Boeken gelezen in maart 2023

Boeken gelezen in maart 2023

Om je op leesgebied te inspireren schrijf ik maandelijks een blog over de boeken die ik gelezen heb. Natuurlijk kun je dan ook meteen de recensie lezen. Het is de beurt aan Boeken gelezen in maart 2023. Om een beetje een eenheid in mijn verhaal te krijgen en er geen onoverzichtelijk rommeltje van te maken zal ik de boeken groeperen per genre.

Kinderboeken

De Gorgels en het geheim van de gletsjer – Jochem Myjer

Leesboekenenmeer.nl Boeken gelezen in maart 2023: De Gorgels en het geheim van de gletsjer, Jochem Myjer

De Gorgels en het geheim van de gletsjer is deel 2 (van 3) uit de boekenserie over de fantasiewezentjes De Gorgels, bedacht en geschreven door Jochem Myjer.

Melle gaat met zijn familie op vakantie naar de Alpen. Zijn vader heeft er zo’n zin in, een Gorgelvrije vakantie! Maar Melle en Limoni houden steeds hun rugzak bij zich, want hun Waakgorgels Bobba en Belia wilden ook weleens de bergen zien… Maar dan wordt Limoni midden in de nacht in paniek wakker. Waar is haar rugzak?

Dat is het begin van een superspannend avontuur waarin het spoor leidt naar de gletsjer, die langzaam begint te smelten nu het warmer wordt. Melle, Bobba en Limoni maken kennis met Murmeltieren, roofvogels, Berggorgels en Kotsbalgers. Gelukkig worden ze geholpen door Katja, die alles weet over de gevaren van de bergen… Uitgeverij: Leopold.

De Gorgels en het geheim van de gletsjer kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Geheim agent oma 5 – Geheim agent juf – Manon Sikkel

Leesboekenenmeer.nl Boeken gelezen in maart 2023: Geheim agent oma 5 - Geheim agent juf, Manon Sikkel

Geheim agent juf is het vijfde deel uit de kinderboekenserie Geheim agent oma, geschreven door Manon Sikkel en voorzien van illustraties door Katrien Holland.

In Geheim agent oma 5 komt de oma van Max als invaljuf op zijn school werken. Juf Carmen is ziek en geheim agent oma wil weleens iets anders doen. Want elke dag geheim agent zijn is zwaar en gevaarlijk werk. Terwijl geheim agent oma de kinderen computers leert hacken, ze leert abseilen en schieten met pijl-en-boog, ontdekt Max de echte reden waarom zijn oma zo graag juf wil worden. Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff.

Geheim agent oma 5 – Geheim agent juf is zonder twijfel mijn favoriete deel van de serie en kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

De Avonturen van Rutger, Thomas & Paco 2 – De tijdmachine – Thomas van Grinsven en Rutger Vink

Leesboekenenmeer.nl Boeken gelezen in maart 2023: De Avonturen van Rutger, Thomas & Paco 2 - De tijdmachine - Thomas van Grinsven en Rutger Vink

Na het lezen van De Magische halsband lazen we nu De Avonturen van Rutger, Thomas & Paco 2 – De Tijdmachine, het tweede boek van YouTubers Rutger Vink (Furtjuh), Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) en hun hond Paco. Eerder deze maand ontvingen de mannen zelfs tweemaal een Gouden Boek voor hun boeken!

De katachtige Professnor blijft onze helden dwarszitten. Vol kattenkwaad stuurt hij de drie met zijn tijdmachine ver weg naar het verleden. Via een razende, elektrische storm komen ze terecht in de tijd van de Egyptenaren, de dinosaurussen en nog veel meer. En daar worden ze niet altijd even vriendelijk ontvangen. Maar uit onverwachte hoek krijgen ze een helpende hand. Zal het ze lukken om weer terug te keren naar het heden en de Professnor voor eens en voor altijd een lesje te leren? Uitgeverij: Kosmos uitgevers.

De Avonturen van Rutger, Thomas & Paco 2 – De tijdmachine kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Romans

Witte muren – Hanneke Simons

Leesboekenenmeer.nl Boeken gelezen in maart 2023: Witte muren, Hanneke Simons

Van Hanneke Simons ontving ik haar nieuwe roman Witte muren om mee te doen met de blogtour, dank je wel!

‘Ik opende het raam, groot genoeg om me in mijn volle lengte op te richten. De zoete avondlucht sloeg me in het gezicht, terwijl ik uitkeek over de gitzwarte vlakte van het bos in de nacht. Onder me was enkel steen, wist ik. Tegels. Geen struiken om mijn val te breken. Ditmaal … ditmaal was het klaar.’

Begin 1943 verliest Alexander de Raaf na een mislukte zelfmoordpoging zijn geheugen. Zijn invloedrijke familie stopt hem weg in een rusthuis in het bos. Als een anonieme schrijver beweert te weten waarom hij dood wilde, begint zijn zoektocht naar de waarheid.

Terwijl Alexander op ontdekkingstocht gaat, vertellen herinneringen van de Joodse Abel hoe eind 1942 zijn wereld instort nadat zijn beste vriend een groep onderduikers verraadt. De levensverhalen van de twee mannen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Iets wat Abel nog weet en Alexander opnieuw zal ontdekken. Uitgeverij: Godijn Publishing.

Witte muren kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Zoekboeken

Jan van Haasteren Super Groot Zoekboek

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in maart 2023: Jan van Haasteren Super Groot Zoekboek, Big Balloon

Het Super Groot Zoekboek van Jan van Haasteren is een heerlijk chaotisch zoekboek voor kinderen van 7 jaar en ouder. In dit zoekboek kun je op zoek naar de vertrouwde haaienvinnen, handjes, slakjes, tandenborstels, brilletjes, zwarte katten, bommen en papieren vliegtuigjes. Je vindt ze op bijna alle platen! En dat is ook gelijk de uitdaging, want heb je echt alles gevonden wat je vinden moest? Uitgeverij: Big Balloon.

Jan van Haasteren Super Groot Zoekboek kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Luisterboeken

Wat rijmt er op stoep? – Harmen van Straaten

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in maart 2023: Wat rijmt er op stoep?; Prentenboek geschreven door Harmen van Straaten; Prentenboek top 10 2021

Het ondeugende rijmprentenboek Wat rijmt er op stoep? werd geschreven door Harmen van Straaten en stond in de Prentenboeken top 10 2021.

Vandaag wordt oma heel veel jaar. Thomas bedenkt een gedicht voor haar. ‘Lang zal ze leven…’ Maar, hé, wat ligt daar? Wat gaan we nu beleven? Wat rijmt er op stoep? Uitgeverij: Leopold.

Wat rijmt er op stoep? kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com