Boeken gelezen in juli 2021

Boeken gelezen in juli 2021

Om je op leesgebied te inspireren schrijf ik maandelijks een blog over de boeken die ik gelezen heb. Natuurlijk kun je van de meesten dan ook meteen de recensie lezen. Het is de beurt aan Boeken gelezen in juli 2021. Om een beetje een eenheid in mijn verhaal te krijgen en er geen onoverzichtelijk rommeltje van te maken zal ik de boeken groeperen per genre.  

Romans

Loes, Luca & Liz – Liefde in Milaan 2 – Saskia M.N. Oudshoorn

Loes, Luca & Liz, Saskia Oudshoorn, Liefde in Milaan deel 2

In Liefde in Milaan I, Toeval bestaat niet, maakten we kennis met Anneloes. Ze ging met frisse tegenzin op een door haar vriendinnen georganiseerde blind date met de veel te knappe Gianluca. Ook hij is door zijn vrienden naar deze date gestuurd.

De blind date blijkt al met al een succes en in Liefde in Milaan 2 – Loes, Luca & Liz volgen we het koppel verder. Het leven lijkt niet mooier te kunnen worden als Anneloes naast Gianluca wakker wordt in een hotel in Milaan. Wát een contrast met haar ex Emiel, die zo hoffelijk was als een pedaalemmer. Hem kan ze missen als kiespijn. Maar degene die Gianluca moet missen, is wel voelbaar aanwezig: zijn vrouw Elizabeth, die veel te jong is overleden.

De relatie van Anneloes en Gianluca verdiept zich. Daarmee gaat ook zijn verleden met Liz een grotere rol spelen. Anneloes voelt zich verscheurd: ze is gek op deze man, maar ze kan zijn overleden echtgenote niet vervangen. En dat is ook nooit haar bedoeling… Uitgeverij: Zomer & Keuning. Loes, Luca & Liz – Liefde in Milaan 2 kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Casa dell’amore – Liefde in Milaan 3 – Saskia M.N. Oudshoorn

Liefde in Milaan deel 3: Casa dell'amore, recensie; Feelgoodserie door Saskia M.N. Oudshoorn

De liefde overwint alles, maar kan hij ook de verleiding weerstaan? Anneloes’ leven is compleet op zijn kop komen te staan sinds ze Gianluca heeft ontmoet. In Casa dell’amore, het derde en laatste deel van de serie Liefde in Milaan zet ze ook zélf alles op z’n kop om met hem te leven.

Terug in Rotterdam meldt ze haar baas dat ze een sabbatical wil. Ze gaat naar Italië om samen met Gianluca een landhuis op te knappen, maar als het bijna zover is, vindt ze het toch best lastig: geen meidenavonden meer met haar vriendinnen, ver weg van haar familie… Het enige waar ze niet aan twijfelt, is de liefde tussen haar en Gianluca. Al kennen ze elkaar nog maar kort, ze zijn er zeker van dat ze in hun casa dell’amore het geluk zullen vinden. Maar dan verschijnt ineens de bloedmooie Gina op het toneel, Gianluca’s jeugdliefde. Is hun prille liefde hiertegen bestand of heeft Anneloes voor niks alle schepen achter zich verbrand? Uitgeverij: Zomer & Keuning. Casa dell’amore – Liefde in Milaan 3 kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Het Rosie Resultaat – Graeme Simsion

Het Rosie Resultaat, recensie; Graeme Simsion

Het Rosie Resultaat is het derde en laatste deel van de Rosie Trilogie. Hudson, de zoon van Don Tillman en Rosie Jarman, is elf als het gezin terug verhuist naar Melbourne. Don wil zijn zoon daar zo goed mogelijk voorbereiden op de middelbare school. Hijzelf was vroeger een buitenbeentje en Hudson is ook een beetje ‘anders’. Don besluit het Hudson Project te starten. Met behulp van de beste experts zal hij Hudson ongemerkt voorbereiden op de veeleisende jungle van de middelbare school. Maar Hudson is ook de zoon van Rosie, en hij laat zich tot Dons verrassing niet zomaar tot een project maken. Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff. Het Rosie resultaat kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Thrillers

Toen ik dood was – Loes den Hollander

Toen ik dood was, recensie; Loes den Hollander

Maryan Brandhorst is verbijsterd als haar man Floris na tien jaar huwelijk wil scheiden. ‘Liefde komt, liefde gaat. That’s life,’ is zijn simpele verklaring. Maar algauw komt Maryan erachter dat hij haar verlaten heeft voor een andere vrouw.

Ook Thaïs Brederode en haar man Tony gaan uit elkaar. Hoewel Tony beweert dat er geen ander in het spel is, ontdekt Thaïs dat zij eveneens bedrogen is. Dan verdwijnen beide mannen spoorloos en krijgen Maryan en Thaïs nog een klap te verwerken: het dubbelleven van Floris en Tony gaat verder dan ze gedacht hadden… Uitgeverij: de Crime Compagnie. Toen ik dood was kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.  

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *