Boeken gelezen in maart 2021

Boeken gelezen in maart 2021

Om je op leesgebied te inspireren schrijf ik maandelijks een blog over de boeken die ik gelezen heb. Natuurlijk kun je van de meesten dan ook meteen de recensie lezen. Het is de beurt aan Boeken gelezen in maart 2021.

Om een beetje een eenheid in mijn verhaal te krijgen en er geen onoverzichtelijk rommeltje van te maken zal ik de boeken groeperen per genre.

 

Kinderboeken

Mo en Tijger gaan op reis

Mo en Tijger gaan op reis, door Elisabeth Mollema; Zelfleesboek voor kinderen AVI-niveau E3 naar M5

Mo en Tijger gaan met papa, mama en Mo’s broertje Sem op reis naar het huis van opa in de duinen! Maar voordat ze kunnen vertrekken moet er nog van alles worden geregeld: de koffers moeten worden gepakt, papa moet broodjes halen en Tijger moet worden uitgelaten. Als ze dan eindelijk met zijn allen onderweg zijn met de oude bus die papa heeft opgeknapt, horen ze opeens ‘Boem!’ en komt de bus met een klap tot stilstand… Zouden ze nog wel op tijd bij opa aankomen? Naar de recensie.

 

Management

Blondjes Beleggen Beter

Blondjes Beleggen Beter

In Blondjes Beleggen Beter neemt financieel journaliste Janneke Willemse je mee tijdens je eerste stappen op de beursvloer. Deze editie is volledig geactualiseerd met de laatste inzichten. Toen Janneke Willemse ontdekte dat het wetenschappelijk is bewezen dat vrouwen beter beleggen dan mannen, begon ze een blog waarop ze precies liet zien hoe zij als beginnend belegger te werk ging. Dat pakte verrassend goed uit, want in 4,5 jaar tijd was haar vermogen verdubbeld. In dit boek laat Janneke zien hoe je door ‘blond’ beleggen je geld kunt laten groeien. Simpel, snel en op de manier die bij jou past. Zelfs als je weinig geld of achtergrondkennis hebt.

Meer informatie.

Mijn persoonlijke ervaring kun je lezen in het blog over mijn eerste stappen op beurs

 

Thrillers

In maart werd ik gegrepen door de serie over Kate Burkholder. En ja, ik begon weer eens met deel drie en kwam er halverwege pas achter dat er meerdere delen waren. Vervolgens begon ik blijkbaar in deel twee om halverwege de overstap te maken naar deel één. Hoewel je de boeken best los van elkaar kunt lezen wil ik je toch aanraden ze gewoon in de juiste volgorde te lezen. Gewoon, omdat de serie nou eenmaal zo bedoeld is.

Kate Burkholder 1: Zwijgplicht

Zwijgplicht, literaire thriller door Linda Castillo; Kate Burkholder serie deel 1

Wat doe als je een geheim moet verzwijgen om jezelf en je familie te beschermen terwijl je daarmee een moordonderzoek verhindert? Kate Burkholder is onlangs aangesteld als politiechef in haar voormalige woonplaats Painters Mill, Ohio. Haar kennis van de amish, hun taal en gebruiken, maken haar de ideale kandidaat. Ze is opgegroeid in die gemeenschap, maar heeft er voor gekozen om elders haar leven op te bouwen, weg van haar verleden.

Dat verleden komt in alle heftigheid naar boven als er in het stadje weer een seriemoordenaar opduikt, net als zestien jaar geleden. De moorden van toen en nu lijken zo op elkaar dat het wel om dezelfde moordenaar moet gaan. Alleen Kate weet dat dat niet kan…Terwijl ze vastbesloten is om de moordenaar te vinden, probeert ze tegelijkertijd wanhopig haar geheim verborgen te houden. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Kate Burkholder 2: Voor altijd stil

Voor altijd stil, literaire thriller door Linda Castillo; Kate Burkholder serie deel 2

Wanneer politiechef Kate Burkholder arriveert bij een amish boerderij wacht haar een horrorscenario: een hele familie is uitgemoord. De vredelievende gemeenschap is uitermate geschokt door het grove geweld en de willekeurige moorden. Maar is het wel willekeurig? Kate weet als geen ander dat elke familie geheimen heeft, en terwijl ze dieper in het verleden van de familie duikt, komt ze er samen met agent John Tomasetti achter dat een jonge vrouw met een grote leugen moest leven en haar mond moest houden. Ook dat herkent Kate uit haar eigen leven en dus zal ze afstand moeten houden, want ze weet wat er kan gebeuren als ze te betrokken bij deze zaak raakt. Toch ontkomt ze er niet aan… Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Kate Burkholder 3: Valse beloftes

Valse beloftes; Linda Castillo; Kate Burkholder serie

Politiechef Kate Burkholder is een harde tante, maar als ze met de Slaboughzaak te maken krijgt, moet ze er alles aan doen om emoties buiten de deur te houden. Vier kinderen zijn verweesd achtergebleven na een tragisch ongeluk waarbij de ouders en een oom door verstikking in een put met methaangas zijn omgekomen. De autopsie wijst iets anders uit. Was het moord?

Intussen wordt Kate’s district geteisterd door haatmisdaden tegen de amish en algauw vermoedt ze een verband tussen de moord en de andere gewelddadige acties. De overheid stuurt profiler John Tomasetti om te helpen. Kate heeft een complexe relatie met hem, maar groeit tijdens deze zaak nog meer naar hem toe. Terwijl ze hun handen vol hebben aan de haatacties in de amish gemeenschap, komt een duister geheim van de Slaboughfamilie aan de oppervlakte drijven. De moordenaar blijkt al die tijd veel dichterbij te zijn geweest dan ze hadden gedacht. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.