Boeken gelezen in juli 2023

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in juli 2023

Om je op leesgebied te inspireren schrijf ik maandelijks een blog over de boeken die ik gelezen heb. Natuurlijk kun je dan ook meteen de recensie lezen. Het is de beurt aan Boeken gelezen in juli 2023. Om een beetje een eenheid in mijn verhaal te krijgen en er geen onoverzichtelijk rommeltje van te maken zal ik de boeken groeperen per genre.

Inhoud

Kijk- en zoekboeken

Woezel & Pip – Groot speurboek – Guusje Nederhorst

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in juli 2023: Woezel & Pip - Groot speurboek - Guusje Nederhorst + recensie

De vriendjes uit de Tovertuin reizen in zeven kijk- zoekplaten de hele wereld rond. En wat is daar veel te zien! Zie jij wat Charlie heeft gevonden tussen het koraal in Australië? Hoeveel boten tel je op de Aziatische markt? Wie heeft zich verstopt in het sneeuwfort van de Zuidpoolpinguïns? Als bonus zijn er op elk continent een knuffelkoala, pinguïn en hobbeleenhoorn verstopt, kun jij ze vinden? Uitgeverij: Dromenjager Publishing.

Woezel & Pip – Groot speurboek kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Prentenboeken

Hé, wie zit er op de wc? – Harmen van Straaten

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in juli 2023: Hé, wie zit er op de wc? - Harmen van Straaten + recensie

Ben je op zoek naar een hilarisch prentenboek over naar de wc gaan om samen met je peuter of kleuter te lezen? Dan is Hé, wie zit er op de wc? een aanrader! Niet voor niets stond Hé, wie zit er op de wc? in de prentenboeken top 10 van de Nationale Voorleesdagen 2017!

Het gaat over een aantal dierenvrienden die heel lang moeten wachten totdat de deur van de wc eindelijk opengaat:

Beer moet heel nodig. Hij loopt naar de wc.
Maar de deur is op slot. Wat moet hij daar nu mee?
‘Hé, wie zit daar op de wc?’
Raad je mee?

Uitgeverij: Leopold.

Hé, wie zit er op de wc? kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Kinderboeken

Koen en Lot – Een schat in het park – Marianne Busser & Ron Schröder

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in juli 2023: Koen en Lot - Een schat in het park; Marianne Busser & Ron Schröder; Recensie

Ken jij de Koen en Lot boekenserie voor groep 3 al? De serie werd geschreven door schrijversduo Marianne Busser & Ron Schröder.

In Koen en Lot – Een schat in het park is het een hete dag. Koen en Lot spelen samen, maar het is gewoon te warm. Zo warm dat ze gewoon niet weten wat ze kunnen gaan doen… De buurman weet wel iets: doe eens gek, ga naar het park en doe net of er een boef is.

Als Koen en Lot in het park zijn zien ze een vreemde man. Hij stopt iets in de grond, maar wat is het? Een schat misschien? Een beetje eng is het wel, maar Koen en Lot gaan op onderzoek uit. Ze vinden een begraven doos, maar krijgen hem niet open. Snel gaan ze ermee naar de buurman, misschien krijgt hij hem wel open… Spannend! Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf.

Koen en Lot – Een schat in het park kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Koen en Lot – Een spook in de klas – Marianne Busser en Ron Schröder

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in juli 2023: Koen en Lot - Een spook in de klas - Marianne Busser en Ron Schröder; Recensie

De juf van Koen en Lot is boos. Er gebeuren allemaal vreemde dingen in de klas. Zo is juf geld kwijt, er zit een gat in een mooie plaat en er is ook nog eens een hap uit een boek genomen! Ook lagen er ineens een heleboel dropjes op vloer… Waar komen die vandaan? Wie doet dat nou?

Als juf de klas voorleest uit het boek Een spook in de klas hebben Koen en Lot een heel goed idee. Zij gaan het raadsel oplossen en op zoek naar hun eigen spook in de klas! Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf.

Koen en Lot – Een spook in de klas kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Koen en Lot – Feest in groep drie – Marianne Busser en Ron Schröder

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in juli 2023: Koen en Lot - Feest in groep drie - Marianne Busser en Ron Schröder; Recensie

De juf van Koen en Lot, juf Roos, is al een maand ziek. Daarom kreeg de klas eerst juf Riek, maar die was heel vaak kwaad. Ze stuurde iedereen naar de gang. Toen kwam juf Aaf in groep drie, maar bij juf Aaf is het ook al niet leuk. Koen en Lot zijn de boze juffen helemaal zat en willen niet meer naar school. Was juf Roos er maar weer… Gelukkig vertelt meester Jan dat hun juf er maandag weer is. Dat betekent groot feest in groep drie! Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf.

Koen en Lot – Feest in groep drie kreeg van mij drie sterren.

Naar de recensie.

Koen en Lot – Een klap voor je kop – Marianne Busser & Ron Schröder

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in juli 2023: Koen en Lot - Een klap voor je kop - Marianne Busser en Ron Schröder; Recensie

Als Lot naar huis loopt komt ze Tom tegen. Ze vraagt hem naar zijn naam, maar jeetje, wat doet hij boos en naar tegen haar! Koen weet te vertellen dat Tom bij hen in de straat woont, maar hij zit niet bij hen op school. Dat is maar goed ook, vinden Koen en Lot, want Tom is stom en altijd kwaad.

Op een dag is Koen op het veldje aan het voetballen. Als de bal te ver weg wordt geschopt en Koen de bal wil halen, hoort hij iets. Hij loopt naar de heg. Daar zit Tom op de grond. Hij huilt. Koen praat met Tom en dan krijgt Koen spijt. Want Tom is niet zo stom als hij dacht. Zouden Koen en Lot hem niet kunnen helpen? Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf.

Koen en Lot – Een klap voor je kop kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Koen en Lot – De hut van groep 4 – Marianne Busser & Ron Schröder

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in juli 2023: Koen en Lot - De hut van groep 4 - Marianne Busser en Ron Schröder; Recensie

In Koen en Lot – De hut van groep 4 heeft de klas een hut gebouwd tussen de struiken op het veld. Na schooltijd komen ze daar samen en iedereen neemt wat mee: dekens, drinken en wat lekkers. Het is allemaal heel erg leuk, maar dan komt er onweer. Snel rennen ze naar huis.

Als Lot kletsnat thuis komt belt net de vader van Koen. Weet Lot misschien waar Koen is? Lot dacht dat Koen ook naar huis was gerend, maar dat blijkt niet zo te zijn. Zijn vader gaat hem zoeken, maar ziet hem nergens. Wat zou er aan de hand zijn? Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf.

Koen en Lot – De hut van groep 4 kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Foeksia de miniheks – Foeksia en de mislukte toverspreuk – Paul van Loon

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in juli 2023: Foeksia de miniheks - Foeksia en de mislukte toverspreuk - Paul van Loon; Recensie

Juf Minuul heeft de heksjes beloofd hen een nieuwe spreuk te leren. Foeksia hoopt dat het een spannende spreuk is, met veel vuur en wind! Helaas, er komt geen vuur of wind bij de nieuwe spreuk kijken, maar Foeksia is wel enthousiast: ze gaan de verdwijnspreuk leren! Maar juf Minuul waarschuwt Foeksia gelijk, ze mogen alleen de stapel stenen laten verdwijnen.

Al snel heeft Foeksia de spreuk aardig onder de knie en ze gaat samen met Grobje en het grote toverboek van juf Minuul naar buiten. Na al die stenen wil ze wel eens een boom laten verdwijnen. Maar dan gaat er iets helemaal mis… Waar is de Heksenschool gebleven? Uitgeverij: Leopold.

Foeksia de miniheks – Foeksia en de mislukte toverspreuk kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Foeksia de miniheks – Foeksia en de heksensoep – Paul van Loon

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in juli 2023: Foeksia de miniheks - Foeksia en de heksensoep - Paul van Loon; Recensie

Papa Kwark is ziek en daardoor heeft Foeksia zich verslapen. Ze maakt heel veel haast, maar komt toch te laat op school. Juf Minuul staat haar al op te wachten. Foeksia moet voor straf… dingen zoeken in het bos. Maar tijdens het zoeken wordt Foeksia heel erg moe, en ze besluit een dutje op het mos te doen. Maar dan wordt ze gevonden door twee mensen. Ze vinden haar schattig klein en nemen haar mee naar hun huis.

Als Foeksia bij de mensen thuis is moet ze allerlei vervelende klusjes doen. De klusjes van juf Minuul vindt ze veel leuker! Foeksia probeert te toveren, maar dat gaat niet. Gelukkig heeft de vrouw Foeksia’s bezem buiten gezet. Zou die misschien hulp kunnen halen? Uitgeverij: Leopold.

Foeksia de miniheks – Foeksia en de heksensoep kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Foeksia de minihiks – Foeksia en de Heksenhik-ik – Paul van Loon

Foeksia de miniheks - Foeksia en de heksenhik-ik, recensie; Leesniveau AVI M4; Geschreven door Paul van Loon, illustraties door Saskia Halfmouw

Foeksia is alleen thuis en heeft de hik. En wat ze ook probeert, hij gaat maar niet weg! Ze probeert nog een spreuk uit één van de toverboeken van papa Kwark, maar ook die helpt niet. Dan maar met de hik naar school. Maar toveren met de hik, dat valt niet mee! En jeetje, wat gebeurt er? De hele klas begint met Foeksia mee te hikken. Zelfs het hele bos!

Als Foeksia aan papa Kwark vertelt over de spreuk van hik, sprik, sprauw schrikt hij zich een hoedje. Dat is een valse spreuk! Je geeft er de hik mee door… Is er dan niemand die het Heksenbos van de hik af kan helpen? Uitgeverij: Leopold.

Foeksia de miniheks – Foeksia en de Heksenhik-ik kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Foeksia de miniheks – Foeksia en de spiegelheks – Paul van Loon

Foeksia de miniheks - Foeksia en de spiegelheks, recensie; Leesniveau AVI M4; Geschreven door Paul van Loon, illustraties door Saskia Halfmouw

Wist je dat heksen niet van spiegels houden? Want als een spiegel breekt, dan brengt dat ongeluk. Toch tovert Kwark een spiegel voor Foeksia. En dan gebeurt waar ze al bang voor was, de spiegel valt en breekt. Nou ja, er is even niks aan te doen. Kwark ruimt de scherven op en Foeksia gaat naar school.

Onderweg komt Foeksia allemaal dieren tegen die bang voor haar zijn. Dat is vreemd! Maar dan ziet Foeksia een andere miniheks die sprekend op haar lijkt: Spiegje. Die vertelt dat ze uit de gebroken spiegel van Foeksia komt en doet allerlei gemene dingen. Wat moet Foeksia nu doen? Uitgeverij: Leopold.

Foeksia de miniheks – Foeksia en de spiegelheks kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Foeksia de miniheks – Toverspreuken en heksenstreken – Paul van Loon

Foeksia de miniheks - Toverspreuken en heksenstreken, recensie; Leesniveau AVI M4; Geschreven door Paul van Loon, illustraties door Saskia Halfmouw

Het voorleesboek Foeksia de miniheks – Toverspreuken en heksenstreken bevat korte verhalen over Foeksia de miniheks. Ze past op de babydieren in het Heksenbos, ze oefent toverspreuken op de Heksenschool en als juf Minuul jarig is, treden Foeksia en haar vriendinnen op als een echte heksenband. En natuurlijk doet Foeksia af en toe iets ondeugends zoals toveren met het Grote Toverboek, terwijl dat helemaal niet mag… Uitgeverij: Leopold.

Foeksia de miniheks – Toverspreuken en heksenstreken kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Spekkie en Sproet en de verborgen code – Vivian den Hollander

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in juli 2023: Spekkie en Sproet en de verborgen code - Vivian den Hollander; Recensie

Spekkies nicht Gwen gaat met haar man Bob verhuizen naar een groot, oud huis. Het huis is van de tante van Bob geweest, en er is nog heel veel op te ruimen. Daarom helpen Spekkie en Sproet een dagje mee. Tijdens het opruimen vinden ze op een vreemde plek een fotoboek. Ze vragen zich af waarom het zo goed was verstopt, en welk geheim erin te vinden zou zijn?

Ondertussen houden de buren alles nieuwsgierig in de gaten. Ze vertellen aan Spekkie en Sproet dat er wellicht iets verborgen ligt in het huis, maar dat zal wel niet waar zijn. Dan vinden Spekkie en Sproet een briefje met een code erop… Zou het dan toch waar zijn? Het tweetal heeft al hun speurtalent nodig om dit raadsel op te lossen! Uitgeverij: Ploegsma.

Spekkie en Sproet en de verborgen code kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Spekkie en Sproet – Dieven in de nacht – Vivian den Hollander

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in juli 2023: Spekkie en Sproet - Dieven in de nacht - Vivian den Hollander; Recensie

Spekkie en Sproet gaan neef Nelson helpen in de stadstuin van hun logeeradres. Op een ochtend is de moestuin vernield, loopt de geit los en ook verdwijnen er steeds padden uit de vijver. Als er bovendien nog een elektrische fiets gestolen wordt, gaan de twee speurders op onderzoek uit. Maar niets is wat het lijkt… Uitgeverij: Ploegsma.

Spekkie en Sproet – Dieven in de nacht kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Spekkie en Sproet – groot AVI leesboek – Vivian den Hollander

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in juli 2023: Spekkie en Sproet - groot AVI leesboek - Vivian den Hollander; Recensie

Spekkie en Sproet – groot AVI leesboek (AVI E4) bevat drie verhalen waarin Spekkie en Sproet spannende zaken oplossen!

Het verdwenen beeld

Spekkie gaat op vakantie en omdat haar nichtje ziek is mag Sproet mag mee naar Curaçao! Zon, zee en strand betekent luieren en niks doen. Totdat ze op de radio horen dat er een duur beeld gestolen is. Spekkie heeft wel een idee wie de dader is, maar klopt dat ook?

Het raadsel van Vlekje

Als Spekkie en Sproet een spel in het park gaan doen, zien ze dat poes Vlekje vermist wordt. Tijdens het spelen zien ze de poes en besluiten hem thuis te brengen. Maar de man die de poes in ontvangst neemt lijkt helemaal niet blij te zijn dat ze weer thuis is…

Eenmaal terug in het park zien ze een meisje die om haar poes Maupie roept. Oh jee, ze zouden toch niet per ongeluk de verkeerde poes teruggebracht hebben? Maar dat zou het baasje van Vlekje dan toch gemerkt moeten hebben? Spekkie en Sproet besluiten op onderzoek te gaan!

Op glad ijs

Het is winter en Sproet wil graag schaatsen. Spekkie houdt er niet zo van, maar besluit uiteindelijk toch mee te gaan. En dat is maar goed ook, want als ze even uitrusten zien ze aan de achterkant van een huis een inbreker via een ladder naar boven klimmen! Het lukt ze helaas niet om hem op heterdaad te betrappen, maar een paar dagen later zien ze de man weer. Zal het ze dit keer lukken om hem tegen te houden? Uitgeverij: Ploegsma.

Spekkie en Sproet – groot AVI leesboek kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Spekkie en Sproet – zelf lees boek – Vivian den Hollander

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in juli 2023: Spekkie en Sproet - zelf lees boek - Vivian den Hollander; Recensie

Spekkie en Sproet – zelf lees boek (AVI E4) bevat drie verhalen waarin Spekkie en Sproet spannende zaken oplossen!

Een vreemde zaak

Als Spekkie en Sproet buiten spelen komt er een politie-auto langs. Hij heeft haast, waar zou hij naartoe gaan? Spekkie ziet dat haar neef Nelson achter het stuur zit en besluiten hem te volgen. Ze komen uit bij een villa. Daar blijkt een dief actief te zijn, die waardevolle spullen gestolen heeft. Zouden Spekkie en Sproet kunnen helpen om deze zaak op te lossen?

De man met de hoed

Vandaag is een bijzondere dag. Spekkie en Sproet reizen samen met de trein naar Utrecht! Wanneer ze bij een tussenliggend station stoppen zien ze dat iemand zijn koffertje vergeet. Spekkie probeert hem nog achterna te rennen, maar helaas, hij is verdwenen. Intussen ontdekt Sproet dat er waarschijnlijk iets vreemds is met koffertje… Zou hij gelijk hebben?

De verdwenen spekkies

Spekkie moet sommen maken, maar hoe moesten ze ook alweer? Stiekem probeert ze een spekje uit de puntzak in haar la te pakken, dan kan ze beter nadenken. Helaas hoort de juf het geritsel en ze neemt de zak in beslag. Aan het einde van de dag vraagt Spekkie haar spekjes terug, maar de puntzak is verdwenen… Hoog tijd om dit raadsel op te lossen! Zal het ze lukken om de dader te ontmaskeren? Uitgeverij: Ploegsma.

Spekkie en Sproet – zelf lees boek kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Verhalen uit de Heksenkeet – De tovertest – Femke Dekker

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in juli 2023: Verhalen uit de Heksenkeet - De tovertest - Femke Dekker; Recensie

De tovertest is het vijfde deel van de boekenserie Verhalen uit de Heksenkeet. Op een dag zijn de heksen buiten om de herfstbladeren bij elkaar te harken. Als ze al een fijne berg hebben zien ze dat er een onverwachte gast voor de deur staat. Wie is dat? En wat komt hij doen?

Het blijkt Flier Zater te zijn, van de commissie van heksen en tovenaars. Hij is naar De Heksenkeet gekomen, om de heksen eens flink aan de tand te voelen. Hij heeft namelijk gehoord dat er nog wel eens iets misgaat met hun toverkunsten…

De volgende ochtend begint een heuse tovertest. En er staat heel wat op het spel: als de opdrachten mislukken, mogen de heksen niet langer in De Heksenkeet blijven wonen. Lukt het Stella, Luna, Sybil en Lidwien om Flier Zater te slim af te zijn? En is de tovenaar eigenlijk wel te vertrouwen? Uitgeverij: Gottmer.

Verhalen uit de Heksenkeet – De tovertest kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Misjka – Edward van de Vendel & Anoush Elman

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in juli 2023: Misjka - Edward van de Vendel & Anoush Elman + recensie; Zilveren Griffel en Zilveren Penseel 2023

In juni werden de winnaars van de Zilveren Griffels en Zilveren Penselen 2023 bekend gemaakt. Misjka was het enige boek dat beide prijzen in ontvangst mocht nemen. Een prachtige prestatie van Edward van de Vendel, Anoush Elman en Annet Schaap!

Roya is op drie-jarige leeftijd met haar ouders en broers gevlucht vanuit Afghanistan. Het was een lange tocht die, ondanks alles, niet alleen maar naar was. Eenmaal in Nederland verblijven ze in meerdere azc’s, maar na vijf jaar krijgen ze te horen dat ze toch mogen blijven.

Het gezin krijgt een huis, en Roya vindt dat daar een huisdier bij hoort. Het wordt een schattig dwergkonijntje en ze noemt hem Misjka. Iedereen, familie en vrienden, is gek op het lieve witte dwergkonijn! Het beestje kan uren luisteren naar alle verhalen die aan hem verteld worden. Daarom begint Roya te vertellen over de lange reis uit Afghanistan. Al snel beseft ze dat daar zelf lang niet alles meer van weet

Roya begint aan Misjka te vertellen over de vlucht uit haar land. Maar ze beseft dat ze daar zelf lang niet alles meer van weet. En dan, op een dag, is Misjka opeens verdwenen… Uitgeverij: Querido.

Misjka kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Woezel & Pip – Welkom in de Tovertuin – Guusje Nederhorst

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in juli 2023: Woezel & Pip - Welkom in de Tovertuin - Guusje Nederhorst + recensie

Ben je fan van Woezel & Pip? Ga dan snel mee naar de allerfijnste plek die er bestaat! Hier wonen de liefste en grappigste vriendjes. En weet je? Woezel, Pip, Charlie, Buurpoes, Molletje en Vlindertje willen ook graag jouw vriendjes zijn! Hier ben je nooit alleen en er zijn een heleboel leuke plekjes om samen te spelen en te ontdekken. Wees welkom… in de Tovertuin! Uitgeverij: Dromenjager Publishing.

Woezel & Pip – Welkom in de Tovertuin kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Thrillers

Katz & De Morsain 1 – De Parijse connectie – Gerrit Barendrecht

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in juli 2023: Katz & De Morsain 1 - De Parijse connectie - Gerrit Barendrecht + recensie;

De Parijse connectie is het eerste deel van de Katz & De Morsain thrillerserie. Het is een historische thriller, waarin een stuk gruwelijke geschiedenis van Amsterdam tot leven komt. In een tijd waarin forensisch onderzoek nog in de kinderschoenen staat.

Journaliste Ida de Morsain doet haar uiterste best om als verslaggeefster aan het werk te komen. Haar vader is een belangrijke man, maar omdat ze vrouw is wordt ze in het Amsterdam van de negentiende eeuw niet voor vol aangezien. En dan doet zich een buitenkans voor! Er wordt een moord gepleegd en Ida mag verslag doen.

Julius Katz onderzoekt dezelfde moord, maar zijn baas vindt al snel dat de zaak gesloten kan worden. Wanneer Ida bij hem op bezoek komt ontdekken ze dat er veel meer speelt dan gedacht. Er blijkt een link te zijn tussen deze en een eerder gepleegde moord.

Wanneer Ida en Julius er los van elkaar dieper induiken, ontdekken ze dat er vrouwenhandel plaatsvindt tussen Amsterdam en Parijs. Ida steekt zich in een wespennest en wordt door een handelaar naar Parijs gebracht. Al snel ontdekt Julius haar vermissing, maar zal hij haar kunnen redden? Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff.

Katz & De Morsain 1 – De Parijse connectie kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Katz & De Morsain 2 – De Russische connectie – Gerrit Barendrecht

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in juli 2023: Katz & De Morsain 2 - De Russische connectie - Gerrit Barendrecht + recensie;

De Russische connectie speelt zich af in 1889. Europa wordt overspoeld door een golf van terrorisme. Overal vinden bomaanslagen plaats, behalve in Nederland. Aan die situatie komt dramatisch een einde als midden op de Dam in Amsterdam een volle tram explodeert, waarbij ook de zuster van journaliste Ida de Morsain ernstig gewond raakt. En dat is pas het begin.

Ida is journaliste in hart en nieren en wil koste wat kost ontdekken wie de aanslagpleger is. Wie is er verantwoordelijk voor het verwonden van haar zus? Tegelijkertijd wordt inspecteur Julius Katz, een veteraan uit de Atjehoorlog, er undercover op uitgestuurd. Hij moet met gevaar voor eigen leven proberen te infiltreren in een geheime groep die de aanslag op de Dam opeist.

Ze stuiten op een complot waarbij niets is wat het lijkt: niet alleen blijkt dat de Russische geheime dienst probeert om Europa te destabiliseren om aanslagen tegen de tsaar te voorkomen, maar ook zijn er signalen dat er een nog veel grotere aanslag wordt voorbereid waarbij duizenden mensen om het leven zullen komen. Tenzij Ida en Julius dit weten te voorkomen. Hun opbloeiende relatie kan echter voor problemen zorgen… Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff.

Katz & De Morsain 2 – De Russische connectie kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Katz & De Morsain 3 – De Ripper connectie – Gerrit Barendrecht

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in juli 2023: Katz & De Morsain 3 - De Ripper connectie - Gerrit Barendrecht + recensie;

De Ripper connectie is de Winnaar Hebban Thrillerprijs 2023! Het is december 1889. Ida werkt tijdelijk in Londen en gaat mee op een slumming party in Whitechapel, de wijk waar net gruwelijke moorden zijn gepleegd door Jack the Ripper. Even raakt ze haar groep kwijt en op dat moment wil iemand haar kwaad doen. Gelukkig heeft ze een knuppel bij zich om zichzelf te beschermen! Het enige wat ze kwijtraakt is haar hoedje, maar daar kan ze prima mee leven. Ida doet aangifte en niet veel later keert ze terug naar Amsterdam.

Eenmaal terug in Amsterdam wordt er een hevig toegetakelde prostituee gevonden, op een manier die onmiskenbaar het gruwelijke werk van Jack the Ripper is. Duidelijke zaak zou je zeggen, ware het niet dat het slachtoffer niet in de straten van Londen ligt, maar in een steeg in Amsterdam. Heeft de schrik van Whitechapel zijn werkterrein verlegd naar onze hoofdstad? Alles wijst die kant op wanneer het bloed blijft vloeien. Maar dan wordt duidelijk dat de moordenaar zich op één persoon in het bijzonder richt…

Nog nooit was de inzet zo hoog en zo persoonlijk voor journalist Ida de Morsain en inspecteur Julius Katz. En hun tegenstander was nog nooit zo ongrijpbaar, zo wreed en zo berucht. Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff.

Katz & De Morsain 3 – De Ripper connectie kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

De Repair Club – Charles den Tex

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in juli 2023: De Repair Club - Charles den Tex; Longlist Hebban Thrillerprijs 2023 + recensie.

De Repair Club was één van de vijftien titels op de Longlist Hebban Thrillerprijs 2023. Het verhaal gaat over de gepensioneerde John Antink, ex-chef van de geheime dienst, die samen met een paar vrienden een Repair Club runt. Hoewel ze meestal defecte apparaten herstellen, herstellen ze soms ook fouten uit het verleden. Als er op een dag ineens een man voor zijn neus staat met een kapotte typemachine, een pistool en een opdracht wordt John in één klap teruggebracht naar de tijd dat hij actief was als geheim agent in Oost-Duitsland. Hier had hij heel zorgvuldig een waardevol netwerk opgezet, tot hij plotseling moest vertrekken.

Dertig jaar later beseft hij dat hij een hele grote fout heeft gemaakt, waardoor zijn zorgvuldig opgebouwde leven nu op instorten staat. De Repair Club komt dan ook onmiddellijk in actie om deze fout te herstellen, maar die blijkt vele malen groter dan John ooit had kunnen denken. Opeens staat hij voor een bijna onmogelijke opdracht, want hoe repareer je verraad? Uitgeverij: HarperCollins.

De Repair Club kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Uitgelichte afbeelding: Pixabay.com