Boeken gelezen in januari 2023

Leesboekenenmeer.nl boeken gelezen in januari 2023

Om je op leesgebied te inspireren schrijf ik maandelijks een blog over de boeken die ik gelezen heb. Natuurlijk kun je dan ook meteen de recensie lezen. Het is de beurt aan Boeken gelezen in januari 2023. Om een beetje een eenheid in mijn verhaal te krijgen en er geen onoverzichtelijk rommeltje van te maken zal ik de boeken groeperen per genre.

Kinderboeken

Papa zegt ja

Leesboekenenmeer.nl boeken gelezen in januari 2023: Papa zegt ja; Filemon en Clarinde Wesselink; Recensie

Papa probeert streng te zijn en daarom moet hij van zichzelf overal nee op zeggen. Maar zou het leven niet veel leuker zijn als hij overal ja op zou zeggen? Dochter Jara vindt het geen probleem, ze krijgt alles wat haar hartje begeert. Maar gaat dat op een gegeven moment niet vervelen?

Een tijdje geleden las ik voor het eerst een boek dat door Filemon en Clarinde Wesselink was geschreven: De spin die veel scheetjes laat. Het was een teleurstelling… Om ze het voordeel van de twijfel te geven besloot ik Papa zegt ja te lezen. Uitgeverij: Moon. Papa zegt ja kreeg van mij vijf sterren!

Naar de recensie.

Geheim agent oma 4 – Geheim agent Max

Leesboekenenmeer.nl boeken gelezen in januari 2023: Geheim agent oma 4 - Geheim agent Max; Manon Sikkel en Katrien Holland; Recensie

Geheim agent oma 4 – Geheim agent Max speelt zich af in de zomer en alle vrienden van Max zijn met vakantie. Zelfs zijn oma is weg. Ze is geheim agent en is naar Zuid-Amerika voor een ZGM, een Zeer Geheime Missie. Ze krijgt daarbij hulp van een andere geheim agent, Faisel. Je kent hem misschien al van Geheim agent 3 – Geheim agent opa.

Max heeft beloofd Faisels moestuin water te geven. Bij het tuinhuisje ontmoet hij robot Gember. Ze is een uitvinding van Faisel, alleen werkt ze nog niet helemaal goed. Dan wordt Gember ontvoerd door dokter Bibber, de baas van de beveiliging van het Ministerie van Geheime Zaken. Zij wil Gember inzetten als bewakingsrobot. Max moet de robot gauw terughalen voor het verschrikkelijk misgaat… Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff. Geheim agent oma 4 – Geheim agent Max kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Explorer Academy

In januari ging ik ook verder met het lezen van de Explorer Academy reeks van uitgeverij: Blink.

Tip: wegens het verschijnen van Explorer Academy 7 – Het verboden eiland wordt er een winactie georganiseerd. Ben jij ook groot fan en heb jij alle delen van de Explorer Academy serie in je bezit? Los dan snel de codes op de rug van de boeken op, ontrafel de geheime boodschap en geef hem door via de website: exploreracademy.nl/winactie. Je maakt hiermee kans op één jaar gratis National Geographic Junior! De actie loopt van 13 februari t/m 31 augustus 2023.

Explorer Academy 3 – De dubbele helix

Leesboekenenmeer.nl boeken gelezen in januari 2023: Explorer Academy 3 - De dubbele helix; Spannende boekenserie voor kinderen vanaf 8 jaar van National Geographic geschreven door Trudi Trueit met illustraties van Scott Plumbe; Recensie

Explorer Academy 3 – De dubbele helix gaat weer verder waar deel 2 is geëindigd: de vader van Cruz is verdwenen. Het moge duidelijk zijn dat niet alleen Cruz op zoek is naar de formule van zijn moeder, ook het farmaceutische bedrijf Nebula wil deze graag bemachtigen. Om hun woorden kracht bij te zetten en Cruz onder druk te zetten, hebben ze zijn vader ontvoerd! Nebula zegt zijn vader weer vrij te laten in ruil voor de puzzelstukjes. Wat moet Cruz nu doen?

Terwijl Marisol Coronado, de tante van Cruz, naar Hawaii gaat om op zoek te gaan naar zijn vader, varen de explorers in opleiding aan boord van de Orion naar exotische locaties over de hele wereld. In oude ruïnes in Jordanië gaan Cruz en zijn vrienden op zoek naar het volgende ontbrekende stukje van de puzzel. Tijdens deze zoektocht wordt Cruz gewaarschuwd door een mysterieuze persoon. Er dreigt gevaar. Waarom wil Nebula Cruz stoppen voordat hij 13 jaar wordt? De klok tikt door, terwijl zijn verjaardag nadert. Een dag die zijn leven voor altijd zal veranderen… Explorer Academy 3 – De dubbele helix kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Explorer Academy 4 – De sterrenduinen

Leesboekenenmeer.nl boeken gelezen in januari 2023: Explorer Academy 4 - De sterrenduinen; Spannende boekenserie voor kinderen vanaf 8 jaar van National Geographic geschreven door Trudi Trueit met illustraties van Scott Plumbe; Recensie

Explorer Academy 4 – De sterrenduinen gaat weer verder waar het derde deel is geëindigd: Cruz is in een geheimzinnige grot gevallen en hij heeft geen idee hoe hij eruit moet komen. Gelukkig weet hij toch een manier te vinden, en dit leidt meteen tot een grote ontdekking. Het zorgt ervoor dat de Explorer Academy in de schijnwerpers wordt gezet, maar Cruz Coronado heeft veel meer aan zijn hoofd dan vijftien minuten glorie.

Het schip de Orion brengt hem en de andere explorers naar Afrika om een groep berggorilla’s te helpen. Maar dan slaat Nebula toe en belandt iemand dicht bij Cruz op het randje van de dood. Ondertussen is het Cruz gelukt om de volgende aanwijzing van zijn moeder op te lossen. Het leidt Cruz naar de meest exotische locatie tot nu toe: een grote woestijn.

Zonder verdere informatie om hem de weg te wijzen, schiet een onwaarschijnlijke bondgenoot Cruz te hulp bij het vinden van het volgende stukje van de puzzel. Net als alles goed lijkt te komen, heeft Dr. Fanchon Quills een technologische doorbraak. Een doorbraak die Cruz een glimp in het verleden geeft en meer over zijn toekomst onthult dan hij echt wilt weten. Geheimen komen boven water en laten Cruz achter met meer vragen dan antwoorden. Explorer Academy 4 – De sterrenduinen kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Explorer Academy 5 – Het nest van de tijger

Leesboekenenmeer.nl boeken gelezen in januari 2023: Explorer Academy 5 - Het nest van de tijger; Spannende boekenserie voor kinderen vanaf 8 jaar van National Geographic geschreven door Trudi Trueit met illustraties van Scott Plumbe; Recensie

Waar de delen elkaar eerst opvolgden is dat met Explorer Academy 5 – Het nest van de tijger anders. Cruz keert na een welverdiende vakantie, thuis op Hawaii, terug naar het schip de Orion om zich weer bij de andere explorers te voegen.

Natuurlijk gaat de zoektocht naar de stukjes van de geheime formule onverminderd door. Dit keer leiden alle aanwijzingen naar Azië, waar ze een paar wereldberoemde plekken bezoeken. Ook het farmaceutische bedrijf Nebula is nog altijd op zoek naar de stukjes. Zal het Cruz en zijn vrienden weer lukken om het puzzelstukje als eerste te bemachtigen? Explorer Academy 5 – Het nest van de tijger kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Explorer Academy 6 – Drakenbloed

Leesboekenenmeer.nl boeken gelezen in januari 2023: Explorer Academy 6 - Drakenbloed; Spannende boekenserie voor kinderen vanaf 8 jaar van National Geographic geschreven door Trudi Trueit met illustraties van Scott Plumbe; Recensie

In Explorer Academy 6 – Drakenbloed volgen we Cruz Coronado verder op zijn zoektocht naar de puzzelstukken van de geheime formule. Hij heeft net ontdekt wat de formule precies inhoudt, welke gevolgen het voor hem heeft en kan het eigenlijk nog altijd niet helemaal bevatten.

Terwijl Cruz met zijn gevoelens worstelt gaan hij en zijn vrienden onverminderd door met de zoektocht naar het zevende puzzelstuk van de formule. Ondertussen lijkt Nebula dichterbij te zijn dan ooit en hen telkens een stap voor lijkt te zijn, wat ze ook proberen. Zelfs aan boord van de Orion blijkt Cruz niet veilig te zijn…

De aanwijzingen van Cruz’s moeder brengen hem en zijn vrienden zijn dit keer, via oeroude regenwouden en nachtelijke bergen, naar de mystieke wereld van het oude China. Natuurlijk zijn ze vastbesloten te ontdekken wie de spion aan de boord van de Orion is, maar hoever is deze bereid te gaan? Explorer Academy 6 – Drakenbloed kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.