Boeken gelezen in september 2022

Leesboekenenmeer.nl: boeken gelezen in september 2022: Gelukserie 3: Grenzeloos geluk; Saskia M.N. Oudshoorn

Om je op leesgebied te inspireren schrijf ik maandelijks een blog over de boeken die ik gelezen heb. Natuurlijk kun je van de meesten dan ook meteen de recensie lezen. Het is de beurt aan Boeken gelezen in september 2022. Om een beetje een eenheid in mijn verhaal te krijgen en er geen onoverzichtelijk rommeltje van te maken zal ik de boeken groeperen per genre.

Romans

Gelukserie 3 – Grenzeloos geluk – Saskia M.N. Oudshoorn

Na het lezen van de boekenserie Liefde in Milaan begon ik in augustus aan het lezen van een nieuwe serie geschreven door Saskia M.N. Oudshoorn: de Gelukserie. Vorige maand las ik al Gelukserie 1 – Recept voor geluk en Gelukserie 2 – Breekbaar geluk, in september ging ik vrolijk met deze serie feelgoodromans door!

Wanneer Liv en Matthew een groot trouwfeest organiseren, zijn Kate en Laurens als beste vrienden en nieuw stelletje natuurlijk ook van de partij. Tijdens de romantische hotelovernachting die daarop volgt, besluit Laurens impulsief en ondanks zijn twijfels Kate ook ten huwelijk te vragen. Het hilarische vrijgezellenfeest dat vervolgens voor Laurens georganiseerd wordt, brengt echter onverwacht een heftige en onverwerkte periode uit zijn verleden tot leven. En terwijl dit gegeven hem volledig afleidt, slaat ook nog eens het noodlot toe bij Kate. Opeens ziet Laurens zich niet alleen geconfronteerd met een chaotisch verleden maar ook met een onzekere toekomst. Ten einde raad besluit hij te doen wat hij jaren daarvoor ook al eens deed: vluchten… Uitgeverij: Zomer & Keuning.

Gelukserie 3 – Grenzeloos geluk kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Gelukserie 4 – Eindeloos geluk – Saskia M.N. Oudshoorn

Laurens van Rooijen en Kate Young zijn net getrouwd. Als huwelijkscadeau hebben ze iets heel bijzonders gekregen: zes maanden gratis huur van het pand naast Livs Lekkernijen. Een totale verrassing voor Laurens: hij had net zijn droom voor een eigen restaurant geparkeerd. Het liefst wil Laurens echter van niemand afhankelijk zijn; hij heeft er dan ook moeite mee het cadeau te accepteren, hoewel Kate niets liever wil dan dat hij het doet.

Daarnaast komt Kate erachter dat Laurens een belofte aan zijn ex-vriendin Charlie heeft gedaan. Maar niet alleen Laurens vertelt weleens eens keer iets niet, Kate heeft een nog veel groter geheim…

Ondertussen loopt de overvaller op Livs Lekkernijen nog steeds vrij rond. En dat is niet het enige waar ze zich zorgen over moeten maken: er is nóg iemand die zijn zinnen op het pand aan de Voorstraat heeft gezet… Uitgeverij: Zomer & Keuning.

Gelukserie 4 – Eindeloos geluk kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.  

Kinderboeken

De boom met het oor – Annet Schaap

De boom met het oor is één van de thematitels Kinderboekenweek 2022 groep 3 & 4. Het gaat over een kleine jongen die niet kan wachten om na schooltijd te vertellen wat hij die dag voor bijzonders heeft ontdekt. Maar zijn ouders zijn aan het werk en om hem heen heeft iedereen het te druk om naar de jongen te luisteren. Zelfs de vogels, insecten en honden in het park hebben geen tijd voor hem. Wel vertellen ze over de allerhoogste boom van het park. Want wat de mensen niet weten, maar alle dieren wel, is dat er in de stam van de boom een oor zit. Een oor dat echt luistert… Uitgeverij: Querido.

De boom met het oor kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Een tijger in je bed – Bibi Dumon Tak

Een tijger in je bed was ook één van de thematitels Kinderboekenweek 2022 groep 3 & 4. Er was eens een tijger die sliep in een echt bed. Geloof je het niet? Toch is het zo! Bibi Dumon Tak schreef een boek voor kinderen die net kunnen lezen met waargebeurde verhalen en dingen die je moet weten als je een beetje wilt kunnen meepraten over tijgers. Bijvoorbeeld dat de huid van tijgers net zo gestreept is als de vacht. En dat een tijger in Rusland zijn slaapplek afstond aan een geit. Dat soort gave dingen. Uitgeverij: Querido.

Een tijger in je bed kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Silas en de wolf – Selma Noort

Ook Silas en de wolf was een Thematitel Kinderboekenweek 2022 groep 5 & 6 en werd geschreven door Selma Noort. De vader van Silas is overleden en daarom gaat Silas met zijn moeder verhuizen naar een klein dorp in Het Zuiden. Om de kost te verdienen werkt zijn moeder in een verzorgingshuis. Silas heeft nog geen school, maar er is ook geen oppas. Daarom moet hij zolang maar met haar mee totdat de school weer begint. Op zich geen enkel probleem, maar hij mag van de directrice niet mee naar binnen en daarom moet hij bij de tuinman wachten. Met uitzondering van het weekend, dan mag hij bij de kok in de keuken wachten tot zijn moeders dienst erop zit.

Op een dag hoort Silas op de radio mensen praten over de wolf. Wanneer hij later stiekem op avontuur gaat in het bos komt hij toevallig oog in oog te staan met de wolf. Ondanks het feit dat zijn vriendin Johanna blind is, heeft zij al snel in de gaten dat Silas stiekem in het bos is geweest. Als ze hoort wat hij in het bos gezien heeft raadt Johanna hem aan om het tegen niemand te vertellen, want straks wordt de wolf doodgeschoten.

Het duurt niet lang tot zijn vriendin, de bazige Rinke, hoort dat er een wolf in het bos woont. Op eigen houtje besluit ze om hem naar Het Buitenland te jagen waar hij veilig zal zijn… Uitgeverij: Leopold.

Silas en de wolf kreeg van mij een teleurstellende 2,5 sterren.

Naar de recensie.  

Kwallenpap & slakkenvla – Marianne Busser & Ron Schröder

Kwallenpap & Slakkenvla tipte ik in het blog: Halloween voorleesboeken voor peuters en kleuters. Het prentenboek werd geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder en voorzien van illustraties door Mark Janssen.

Hou je van griezelen? Griezel dan mee met de versjes in Kwallenpap & slakkenvla! Griezeltje krijgt als ze jarig is een soepkom vol met kwallenpap cadeau en op de griezelschool fladderen er vleermuizen door de klas. In het griezelrestaurant staan gebraden rat in pissebeddenjus en slakkenvla op het menu. Wordt het je wat te griezelig? Trek dan maar snel je dekbed over je hoofd! Uitgeverij: Moon.

Kwallenpap & slakkenvla kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.  

Van honingbij tot hagelslag – Joël Broekaert

Van honingbij tot hagelslag, ook één van de thematitels Kinderboekenweek 2022 groep 7 & 8, is een verrassend boek over ons eten en hoe het groeit, geschreven door Joël Broekaert, met bijzondere illustraties van Marieke van Ditshuizen.

Het is iets waar we nauwelijks bij stilstaan, met kant-en-klaar producten in overvloed, maar een groot deel van ons voedsel kun je zó van een boom of struik plukken. Ook de grondstoffen van producten die wij dagelijks gebruiken, zoals chocola, kaneel en vanille, komen uit de natuur. Wist je bijvoorbeeld dat kaneel van de bast van een kaneelboom komt?

Van honingbij tot hagelslag laat in woord en beeld zien wat de oorsprong is van ons dagelijks voedsel, namelijk: de plant. Van zaadje tot kiem, via stengel en blad naar uiteindelijk een bloeiende en vruchtdragende plant. Maar ook de wortels, knollen en bollen worden niet vergeten en de cyclus is weer rond als we vervolgens weer de grond induiken voor de schimmels. Uitgeverij: Ploegsma.

Het boek Van honingbij tot hagelslag kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com