Boeken gelezen in juli 2022

Leesboekenenmeer.nl: boeken gelezen in juli 2022 + recensies

Om je op leesgebied te inspireren schrijf ik maandelijks een blog over de boeken die ik gelezen heb. Natuurlijk kun je van de meesten dan ook meteen de recensie lezen. Het is de beurt aan Boeken gelezen in juli 2022. Om een beetje een eenheid in mijn verhaal te krijgen en er geen onoverzichtelijk rommeltje van te maken zal ik de boeken groeperen per genre.

Kinderboeken

Pip en Posy en de lievelingsknuffel – Axel Scheffler

Posy gaat bij Pip logeren, dat is gezellig! Ze pakt zorgvuldig haar spullen in en gaat op reis. Pip en Posy hebben samen een hele gezellige dag. Maar als ze gaan slapen, blijkt dat Posy iets vergeten is… haar lievelingsknuffel! Oh jee, en nu? Pip en Posy en de lievelingsknuffel is een schattig boekje met een heel herkenbaar verhaal voor peuters (en jonge kleuters). Uitgeverij: Gottmer.

Pip en Posy en de lievelingsknuffel kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.  

Pip en Posy en het kleine plasje – Axel Scheffler

In Pip en Posy en het kleine plasje gaat Pip bij Posy spelen. Ze wandelen met de baby’s en bouwen een mooie treinbaan. Van al dat spelen krijg je trek, dus wordt er ook lekker gegeten en gedronken. Vooral Pip heeft een enorme dorst gekregen! Na het eten en drinken spelen ze snel verder. Maar als ze spelen dat ze leeuw waren ligt er ineens een plasje op de grond. Posy troost Pip, want een ongelukje kan gebeuren. Ze geeft hem droge kleren en daarna spelen ze weer lekker verder. Gelukkig denkt Pip er de volgende keer wél aan om op het potje te plassen. Wat hebben Pip en Posy toch een heerlijke dag gehad. Uitgeverij: Gottmer.

Pip en Posy en het kleine plasje kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.  

Kas bijt de zon – Bette Westera

Kas bijt de zon is onderdeel van de serie Leren Lezen AVI start van Uitgeverij Zwijsen. Het is een aantrekkelijk eerste leesboek op AVI start, speciaal voor kinderen die net leren lezen. Door de korte woorden en eenvoudige zinnen in kas bijt de zon kunnen beginnende lezers meteen leeskilometers maken: kas wil een bal. kijk, daar is er een. daar, een bal in zee. kas gaat er op af. waf waf, hap, beet! maar … is dat wel een bal? Uitgeverij: Zwijsen.

Kas bijt de zon kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Thrillers

Dubbele agenda – Saskia M.N. Oudshoorn

De sleur van alledag begint Eline aardig op te breken, sinds ze haar baan verloor. Het weekendje Antwerpen met haar nieuwe vriendinnen uit het popkoor is een welkome afleiding. In een hotelbar ontmoet ze de knappe Thierry, die het gedoofde vuur in haar binnenste met zijn charmes flink aanwakkert. Stijn, haar man, heeft niets in de gaten. Zijn drukke baan en een veel te duur marketingproject bezorgen hem slapeloze nachten. Of is er meer aan de hand? In hoeverre zijn hun zorgen met elkaar verbonden? Langzaam ontrafelt zich een sinister spel rondom hun gezin. Dit kan iedereen overkomen, ook jou als je niet uitkijkt. Uitgeverij: De Crime Compagnie.

Dubbele agenda kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.  

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com