Boeken gelezen in januari 2021

Een overzicht van boeken gelezen in januari 2021, ter inspiratie

Om je op leesgebied te inspireren schrijf ik maandelijks een blog over de boeken die ik gelezen heb. Natuurlijk kun je van de meesten dan ook meteen de recensie lezen. Het is de beurt aan Boeken gelezen in januari 2021. Om een beetje een eenheid in mijn verhaal te krijgen en er geen onoverzichtelijk rommeltje van te maken zal ik de boeken groeperen per genre.

Kinderboeken

De circusplasser

de circusplasser door Marianne Busser en Ron Schröder

Een kinderboek met, als je het mij vraagt, een fantastische titel. Je kan er alle kanten mee op, maar ik zal je niet langer in spanning houden: het is een boek vol originele, grappige en lekker vieze versjes over dieren! De circusplasser kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

De vier kaboutertjes in de winter

De vier kaboutertjes in de winter door Marianne Busser en Ron Schroder

Ken jij de boekjes over De vier kaboutertjes al? Ze maken in ieder seizoen allerlei avonturen mee! In De vier kaboutertjes in de winter helpen ze een eekhoorntje dat vergeten is waar hij al zijn nootjes verstopt heeft en helpen de andere kaboutertjes Moontje als ze door het ijs is gezakt. Ze bouwen sneeuwpoppen en natuurlijk houden ze ook een sleewedstrijd. De vier kaboutertjes in de winter kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Woezel & Pip Winterpret

woezel en pip winterpret door Guusje Nederhorst

Hou je van de verhalen van Woezel & Pip en de winter? Dan is Winterpret echt een boek dat je moet lezen. Het bevat negen individuele verhalen, ideaal om voor te lezen! Woezel & Pip Winterpret kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.  

De spin die veel scheetjes laat

de spin die veel scheetjes laat door Filemon Wesselink

De spin die veel scheetjes laat woont in een groot bos en voelt zich eenzaam. Niemand wil met hem spelen omdat hij altijd scheetjes laat. De scheetjesspin heeft honger en eet het liefst bruine bonen. Vooral chili con carne, zijn lievelingseten. Maar wat hij niet weet, is dat je van bruine bonen ook heel veel scheetjes moet laten. Het spinnetje is erg verdrietig omdat niemand met hem wil spelen. Moet hij misschien toch wat anders gaan eten? Maar bruine bonen zijn zo lekker… De spin die veel scheetjes laat kreeg van mij een teleurstellende één ster.

Naar de recensie.

Het Kinderboekwinkeltje

Het Kinderboekwinkeltje is onderdeel van de serie De Winkeltjes door Marianne Busser en Ron Schroder

Ken jij de kinderboekenserie De Winkeltjes al? Het Kinderboekwinkeltje is slechts één van de vele winkeltjes in het straatje. Er is van alles te beleven! Tijdens de Kinderboekenweek is de winkel prachtig versierd, eigenaresse Tilly leest iedere woensdag voor, er komen auteurs op bezoek en vooral komen er veel mensen met allerlei bijzondere vragen over boeken. Het Kinderboekwinkeltje kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Hobby/creatief

Handlettering Journal Doe je zo!

Handlettering journal doe je zo! door Karin Luttenberg

Een ander doel wat ik mezelf gesteld heb is meer handletteren en mijn BuJo bijhouden. Ik hoopte inspiratie op te doen door erover te lezen, en dat is gelukt! Ik trapte af met het boek Handlettering Journal Doe je zo! Ontwerp je eigen art journal, een visueel dagboek, een plek waar je kunt spelen, experimenteren, verbeelden, herinneren en je dagelijks leven documenteren met meer dan woorden alleen. Handletter al je teksten, voeg kleine tekeningetjes toe en het wordt een document om voor altijd te bewaren. Handlettering Journal Doe je zo! kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Doodles & Letters

doodles en letters door Marieke Blokland

En ja, het lezen over handletteren werkte! Ik kreeg inderdaad meer inspiratie en daarom was ik benieuwd naar een compleet andere stijl, maar wel hetzelfde principe. Ik las daarom het boek Doodles & Letters. En als je het mij vraagt staat er op de cover meer dan terecht: Handboek voor iedereen die houdt van kleuren en tekenen! Doodles & Letters kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Thrillers

Waterland

waterland door suzanne vermeer

Waterland is een spannende thriller geschreven door Suzanne Vermeer. Het verhaal gaat over Claudette die haar hectische leventje in Amsterdam achter zich gelaten heeft. Met haar man is ze een bed and breakfast begonnen in het Italiaanse Umbrië. Maar wat vrijwel niemand weet is dat ze niet vrijwillig uit Nederland is vertrokken. Ze zal moeten terugkeren naar waar het ooit allemaal begon… Waterland kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Tweede Wereldoorlog

’t Hooge Nest

't hooge nest door Roxane van Iperen

’t Hooge Nest, Winnaar van de Opzij literatuurprijs 2019. En wauw, wat een verhaal. Villa ’t Hooge Nest was tijdens de Tweede Wereldoorlog één van de grootste onderduikadressen van Nederland en werd gerund door twee joodse zussen. De locatie? In ’t Gooi, waar allerlei NSB-buren en nazikopstukken zich ook bevonden. Het is een verhaal dat je wat mij betreft gelezen moet hebben. ’t Hooge Nest kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com