Boeken gelezen in mei 2022

Om je op leesgebied te inspireren schrijf ik maandelijks een blog over de boeken die ik gelezen heb. Natuurlijk kun je van de meesten dan ook meteen de recensie lezen. Het is de beurt aan Boeken gelezen in mei 2022. Om een beetje een eenheid in mijn verhaal te krijgen en er geen onoverzichtelijk rommeltje van te maken zal ik de boeken groeperen per genre.

Kinderboeken

Geheim agent oma 2 – De grote goudroof

Boeken gelezen in mei 2022: Geheim agent oma 2: de grote goudroof, Manon Sikkel

Geheim agent oma 2 – De grote goudroof is het tweede deel uit de Geheim agent oma serie. Max heeft twee oma’s. Eentje die hem voorleest, verhalen vertelt en kriebeltruien voor hem breit. Zijn andere oma is geheim agent. Zij kan heel goed bommen onschadelijk maken en zich achterstevoren en ondersteboven aan een touw van hoge gebouwen laten zakken. En – niet onbelangrijk – ze heeft een supersonische zelfrijdende auto met verwarmde buitenspiegels en een ingebouwde geldmachine. Er is één ding waar ze niet goed in is: lieve oma zijn. Maar dat leert Max haar wel terwijl hij meegaat op een nieuwe geheime missie… Het boek kreeg van mij vier sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Geheim agent oma 3 – Geheim agent opa

Geheim agent oma 3 - Geheim agent opa, geschreven door Manon Sikkel

Na het lezen van Geheim agent oma deel 1 en 2 gingen we meteen door met Geheim agent oma 3 – Geheim agent opa. Geheim agent oma reist dit keer af naar het Groningse dorpje Siddeburen. Er is daar een bende criminelen die konijnen steelt. Niet iets om een geheim agent op af te sturen, natuurlijk. Behalve dat die konijnen daarna terugkomen en mensen aanvallen. Max mag met zijn oma mee. Maar hun missie verloopt heel anders dan ze hadden verwacht. En dat is de schuld van een andere geheim agent: geheim agent opa. Hij is een heel lieve opa, maar niet zo’n goede geheim agent… Het boek kreeg van mij 5 sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Becky Breinstein 2: Het ravijn van Nietzsche

Becky Breinstein 2: Het ravijn van Nietzsche, Marc van Dijk

Het ravijn van Nietzsche is een speelse introductie in het leven en denken van Friedrich Nietzsche. Becky Breinstein ontmoet in dit spannende en grappige avontuur Snorrie, de herhaling van de filosoof Nietzsche. Snorrie heeft de Grote Gezondheid ontdekt, alleen is hij hem kwijt. Becky en haar vrienden gaan met Snorrie de bergen in om hem terug te vinden, maar ze zijn niet de enigen… Het ravijn van Nietzsche is het tweede deel in de graphic novelserie Becky Breinstein en maakt filosofie toegankelijk voor kinderen vanaf 8 jaar. Het boek kreeg van mij vier sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Held op sokken

Held op sokken, geschreven door Bette Westera met illustraties van Thé Tjong-Khing

Het prentenboek Held op sokken was in 2014 winnaar van de Zilveren Griffel tot 6 jaar en was in de Kinderboekenweek 2020 En toen? een van de thematitels voor groep 1 & 2.

Lang geleden, in de middeleeuwen, hadden alle ridders baarden. Behalve ridder Roderik, en die telde dan ook niet mee. Ridders zonder baarden waren alleen maar goed om het bloed van dode draken op te dweilen, harnassen te poetsen en aardappels te schillen. Draken verslaan, prinsessen uit torens bevrijden, op de vuist gaan met ridders uit een vreemd, vijandig land – dat was er voor ridder Roderik dus allemaal niet bij. Maar laat hij nu net iets kunnen waarmee hij alle andere ridders aftroeft… Het boek kreeg van mij 5 sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Young Adult

Dochter van de onderwereld

Dochter van de onderwereld; Young Adult door Theo Henk Streng

Nikki Verdonk weet dat de verhalen over haar vader waar zijn. Hij is een grote drugscrimineel en wist op het nippertje aan een fikse gevangenisstraf te ontsnappen. Hoewel iedereen een mening over haar en haar vader heeft, probeert Nikki haar leventje zo normaal mogelijk te leiden. Dat gaat prima, totdat op een dag het ergste gebeurt. Haar vader wordt geliquideerd. Na zijn dood gaat er een beerput open. Haar vader bleek meer vijanden dan vrienden te hebben en nu aast iedereen op zijn plekje in de onderwereld. Dat maakt iedereen verdacht als mogelijke moordenaar. Zelfs mensen die dichtbij hem stonden. Heel dichtbij. Terwijl Nikki probeert haar leven weer op de rit te krijgen, laten de vragen haar niet los. Wie vermoordde haar vader? En waarom? Het boek kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Wil je weten welke boeken ik nog meer gelezen heb? Die vind je bij Boeken gelezen in … Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg ons dan ook op social media: Facebook, Twitter en Pinterest.

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com