Boeken gelezen in september 2023

Leesboekenenmeer.nl Boeken gelezen in september 2023

Om je op leesgebied te inspireren schrijf ik maandelijks een blog over de boeken die ik gelezen heb. Natuurlijk kun je dan ook meteen de recensie lezen. Het is de beurt aan Boeken gelezen in september 2023. Om een beetje een eenheid in mijn verhaal te krijgen en er geen onoverzichtelijk rommeltje van te maken zal ik de boeken groeperen per genre.

Prentenboeken

Woezel & Pip – 5 minuten verhaaltjes – Guusje Nederhorst

Leesboekenenmeer.nl Boeken gelezen in september 2023; Woezel & Pip - 5 minuten verhaaltjes - Guusje Nederhorst + recensie

Als je op zoek bent naar leuke kinderboeken voor peuters kom je al snel uit bij de hondenvriendjes Woezel & Pip.

Woezel en Pip beleven altijd allerlei avonturen met hun vriendjes in de Tovertuin. Er is altijd van alles te beleven!

Dit keer gaan Woezel, Pip en hun vriendjes op zoek naar de zomer, samen dromen over de Opzijnkoptuin, zebratijgerfantvogels tekenen en als het volle maan is veranderen ze in wolven… en nog veel meer!

De verhaaltjes in deze bundel zijn in 5 minuten voor te lezen en daardoor perfect als ritueel voor het slapengaan of gewoon voor even tussendoor. Uitgeverij: Dromenjager Publishing.

Woezel & Pip – 5 minuten verhaaltjes kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Woezel & Pip – Geheimen uit de Tovertuin – Guusje Nederhorst

Leesboekenenmeer.nl Boeken gelezen in september 2023; Woezel & Pip - Geheimen uit de Tovertuin - Guusje Nederhorst + recensie

Met het kijk- en zoekboek Geheimen uit de Tovertuin ga je samen met Woezel en Pip op ontdekkingsreis. Het staat boordevol interessante weetjes uit de natuur. Leuk om samen op zoek te gaan naar de antwoorden op vragen als welke kleuren vind je in een regenboog? Of weet jij welke pootafdrukken bij welk dier horen? Wat is de grootste vis in de zee? Welke dieren wonen onder de grond? En kun jij de verstopte dieren ontdekken? Uitgeverij: Dromenjager Publishing.

Woezel & Pip – Geheimen van de Tovertuin kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Kinderboeken

Dolfje Weerwolfje – Paul van Loon

Leesboekenenmeer.nl Boeken gelezen in september 2023; Dolfje Weerwolfje - Paul van Loon + recensie

Dolfje werd door zijn ouders in de steek gelaten en woont daarom al jaren bij zijn beste vriendje Timmie. De nacht dat Dolfje zeven jaar wordt gebeurt er iets bijzonders. Hij krijgt overal haar, zijn handen en voeten veranderen in poten en hij heeft ineens een staart. Vanaf die tijd zal Dolfje, drie nachten per maand, met volle maan, veranderen in een weerwolf. Dolfje vindt het vreselijk! Hoe moet dat nou? Hij is vreselijk bang dat iedereen die ontdekt dat hij een weerwolf is een hekel aan hem zal hebben… Gelukkig krijgt hij de nodige hulp van zijn beste vriend Timmie. Uitgeverij: Leopold.

Dolfje Weerwolfje kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Dolfje Weerwolfje 2 – Volle maan – Paul van Loon

Leesboekenenmeer.nl Boeken gelezen in september 2023; Dolfje Weerwolfje 2 - Volle maan - Paul van Loon + recensie

Als Dolfje wakker wordt is hij blij, vandaag gaat hij samen met Timmie en de klas op schoolkamp! Maar dan blijkt Timmie ziek te zijn en niet mee te kunnen… Dolfje twijfelt, zal hij alleen gaan? Maar wat nou als hij weerwolf wordt? Dan moet hij zich helemaal alleen zien te redden… Gelukkig zegt één blik op de kalender genoeg: het duurt nog een week voor het weer volle maan is, en dan is Dolfje allang weer thuis.

Het schoolkamp is fantastisch, lekker keten, dolle pret! Op een avond zitten de kinderen om het kampvuur. Maar dan blijkt het toch volle maan te zijn! Hoe kan dat nou? Opeens begint het bij Dolfje te kriebelen. Hij wordt weer wolf. Geschrokken rent hij naar het bos. Niemand mag zien wat hij is. Noura merkt wel dat er iets met Dolfje is. Stiekem achtervolgt ze hem… Uitgeverij: Leopold.

Dolfje Weerwolfje 2 – Volle maan kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Foeksia de miniheks – Foeksia en de Wensdag – Paul van Loon

Leesboekenenmeer.nl Boeken gelezen in september 2023; Foeksia de miniheks - Foeksia en de Wensdag - Paul van Loon + recensie

Foeksia de miniheks beleeft in Foeksia en de Wensdag dit keer een heel bijzonder avontuur. Eén keer in de honderd jaar is het namelijk een bijzondere dag: woensdag wordt Wensdag. Op deze dag mag je één wens doen en kun je worden wat je wil. Maar denk erom wat je wenst, want je kunt iets niet meer ontwensen!

Foeksia denkt de hele dag diep na en voor ze in slaap valt spreekt ze zacht haar wens uit. De volgende dag, als ze wakker wordt, steken haar voeten uit haar bedje, de balken hangen laag en ze is groter dan papa Kwark! Haar wens is uitgekomen. Foeksia de miniheks is nu een maxiheks! Maar is ineens groot zijn wel zo leuk als ze had gedacht? Uitgeverij: Leopold.

Foeksia de miniheks – Foeksia en de Wensdag kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Literatuur & Romans

Zuurstofschuld – Toine Heijmans

Leesboekenenmeer.nl Boeken gelezen in september 2023; Zuurstofschuld - Toine Heijmans + recensie

De dag dat Walter Welzenbach zijn eerste berg beklimt bepaalt zijn leven: nooit meer wil hij iets anders. Nu staat hij op zijn laatste top, een duizelingwekkende 8188 meter hoog, en kijkt hij uit over zijn leven vol eenzaamheid.

Walter vertelt in Zuurstofschuld het verhaal over de avonturen van hem en zijn vriend Lenny. Ze hebben hun dromen nagejaagd in de Alpen en de Himalaya en bezegelden daarmee hun lot. Ze dragen de verhalen van de grote alpinisten met zich mee, en zoeken samen een manier om geschiedenis te schrijven. Maar in de ijle lucht gelden andere wetten. Het gaat over vrijheid en vriendschap, storm en lawines, en de gevolgen van radicale keuzes. Wat de bergen met de mens doen, en wat de mens doet met de bergen, daar gaat het om. Uitgeverij: Uitgeverij Pluim.

Zuurstofschuld kreeg van mij twee sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com