Boeken gelezen in juni 2022

Boeken gelezen in juni 2022; Leesboekenenmeer.nl: recensies, boeken, hobby/creatief en kantoor/school

Om je op leesgebied te inspireren schrijf ik maandelijks een blog over de boeken die ik gelezen heb. Natuurlijk kun je van de meesten dan ook meteen de recensie lezen. Het is de beurt aan Boeken gelezen in juni 2022. Om een beetje een eenheid in mijn verhaal te krijgen en er geen onoverzichtelijk rommeltje van te maken zal ik de boeken groeperen per genre.

Kinderboeken

De vier kaboutertjes in de zomer

Boeken gelezen in juni 2022; Leesboekenenmeer.nl: recensies, boeken, hobby/creatief en kantoor/school

De vier kaboutertjes Moontje, Joep, Maartje en Johannes wonen in het bos. En waar beleef je de seizoenen meer dan daar? De vier kaboutertjes in de zomer is een sfeervol en fijn voorleesboek op rijm vol zandkastelen, kamperen, bijzondere dieren en bloemetjes. De vier kaboutertjes beleven er de mooiste verhalen en peuters en kleuters zullen genieten van hun zomerse avonturen. Het prentenboek kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Becky Breinstein: De gifbeker van Socrates

Becky Breinstein: De gifbeker van Socrates; Graphic-novel over filosofie voor kinderen van 10+

Becky Breinstein: De gifbeker van Socrates is een graphic-novel over filosofie voor kinderen van 10+. Op een dag krijgt Becky een schok van een lelijke visman met baard, en vanaf dat moment stelt ze de hele dag lastige vragen. Haar leraar zit daar niet op te wachten en al snel wordt ze van school gestuurd.

Becky vindt het prima dat ze niet meer naar school hoeft. Maar ze vindt het verdacht dat haar aartsvijand Isabella Tosti zo blij is. Ze gaat op onderzoek uit, samen met Raymon de Demon (geen hond, maar haar Tasmaanse tijger!). Ze beleeft een spannend avontuur vol humor, vriendschap en vrolijke wijsheid. De gifbeker van Socrates kreeg van mij vier sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Pip en Posy en de superstep

Leesboekenenmeer | Boeken gelezen in juni 2022: Pip en Posy en de superstep, prentenboek voor peuters vanaf ca. 1 jaar.

Pip en Posy zijn doorgaans de beste vriendjes. Maar in Pip en Posy en de superstep gaat dat even niet vanzelf… Het prentenboek sluit perfect aan bij hun belevingswereld en de verhaaltjes zijn niet te lang. De sprekende prenten van Axel Scheffler (bekend van o.a. De Gruffalo, red.) maken het boek meer dan compleet. In Pip en Posy en de superstep staat samen spelen, samen delen centraal wat het geschikt maakt voor peuters vanaf ca. 1 jaar. Het boek kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

 

Lees ook

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com