Boeken gelezen in januari 2021

Een overzicht van boeken gelezen in januari 2021, ter inspiratie

Hoera, ik heb een nieuwe e-reader: een Kobo Nia, mét schermverlichting! Man, ik ben als een kind zo blij. Voor het eerst in jaren lees ik weer in bed, waar ik nou eenmaal de meeste leeskilometers kan maken. En dat ik leeskilometers maak mag duidelijk zijn, ik las in januari voor mijn doen veel boeken. Daarom hier een overzicht van mijn boeken gelezen in januari 2021, misschien doe je wel inspiratie op?

Om een beetje een eenheid in mijn verhaal te krijgen en er geen onoverzichtelijk rommeltje van te maken zal ik de boeken groeperen per genre.

 

Kinderboeken

De Circusplasser

de circusplasser door Marianne Busser en Ron Schröder

 

Een kinderboek met, als je het mij vraagt, een fantastische titel. Je kan er alle kanten mee op, maar ik zal je niet langer in spanning houden: het is een boek vol originele, grappige en lekker vieze versjes over dieren! Naar de recensie.

Meer informatie.

 

De vier kaboutertjes in de winter

De vier kaboutertjes in de winter door Marianne Busser en Ron Schroder

 

Ken jij de boekjes over De vier kaboutertjes al? Ze maken in ieder seizoen allerlei avonturen mee! In De vier kaboutertjes in de winter helpen ze een eekhoorntje dat vergeten is waar hij al zijn nootjes verstopt heeft en helpen de andere kaboutertjes Moontje als ze door het ijs is gezakt. Ze bouwen sneeuwpoppen en natuurlijk houden ze ook een sleewedstrijd. Naar het overzicht van de vier kaboutertjes.

Meer informatie.

 

Woezel & Pip Winterpret

woezel en pip winterpret door Guusje Nederhorst

 

Hou je van de verhalen van Woezel & Pip dan is dit echt een boek, met 9 individuele verhalen, dat je moet lezen. Een korte samenvatting van de verhaaltjes kun je lezen in de recensie.

Meer informatie.

 

De spin die veel scheetjes laat

de spin die veel scheetjes laat door Filemon Wesselink

De scheetjesspin heeft honger en eet het liefst bruine bonen. Vooral chili con carne, zijn lievelingseten. Maar wat hij niet weet, is dat je van bruine bonen ook heel veel scheetjes moet laten. Alle dieren vinden hem stinken en blijven het liefst uit zijn buurt. Het spinnetje is erg verdrietig omdat niemand met hem wil spelen. Moet hij misschien toch wat anders gaan eten? Maar bruine bonen zijn zo lekker…

Persoonlijk vond ik dit boek een beetje tegenvallen met name door de, in mijn ogen, verkeerde boodschap. Want moet je jezelf altijd aanpassen om geaccepteerd te worden door de ander? Mocht je zo’n gesprek met je kind willen voeren dan is dit boek juist wel weer een aanrader.

Meer informatie.

 

Het Kinderboekwinkeltje

Het Kinderboekwinkeltje is onderdeel van de serie De Winkeltjes door Marianne Busser en Ron Schroder

Ken jij de kinderboekenserie De Winkeltjes al? Het Kinderboekenwinkeltje is slechts één van vele in het straatje. Er is van alles te beleven. Zo komen er auteurs op bezoek, er wordt voorgelezen en vooral komen er veel mensen met allerlei bijzondere vragen over boeken. Natuurlijk heeft de enthousiaste eigenaresse voor elk kind wel een boek! De kinderen en ik vonden het een erg leuk boekje.

Meer informatie.

 

Hobby/creatief

Handlettering Journal doe je zo!

Handlettering journal doe je zo! door Karin Luttenberg

 

Een ander doel wat ik mezelf voor dit jaar gesteld heb is meer handletteren en mijn BuJo bijhouden. Ik hoopte inspiratie op te doen door erover te lezen, en dat is gelukt! Ik trapte af met het boek Handlettering Journal doe je zo! Ontwerp je eigen art journal, een visueel dagboek, een plek waar je kunt spelen, experimenteren, verbeelden, herinneren en je dagelijks leven documenteren met meer dan woorden alleen. Handletter al je teksten, voeg kleine tekeningetjes toe en het wordt een document om voor altijd te bewaren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Doodles & Letters

doodles en letters door Marieke Blokland

 

En ja, het werkte! Ik kreeg inderdaad meer inspiratie door het lezen. Daarom was ik benieuwd naar een compleet andere stijl, maar wel hetzelfde principe. Ik las het boek Doodles & Letters. En als je het mij vraagt staat er op de cover meer dan terecht: Handboek voor iedereen die houdt van kleuren en tekenen! Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Thrillers

Waterland

waterland door suzanne vermeer

 

Waterland is een thriller door Suzanne Vermeer over Claudette die haar hectische leventje in Amsterdam achter zich gelaten heeft. Met haar man is ze een bed and breakfast begonnen in Umbrië. Maar wat vrijwel niemand weet is dat ze niet vrijwillig uit Nederland is vertrokken. Ze zal moeten terugkeren naar waar het ooit allemaal begon… Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Tweede Wereldoorlog

’t Hooge Nest

't hooge nest door Roxane van Iperen

 

’t Hooge Nest, wauw, wat een verhaal. Deze villa was tijdens de Tweede Wereldoorlog één van de grootste onderduikadressen van Nederland en werd gerund door twee joodse zussen. De locatie? In ’t Gooi, met allerlei NSB-buren en nazikopstukken. Het is een verhaal dat je wat mij betreft gelezen moet hebben. Naar de recensie. Winnaar van de Opzij literatuurprijs 2019.

Meer informatie.

Op dit moment ben ik nog bezig in het boek: Een werkweek van 4 uur. Vergeet het oude concept van hard werken tot aan je pensioen en stel je spannende levensplannen niet uit. Klinkt goed toch? De recensie volgt snel!

Welke boeken heb jij gelezen in januari?

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.