaltijdsalades voedzaam en snel

Uitgekeken op die eeuwige boterham tijdens de lunch? Of wil je meer groenten eten op een dag? Met dit boek maak je in slechts 10 minuten een lekkere lunch zonder brood! De verse en kleurrijke salades zijn ideaal voor thuis, onderweg en op kantoor. De 50 recepten zijn simpel en verrassend en zitten boordevol gezonde ingrediënten. Zo wordt lunchen behalve lekker, ook gezond! Het kookboek werd geschreven door de oprichters van de website voedzaamensnel.nl Jennifer en Sven. Uitgeverij: Kosmos uitgevers. Het kookboek 50x Lunchen zonder brood kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Romans

Het meisje uit de Mandenmakerssteeg – Marja Visscher

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in april 2021: Het meisje uit de Mandenmakerssteeg, Marja Visscher

Wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje? De jonge Leentje is vastbesloten om het tegendeel te bewijzen. Zij groeit op in een armoedige kelderwoning, als dochter van een visvrouw. Haar moeder, Mat, wordt tot wanhoop gedreven door de enorme pachtgelden en organiseert in het geheim een groot pachtersoproer. Ondertussen wordt Leentje aangenomen als dienstmeisje bij een van de meest gehate vispachters. Moeder en dochter komen zo lijnrecht tegenover elkaar te staan. Het meisje uit de Mandenmakerssteeg van Marja Visscher is een tijdloos verhaal tegen het decor van het Amsterdamse Pachtersoproer in 1748. Uitgeverij: Zomer & Keuning. Het meisje uit de Mandenmakerssteeg kreeg van mij drie sterren.

Naar de recensie.  

Winnaars – Danielle Steel

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in april 2021: Winnaars, Daniëlle Steel

Zelfs als het leven je toelacht, kan het in een oogwenk voorbij zijn… Lily Thomas is een ster in alpineskiën en traint voor de Olympische Winterspelen. Tot ze een verschrikkelijk ongeluk krijgt en in een rolstoel belandt. Haar droom spat uiteen, maar ze geeft niet op. Zal Lily haar sport ooit nog kunnen beoefenen? Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff. Winnaars kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Lees ook

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.