Boeken gelezen in augustus 2022

Leesboekenenmeer.nl: boeken gelezen in augustus 2022: recept voor geluk, Saskia M.N. Oudshoorn

Om je op leesgebied te inspireren schrijf ik maandelijks een blog over de boeken die ik gelezen heb. Natuurlijk kun je van de meesten dan ook meteen de recensie lezen. Het is de beurt aan Boeken gelezen in augustus 2022. Om een beetje een eenheid in mijn verhaal te krijgen en er geen onoverzichtelijk rommeltje van te maken zal ik de boeken groeperen per genre.

Romans

Gelukserie

Na het lezen van de boekenserie Liefde in Milaan begon ik aan het lezen van een nieuwe serie geschreven door Saskia M.N. Oudshoorn: de Gelukserie:

Gelukserie 1: Recept voor geluk

Leesboekenenmeer.nl: boeken gelezen in augustus 2022: recept voor geluk, Saskia M.N. Oudshoorn

Recept voor geluk is het eerste deel uit de Gelukserie. De jonge patissier Liv, hoofdpersoon in Recept van geluk, werkt in de keuken van een grote hotelketen. Met haar opdringerige manager, de lange dagen en het eentonige werk is ze het helemaal zat. Als ze op een regenachtige middag met haar vriend langs een verwaarloosd winkelpand slentert, komt de droom van haar eigen patisserie weer in alle hevigheid terug – en nu gaat ze ervoor. De Geluk-serie gaat over kansen grijpen of, als die er niet zijn, ze zelf creëren. Saskia M.N. Oudshoorn won met de feelgoodroman Recept voor geluk de Kobo Talent-wedstrijd. Recept voor geluk kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Gelukserie 2: Breekbaar geluk

Leesboekenenmeer.nl boeken gelezen in augustus 2022: Gelukserie 2: breekbaar geluk; Saskia M.N. Oudshoorn

Liv kan haar geluk niet op: haar eigen patisserie is een succes en nu heeft ze ook nog eens de fantastische en knappe Matthew aan haar zijde. Haar ex vriendje Onno is echter veel minder gelukkig met deze nieuwe situatie. Zo ongelukkig zelfs dat hij, in een vlaag van blinde woede, een impulsieve en domme beslissing maakt die de levens van bijna alle betrokkenen overhoop gooit. Wanneer hij besluit alleen aan Liv zijn daden op te biechten ziet zij zich gedwongen tot het maken van een onmogelijke keus. Moet ze zwijgen om Onno te beschermen? Of moet ze Matthew in vertrouwen nemen en riskeren dat ze alles kwijtraakt waar ze zo hard voor gevochten heeft? Een onmogelijke beslissing waarvan ze de gevolgen, ondanks de onvoorwaardelijke steun van haar trouwe vrienden Kate en Laurens, helemaal zelf zal moeten dragen. Breekbaar geluk kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Kinderboeken

Boer Boris

In augustus lazen we meerdere prentenboeken uit de serie van Boer Boris. Deze boekenserie is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 2,5 en ouder.

 

Boer Boris gaat naar oma

Leesboekenenmeer.nl: Boeken gelezen in augustus 2022: Boer Boris gaat naar oma

Boer Boris gaat naar oma is het achtste deel over Boer Boris. In dit deel gaat Boris met zijn broertje en zusje naar Oma in Den Haag om wat vers fruit te brengen. Boer Boris heeft met zijn zusje Sam en broertje Berend een hele hoop appels, peren en pruimen geplukt. Lekker hoor, maar wat moeten ze met zoveel fruit? ‘We gaan ermee naar Oma in Den Haag. Die bakt van appels taarten en van peren maakt ze sap, en van pruimen maakt ze jam voor op beschuit en in de pap.’ En dus gaan ze op pad, met de trein naar Den Haag. Als ze eenmaal aangekomen zijn, blijkt Oma niet het lieve oude vrouwtje dat de lezer had verwacht! Boer Boris gaat naar oma kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Boer Boris en de olifant

Leesboekenenmeer.nl Boeken gelezen in augustus 2022: Boer Boris en de olifant

Boer Boris en de olifant is deel tien uit deze populaire boekenserie. Op een ochtend komt zusje Sam aanlopen met een dier dat Boer Boris nog nooit gezien heeft op zijn boerderij: een olifant. Sam beweert bij hoog en laag dat ze al vriendschap met de goeiige lobbes heeft gesloten – en ze wil hem dus houden. Boer Boris is het daar niet mee eens en stuurt de olifant weg. Een olifant hoort toch niet thuis op een boerderij? Maar daar laat de slimme Sam het niet bij zitten. De olifant is per slot van rekening haar nieuwe beste vriend. Boer Boris en de olifant kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Boer Boris en de maaier

Leesboekenenmeer.nl boeken gelezen in augustus 2022: Boer Boris en de maaier; Ted van Lieshout en Philip Hopman

Welk kind zou niet Boer Boris willen zijn? Hij heeft zijn eigen boerderij en kan lekker de hele dag rondrijden op zijn rode tractor. Maar boeren moeten ook hard werden. En zéker als ze zo slim zijn als Boer Boris. Want als de maaier kapot gaat, moet Boer Boris hem repareren. En hij wordt mooier dan-ie ooit was! Maar dan gaat de buurman ermee rijden en gaat de maaimachine weer kapot en daarna krijgt de schooljuf een ongelukje. Elke keer dat de maaier kapotgaat, maakt Boris ‘m nog mooier en supersonischer dan hij al was. Zelfs de fabrieksdirecteur wil er een hebben! Het prentenboek Boer Boris en de maaier kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Boer Boris gaat naar zee

Leesboekenenmeer.nl Boeken gelezen in augustus 2022: Boer Boris gaat naar zee; Ted van Lieshout en Philip Hopman

Boer Boris heeft vakantie. Boer Boris gaat naar zee. Hij pakt zijn kleine koffertje. Wat neemt Boer Boris mee?’ Een heleboel. Te veel voor in zijn koffer. Boer Boris besluit dan maar de tractor vol te laden. Nu kan er veel meer mee! Nog steeds niet genoeg? Daar weet Boer Boris wel raad op. Dat wordt een supervakantie! Dit boek is verkozen tot het mooiste prentenboek van 2015. Boer Boris gaat naar zee kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Boer Boris heeft het heet

 

Leesboekenenmeer.nl boeken gelezen in augustus 2022: Boer Boris heeft het heet; Ted van Lieshout en Philip Hopman

Boer Boris heeft het heet! Maar de schapen in hun dikke wollen jas hebben het nog veel heter. Het is middenin de zomer en Boer Boris moet iets doen! Hij helpt de schapen uit hun warme jasjes. Al die wol is ideaal voor het maken van dikke truien en mutsen. Die komen misschien beter van pas dan je denkt… Boer Boris heeft het heet kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

De wonderbare reis van Nils Holgersson

Leesboekenenmeer.nl Boeken gelezen in augustus 2022: De wonderbare reis van Nils Holgersson; Selma Lagerlöf, opnieuw verteld door Bette Westera

Nils leidt een heel gewoon leven op een boerderij in Zweden, maar op een dag verandert alles. Als hij een kabouter vangt en de dieren pest, tovert de kabouter hem voor straf klein. Dan wordt Nils per ongeluk halsoverkop meegevoerd door een groep ganzen op een duizelingwekkend avontuur door heel Zweden. Zo begint zijn wonderbare reis. De wonderbare reis van Nils Holgersson is een geliefde klassieker. Bette Westera maakte een sprankelende hertaling, spannend en leesbaar voor een hele nieuwe generatie. Haar hertaling werd door Martijn van der Linden voorzien van prachtige, schilderachtige illustraties. De wonderbare reis van Nils Holgersson kreeg van mij vier sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

De vier kaboutertjes in de herfst

Leesboekenenmeer.nl Boeken gelezen in augustus 2022: de vier kaboutertjes in de herfst; Marianne Busser en Ron Schröder; Moon

Maartje, Joep, Johannes en Moontje zijn vier kaboutertjes. Samen beleven zij veel avonturen in het herfstbos. Ze helpen een gewond konijntje, ze waaien trekkende vogels uit, ze vieren feest met egel voor hij een winterslaap gaat doen en ze maken heerlijke bramenjam. Dit en nog veel meer lees je in dit vrolijke voorleesboek op rijm, over een van de heerlijkste seizoenen van het jaar: de herfst! De vier kaboutertjes in de herfst kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

 

Lees ook