Boeken gelezen in december 2022

Leesboekenenmeer.nl boeken gelezen in december 2022

Om je op leesgebied te inspireren schrijf ik maandelijks een blog over de boeken die ik gelezen heb. Natuurlijk kun je van de meesten dan ook meteen de recensie lezen. Het is de beurt aan Boeken gelezen in december 2022. Om een beetje een eenheid in mijn verhaal te krijgen en er geen onoverzichtelijk rommeltje van te maken zal ik de boeken groeperen per genre.

Kinderboeken

De ruimte

Afgelopen maand lazen we een aantal boeken uit de serie Het leven van een astronaut, boekenserie:

Hoe reis je naar de ruimte?

Leesboekenenmeer.nl boeken gelezen in december 2022 en recensies: Hoe reis je naar de ruimte? Martha E.H. Rustad

Als astronaut naar de ruimte gaan, het is een droom van velen. In het boek Hoe reis je naar de ruimte? laten ze zien hoe een raket werkt. Want hoe gaat een raket de ruimte in? Welke spullen gaan er allemaal mee? Want veel astronauten gaan naar het ISS, maar als je een poos in de ruimte verblijft heb je een flinke voorraad spullen nodig!

Eenmaal in de ruimte is er weinig zwaartekracht waardoor alles gaat zweven. Wist je dat astronauten zich daardoor een poosje niet zo lekker kunnen voelen? Gelukkig trekt dit na een paar dagen weer weg.

En het is natuurlijk prachtig dat je als astronaut met een raket naar de ruimte kan, maar heb jij je ook weleens afgevraagd hoe astronauten eigenlijk weer veilig terug op aarde komen? Ook dat vertellen ze in het boek Hoe reis je naar de ruimte?. Uitgeverij: Ars Scribendi.

Hoe reis je naar de ruimte kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Hoe leef je in de ruimte?

Leesboekenenmeer.nl boeken gelezen in december 2022 en recensies: Hoe leef je in de ruimte? Martha E.H. Rustad

Veel astronauten reizen af naar het ISS waar ze langere tijd verblijven. Zo verbleef de Nederlandse astronaut André Kuipers er een half jaar! Maar hoe doe je dat, leven in de ruimte? Je leeft er in een omgeving waar weinig zwaartekracht is waardoor alles zweeft. Dat betekent dat je je leven anders moet inrichten, want eten, douchen, naar het toilet gaan en zelfs slapen is in de ruimte anders dan op aarde. Uitgeverij: Ars Scribendi.

Hoe leef je in de ruimte kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

De Kijkdoos 190 – De leeuw

Leesboekenenmeer.nl boeken gelezen in december 2022: De Kijkdoos 190 - De leeuw, geschreven door Minke van Dam; Documentatiecentrum

Een leeuw is een groot, sterk dier. Hij heeft gevaarlijke klauwen en scherpe tanden. Een mannetjesleeuw heeft om zijn kop een kraag van haren. Hierdoor en door zijn grote lijf ziet hij er machtig uit. Daarom noemen we de leeuw wel de koning van de dieren. Leeuwen leven in warme landen in Afrika. Maar je kunt ze ook zien in de dierentuin. En je kunt over ze lezen in De Kijkdoos 190 – De leeuw. Uitgeverij: Documentatiecentrum.

De Kijkdoos 190 – De leeuw kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

De avonturen van Rutger, Thomas & Paco – De magische halsband

Leesboekenenmeer.nl boeken gelezen in december 2022: De avonturen van Rutger, Thomas & Paco - De magische halsband

In het eerste deel van hun nieuwe kinderboekenserie De avonturen van Rutger, Thomas & Paco – De magische halsband, krijgen Rutger, Thomas en Paco de hond een pakket opgestuurd met cadeautjes voor Paco. Maar vanaf dat moment gebeuren er hele vreemde dingen. Van wie komt dat pakket eigenlijk? En waarom gedraagt Paco zich zo raar? Als Paco dan ook nog verdwijnt, komen Rutger en Thomas in actie om het mysterie op te lossen en natuurlijk hun hond te redden. Uitgeverij: Kosmos Uitgevers.

De avonturen van Rutger, Thomas & Paco – De magische halsband kreeg van mij drie sterren.

Naar de recensie.

De Winkeltjes – Het Cijferwinkeltje

Leesboekenenmeer.nl boeken gelezen in december 2022: Het Cijferwinkeltje, geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder

Het Cijferwinkeltje is deel van de Winkeltjes-serie geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder. Eerder las ik al Het Kinderboekwinkeltje voor en aangezien ons dat goed was bevallen lazen we nu dit deel. Het gaat over oma Blom die dol is op cijfers, tellen en rekenen. Ze vindt dat allemaal zo leuk dat ze, naast het letterwinkeltje van opa Brom, een cijferwinkeltje heeft geopend. Daar verkoopt oma cijfers, en ze vertelt aan iedereen hoe handig het is als je de cijfers kent en allerlei sommetjes kunt maken. Uitgeverij: Moon.

Het Cijferwinkeltje kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Explorer Academy boekenserie

Ben je op zoek naar een spannende boekenserie voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder? Dan is de Explorer Academy reeks van National Geographic een aanrader. Uitgeverij: Blink.

Explorer Academy 1 – Het Nebula-mysterie

Leesboekenenmeer.nl boeken gelezen in december 2022: Explorer Academy 1 - Het Nebula-mysterie, recensie; Boekenserie van National Geographic geschreven door Trudi Trueit

Het Nebula-mysterie is het eerste deel van de boekenserie van National Geographic over de twaalfjarige Cruz Coronado die aan zijn eerste jaar op de Explorer Academy begint. De spannende boeken vol avontuur werden geschreven door Trudi Trueit.

Niet lang nadat Cruz op de Explorer Academy aankomt, ontdekt hij dat zijn familie een mysterieus verleden heeft op een geheime afdeling van de National Geographic Society. Een verleden dat zijn toekomst in gevaar kan brengen. Wie zit er achter hem aan? En waarom?

Het Nebula-mysterie kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Explorer Academy 2 – De veer van de valk

Leesboekenenmeer.nl boeken gelezen in december 2022: Explorer Academy 2 - De veer van de valk, recensie; Boekenserie van National Geographic geschreven door Trudi Trueit

Explorer Academy 2 – De veer van de valk gaat verder waar deel 1 stopte. Cruz zit nog altijd in de eerste klas van de Explorer Academy, maar hij heeft nu een speciale opdracht gekregen van zijn overleden moeder die hij uit moet voeren. Hij moet namelijk op zoek naar deeltjes van een speciale formule die verspreid zijn over de hele wereld. Elke keer als Cruz een stukje van de formule heeft en de echtheid is bevestigd, krijgt hij een nieuwe hint om de zoektocht voort te kunnen zetten. In De veer van de valk brengt de zoektocht hem naar het koude Scandinavië. Zal het hem lukken om het stuk van de formule te vinden?

Explorer Academy 2 – De veer van de valk kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook