Boeken gelezen in oktober 2018

Leesboekenenmeer.nl Boeken gelezen in oktober 2018

Om je op leesgebied te inspireren schrijf ik maandelijks een blog over de boeken die ik gelezen heb. Natuurlijk kun je dan ook meteen de recensie lezen. Het is de beurt aan Boeken gelezen in oktober 2018. Om een beetje een eenheid in mijn verhaal te krijgen en er geen onoverzichtelijk rommeltje van te maken zal ik de boeken groeperen per genre.

Kinderboeken

Raad eens hoeveel ik van je hou – Sam McBratney

Leesboekenenmeer.nl Boeken gelezen in oktober 2018: Raad eens hoeveel ik van je hou; Sam McBratney

Raad eens hoeveel ik van je hou gaat over Hazeltje die aan grote Haas een even zo grote vraag stelt: raad eens hoeveel ik van je hou? Hazeltje staat op zijn tenen, op zijn handen en springt zelfs zo hoog als hij maar kan. Maar voor grote Haas is dat natuurlijk vrij makkelijk te evenaren!

Uiteindelijk besluit Hazeltje tevreden dat hij van grote Haas houdt tot aan de maan. Want, zeg nou zelf, wat is er nou verder dan dat? Niks toch zeker? Tevreden valt Hazeltje in slaap, maar dan fluistert grote Haas: ik hou van jou tot aan de maan. En terug… Uitgeverij: Lemniscaat. Raad eens hoeveel ik van je hou kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Thrillers

De reünie – Simone van der Vlugt

Leesboekenenmeer.nl Boeken gelezen in oktober 2018: De reünie; Thriller geschreven door Simone van der Vlugt.

Het verhaal van De reünie wordt langzaam opgebouwd en begint bij het voorstellen van het hoofdpersonage Sabine. Nadat ze een jaar uit de running geweest is door een burn-out, pakt ze haar werk als secretaresse bij De Bank weer op. Er is echter het een en ander veranderd op de werkvloer, waar ze enorm aan moet wennen. Dan ontmoet ze een kennis van vroeger, Olaf, die ook werkzaam is bij De Bank. De twee spreken een aantal keren met elkaar af, maar Olaf lijkt niet te zijn zoals hij zich doet voorkomen.

Als Sabine de uitnodiging ontvangt voor de reünie van haar vroegere middelbare school komen er plotseling flarden terug van de periode rondom de dag dat haar vriendin Isabel verdween. Het trekt Sabine terug naar haar geboorteplaats Den Helder, waar ze op onderzoek uitgaat om te ontdekken wat er precies van die mistflarden klopt.

Hoewel ze eigenlijk niet van plan is om naar de reünie te gaan, verandert ze van mening als ze haar vroegere jeugdliefde Bart weer tegenkomt. De twee pakken, tot grote woede van Olaf, de draad weer op. Hij wordt zo agressief dat Sabine denkt dat hij wel eens iets te maken kan hebben met de verdwijning van Isabel. Uitgeverij: Ambo|Anthos. De reünie kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

De Vleermuisman – Jo Nesbo

Leesboekenenmeer.nl Boeken gelezen in oktober 2018: De vleermuisman; Jo Nesbo; Harry Hole serie

In De vleermuisman wordt Harry Hole door zijn superieuren naar Australië gestuurd om de politie down under bij te staan bij het onderzoek naar de moord op de Noorse actrice Inger Holter. Maar de moord is niet de enige reden voor deze gedwongen vakantie…

Voor zijn vertrek heeft Harry ternauwernood een auto-ongeluk overleefd, waarbij zijn collega omkwam. Sindsdien dompelt hij zich onder in de alcohol. Zijn kwaliteiten als agent maken voor zijn meerderen zo veel goed dat ontslag hem bespaard blijft. Harry heeft namelijk, ondanks zijn problemen, regelmatig briljante inzichten waarmee hij doorbraken weet te creëren in onderzoeken die vast dreigen te lopen.

Harry’s verblijf in Sydney voert hem naar de duistere kanten van de stad waar de vrolijke toerist nooit zicht op krijgt. Het verhaal leidt naar een oude Aboriginalvertelling over de vleermuisman, die tot leven wordt gewekt door misdaad. En waar de vleermuisman ontwaakt, verschijnt de dood onder de stervelingen… Uitgeverij: Cargo. De vleermuisman kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Op klaarlichte dag – Simone van der Vlugt

Leesboekenenmeer.nl Boeken gelezen in oktober 2018: Op klaarlichte dag, thriller geschreven door Simone van der Vlugt

Op klaarlichte dag begint met de introductie van Vincent. Hij is gewond geraakt in zijn boerderij en vraagt zich af waar zijn vriendin Nathalie uithangt? Het blijkt al snel dat Nathalie haar spullen heeft gepakt en met baby Robbie is vertrokken. Ze is vastbesloten om uit handen te blijven van de gewelddadige Vincent en daarom is ze op weg naar het zomerhuis van haar vader in Italië. Vincent is namelijk het type man die je niet tegen je wil hebben! Wat ze echter niet weet is dat hij een zendertje geplaatst heeft en haar dus met behulp van een volgsysteem in de gaten houdt. Als Nathalie tot de ontdekking komt dat ze zelfs in Italië niet veilig is, besluit ze met de trein terug te keren naar Nederland.

Eenmaal terug brengt Nathalie een bezoek aan de begraafplaats waar ze Julia ontmoet. Julia werkt bij de recherche en biedt haar hulp aan. Ze zorgt ervoor dat Nathalie en Robbie een veilig onderkomen krijgen bij haar oma. Nadat de oma van Julia door een mysterieuze val van de trap om het leven komt, neemt het verhaal een plotselinge wending en vallen de puzzelstukjes langzaam maar zeker op hun plaats. Uitgeverij: Ambo|Anthos. Op klaarlichte dag kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Uitgelichte afbeelding: Pixabay.com