Boeken gelezen in augustus 2022

Leesboekenenmeer.nl: boeken gelezen in augustus 2022: recept voor geluk, Saskia M.N. Oudshoorn

Om je op leesgebied te inspireren schrijf ik maandelijks een blog over de boeken die ik gelezen heb. Natuurlijk kun je van de meesten dan ook meteen de recensie lezen. Het is de beurt aan Boeken gelezen in augustus 2022. Om een beetje een eenheid in mijn verhaal te krijgen en er geen onoverzichtelijk rommeltje van te maken zal ik de boeken groeperen per genre.

Literatuur & Romans

Gelukserie 1 – Recept voor geluk – Saskia M.N. Oudshoorn

Na het lezen van de boekenserie Liefde in Milaan begon ik aan het lezen van een nieuwe serie geschreven door Saskia M.N. Oudshoorn: de Gelukserie.

In het eerste deel, Recept voor geluk, maken we kennis met de 24-jarige Liv die onder toeziend oog van een opdringerige manager in de keuken van een grote hotelketen werkt. Ze maakt lange dagen en het werk is vreselijk eentonig. Een enkele uitzondering daargelaten kan ze niets van haar creativiteit kwijt in het gebak dat ze dag in dag uit op basis van exact hetzelfde recept moet maken. Behoorlijk geestdodend dus, maar ja, het brengt geld in het laatje.

Wanneer ze op een regenachtige middag samen met haar vriend Onno langs een verwaarloosd winkelpand in de binnenstad slentert, komt haar droom van een eigen patisserie opeens weer in alle hevigheid opzetten. Liv is laaiend enthousiast over haar idee, maar Onno heeft zijn bedenkingen die hij niet onder stoelen of banken steekt. Ondanks dat besluit Liv toch de sprong te wagen, maakt een afspraak met de eigenaar en ondertekent impulsief het huurcontract.

Al snel komt ze erachter dat het beginnen van een eigen zaak heel wat voeten in de aarde heeft, zeker als je er nagenoeg alleen voor lijkt te staan. De hulp die ze krijgt van Matthew, de handige en vooral knappe zoon van de huurbaas, is daarom meer dan welkom. Maar zijn aanwezigheid zorgt er ook voor dat Livs relatie met Onno steeds meer onder druk komt te staan. Uitgeverij: Zomer & Keuning.

Recept voor geluk kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Gelukserie 2 – Breekbaar geluk – Saskia M.N. Oudshoorn

In Breekbaar geluk gaat het verhaal meteen verder met een boze, opgefokte en dronken Onno in de feesttent, die de familie Nienhuis de schuld geeft van de breuk tussen hem en Liv. In een vlaag van blinde woede, maakt hij ook nog eens een impulsieve en domme beslissing die de levens van bijna alle betrokkenen overhoop gooit.

Wanneer hij besluit alleen aan Liv zijn daden op te biechten ziet zij zich gedwongen tot het maken van een onmogelijke keus. Moet ze zwijgen om Onno te beschermen? Of moet ze Matthew in vertrouwen nemen en riskeren dat ze alles kwijtraakt waar ze zo hard voor gevochten heeft? Een onmogelijke beslissing waarvan ze de gevolgen, ondanks de onvoorwaardelijke steun van haar trouwe vrienden Kate en Laurens, helemaal zelf zal moeten dragen. Uitgeverij: Zomer & Keuning.

Breekbaar geluk kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Prentenboeken

Boer Boris gaat naar oma – Ted van Lieshout

Boer Boris gaat naar oma is het achtste deel uit de Boer Boris prentenboekenserie.

Het fruit in de boomgaard is klaar om geplukt te worden. Niet met de hand, nee, boer Boris heeft een heuse plukmachine. Het gaat fantastisch, al snel is al het fruit geplukt. Maar wat gaan we doen met al dat fruit? Boer Boris weet het wel: we gaan naar Oma in Den Haag en nemen het openbaar vervoer. Eenmaal in de trein zien ze van alles en spelen spelletjes. Nog een stukje met de bus en dan zijn ze bij Oma die aan de slag gaat met al het fruit. Verwachtte je een lief oud vrouwtje? Dan staat je een verrassing te wachten! Uitgeverij: Gottmer.

Boer Boris gaat naar oma kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Boer Boris en de olifant – Ted van Lieshout

In Boer Boris en de olifant hangt boer Boris de was op. Ineens ziet hij iets door het laken schijnen. Wat is dat nou? Een olifant! Sam vond hem op de weg langs de wei, daar plukte ze bloemen, toen liep hij voorbij. En oh, wat wil ze hem graag houden, ze hebben zelfs al vriendschap gesloten! Maar ja, boer Boris heeft een boerderij. Daar horen varkens en kippen bij, een paard in de stal en koeien op het land. Maar toch, hij weet het zeker, géén olifant.

Sam laat het er niet zomaar bij zitten en verzint allerlei manieren om haar lieve vriend de olifant bij haar op de boerderij te houden. Dan komt er een treurige stoet mensen voorbij. Wat zou er aan de hand zijn? Het zijn mensen van Artis en ze zijn al een tijdje hun Indische olifant kwijt… Heeft boer Boris hem gezien misschien? Uitgeverij: Gottmer.

Boer Boris en de olifant kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Boer Boris en de maaier – Ted van Lieshout

In het zesde deel over Boer Boris zien we dat de maaier kapot gaat. Hoe kan dat nou, ik heb niks fout gedaan? Boer Boris weet de maaier gelukkig weer te repareren, hij wordt zelfs nog mooier dan hij al was. Vervolgens leent de buurman hem, maar dan gaat de maaier weer kapot. Hoe kan dat nou? Ook de buurman deed niks verkeerd… Wederom weet boer Boris hem weer te maken en weer weet boer Boris de maaier nog mooier te maken dan hij al was.

Zo gaat het een tijdje verder tot er een heuse multimegamaaimachine staat. En dan is de maaier zo fantastisch mooi dat de baas van de fabriek er ook graag eentje wil hebben! Uitgeverij: Gottmer

Boer Boris en de maaier kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Boer Boris gaat naar zee – Ted van Lieshout

Boer Boris heeft besloten om op vakantie te gaan, naar zee. Hij pakt zijn kleine koffertje om zijn spullen in te pakken. Wat zal hij allemaal meenemen? Boris gaat vlijtig aan de slag, maar ja, binnen de kortste keren is zijn kleine koffertje al vol… Hij wil veel te veel meenemen op vakantie, wat moet hij nu doen?

Boer Boris weet het al: hij besluit dat de tractor mee gaat. Maar ja, even later is ook die zomaar vol… Dan moet ook de aanhangwagen maar mee. En nou hij toch voldoende ruimte heeft mogen ook alle dieren mee op vakantie. Bepakt en bezakt trekt de bonte stoet gezellig naar de zee. Dat wordt een supervakantie! Uitgeverij: Gottmer.

Boer Boris gaat naar zee kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Boer Boris heeft het heet – Ted van Lieshout

Het is hartje zomer en het is heet…Iedereen zucht en ligt als het even kan te slapen in de schaduw. Maar kijk toch eens, die arme schapen, ze hebben hun dikke vacht van wol nog aan! Gelukkig, daar komt boer Boris aan. Hij heeft de schapenscheermachine meegenomen. Wat zijn de schapen blij dat ze hun vacht uit mogen, ze trappelen zelfs van ongeduld.

Als de schapen kaal zijn laden ze de aanhangwagen vol. Wat gaan ze nu met al die vachten doen? Ze brengen de vachten naar de fabriek. In de fabriek wordt de wol bewerkt, waarna er warme kleding van gemaakt wordt. Warme kleding in de zomer? Het komt beter van pas dan je in eerste instantie denkt! Uitgeverij: Gottmer

Boer Boris heeft het heet kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.  

De wonderbare reis van Nils Holgersson – Selma Lagerlof

Nils Holgersson is een jongen die op een boerderij in Zweden woont. Dat klinkt allemaal heel normaal, maar er is één probleem: Nils is niet zo aardig voor de mensen en dieren om hem heen. Maar op een dag pest hij een kabouter en dat had Nils beter niet kunnen doen… Voor straf tovert de kabouter hem namelijk klein!

Wanneer er een groep wilde ganzen overvliegt en met hun lokroep andere dieren uitnodigen om met hun mee te gaan op reis naar Lapland, probeert Nils hun tamme gans Marten tegen te houden zich bij hen aan te sluiten. De poging mislukt en Nils en Marten vliegen met de groep mee. Het leidt tot een wonderbare reis waarin Nils ontzettend veel avonturen beleeft.

Gaandeweg verandert Nils steeds meer van de onaardige jongen die hij ooit was in een aardige en zorgzame jongen. Toch vraagt Nils zich op een gegeven moment af zijn ouders hem wel missen? En zal hij nu de rest van zijn leven slijten als kabouter? Wat moet hij doen om weer een mensenjongen te worden?

Op een gegeven moment krijgt hij te horen dat de kabouter die hem betoverd heeft de betovering verbreekt als hij Marten weer veilig thuis weet te brengen. Maar dat brengt Nils in een lastig parket, want als hij Marten thuisbrengt wordt hij geslacht, en dat wil hij helemaal niet… Kan Nils dit probleem ook oplossen? Uitgeverij: Gottmer.

De wonderbare reis van Nils Holgersson kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.  

De vier kaboutertjes in de herfst – Marianne Busser & Ron Schröder

Moontje, Maartje, Joep en Johannes zijn de vier kaboutertjes die de hoofdrol spelen in deze serie prentenboeken die geschreven werden door Marianne Busser en Ron Schröder. Samen doen ze in het herfstbos veel kabouterklusjes. Zo helpen ze een konijntje dat gewond is aan zijn pootje. Maar dan raakt Moontje de weg kwijt en verdwaalt! Gelukkig zoeken de andere drie kaboutertjes ook naar haar en vinden ze elkaar weer terug.

In het herfstbos gaan ze op zoek naar allerlei mooie dingen, waar ze vervolgens mee gaan knutselen. En er wordt door de vier kaboutertjes een groot feest voor egel georganiseerd, want die gaat de hele winter slapen. Dat kan natuurlijk alleen met een vol buikje… Zo helpen de kaboutertjes iedereen die ze helpen kunnen. Als bonus plukt Moontje nog bramen en maakt een heerlijke jam. Kortom, in de herfst is er ontzettend veel te beleven in het bos! Uitgeverij: Moon.

De vier kaboutertjes in de herfst kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com