Boeken voor mannen

Boeken voor mannen voor Vaderdag, verjaardag, Sinterklaas, Kerstmis of om gewoon cadeau te doen

Vaderdag, Sinterklaas, Kerstmis, zijn verjaardag… Weet jij af en toe ook niet meer waarmee jij je man of vader zal gaan verrassen? Om het je wat makkelijker te maken zette ik een aantal boeken voor mannen op een rij. Welk boek ga jij geven?

Mijn vader las altijd graag en veel. Mijn man daarentegen leest liever niet dan wel, die is liever met zijn handen bezig. Toch zijn er veel mannen die graag lezen. Vind jij het nou ook zo moeilijk om een geschikt boek voor een man uit te kiezen? Ik wel. Daarom zette ik een aantal boeken voor je op een rij die geschikt zijn voor verschillende types man. Zo staan er boeken bij voor de echte doe-het-zelver, de bewuste man en de reislustige man. 

 

De karakterman

Boeken voor mannen: De karakterman, een nuchtere kijk op de mannelijke lifestyle

Hoe kom ik van dat buikje af zonder op dieet te gaan? Hoe houd ik het spannend tussen de lakens en hoe bezorg ik hem of haar het meest intense hoogtepunt? Hoe beëindig ik een vriendschap die al tijden meer energie kost dan oplevert? Hoe krijg ik weer lol in mijn baan? Hoe combineer ik al mijn verschillende ambities binnen en buiten mijn werk? Wat kan ik doen om (bijna) elke ochtend uitgerust naast mijn bed te staan? Allemaal vragen waar de moderne man een antwoord op moet zien te vinden…

Meer informatie.

 

De kracht van echte mannen

De kracht van echte mannen. Over relaties, seksualiteit en liefde

 

Met De kracht van echte mannen wil David Deide de moderne man de weg wijzen naar een daadkrachtig, waarachtig en vrij leven. De schrijver stelt dat de trend naar seksuele gelijkheid een belangrijke oorzaak is van het ontbreken van geluk in relaties. Het heeft namelijk niet alleen geleid tot economische en sociale gelijkheid, maar ook tot seksuele neutraliteit. Hoog tijd om het vuur van de seksuele hartstocht opnieuw aan te wakkeren!

Meer informatie.

 

Het bucketlist boek voor koppels

Het bucketlist boek voor koppels met 250 dingen die jullie samen gedaan moeten hebben

Houdt jouw man niet zo van lezen? Of ben je op zoek naar een manier om meer samen te ondernemen? Dan is Het bucketlist boek voor koppels een leuk boek. In dit boek staan 250 gekke, leuke, grappige, maar ook serieuze opdrachten die jullie samen uit kunnen voeren, hoe leuk is dat!

Meer informatie.

 

Het bucketlist boek voor op reis

Het bucketlist boek voor op reis met 250 dingen die je op reis gedaan moet hebben

Nog een leuk bucketlist boek voor de reislustigen onder ons: Het bucketlist boek voor op reis. Welke van de 250 must-do items kun jij zo van de lijst strepen? En welke staan bovenaan jouw to-do lijst?

Meer informatie.

 

Burgers & BBQ Bites

Burgers & BBQ Bites

 

 

In dit BBQ-avontuur neemt Jord je mee van de deli’s van New York tot aan de foodtrucks in Portland: op zoek naar a full serving of Smokey Goodness flavour maar voor half the time. Denk big-bigger-biggest BBQ sandwiches, de allerhotste BBQ taco’s of spicy BBQ snacks-on- a-stick. We want it all, and we want it now!

 

Meer informatie.

 

Thuis bier brouwen

Thuis bier brouwen

Na voorgaand boek hoort ook dit exemplaar thuis in het boeken voor mannen overzicht. Het boek Thuis bier brouwen is een boek voor de echte bierliefhebbers die graag thuis hun eigen bier zouden willen brouwen. Wil je dat je man of vader het brouwen van bier gelijk professioneel aan kan pakken? Dan is het Startpakket bierbrouwen deluxe een ontzettend leuk cadeau om (gezamenlijk) te geven.

Meer informatie.

 

De man en het hout

De man en het hout; De bijbel voor iedere houtstoker; Vaderdag editie; Boeken voor mannen

Voor de mannen die iedere gelegenheid aangrijpen om een fikkie te kunnen stoken is De man en het hout het boek wat niet in de boekenkast mag ontbreken. Het is een praktische handleiding voor alles wat te maken heeft met het kappen, hakken, stapelen en het in de fik steken van alle soorten hout.

Meer informatie.

 

Compleet handboek houtbewerking

Compleet handboek houtbewerking; Boeken voor mannen

Kijkend naar mijn eigen man: hij is gek op hout. Zowel om het in de fik te zetten als om er de meest mooie dingen mee te maken. Werkt jouw man/vader ook graag met zijn handen en is hout zijn favoriete materiaal? Dan doe je hem zeker een ontzettend groot plezier met het boek Compleet handboek houtbewerking.

Meer informatie.

 

RUMAG.BIJBEL.

Rumag Bijbel, antwoord op al je kutvragen; Boeken voor mannen

 

Wat RUMAG. roept wordt trending. Wat RUMAG doet, trekt publiek. Met ruim een miljoen volgers is RUMAG. met recht een beweging te noemen. En dat is ook niet zo gek als je kijkt naar de merchandise met goed bedachte quotes en venijnige maar slimme grappen. Maar wat er nog niet was? Het RUMAG. BOEK met alle antwoorden, oftewel: de RUMAG. BIJBEL. Met antwoorden zoals alleen RUMAG. ze kan geven. Eerlijk tot op het bot en scherp tot net over het randje. Voor atheïsten en gelovigen van alle soorten. RUMAG. weet raad voor iedereen.

Meer informatie.

 

De verborgen impact

De verborgen impact, alles voor een eco-positief leven

Wist je dat de 16 grootste zeecontainerschepen even vervuilend zijn als álle auto’s in de wereld bij elkaar? Want al zijn we in Nederland bezig, buiten ons blikveld gebeurt veel meer dan je kunt bevroeden. Dit boek is geschikt voor iedereen die effectief wil verduurzamen.

Meer informatie.

 

De Bosatlas van de tweede wereldoorlog

De bosatlas van de tweede wereldoorlog, vrijheid en onvrijheid in kaart en beeld

 

Heldere kaarten, gedetailleerde infographics en authentiek fotomateriaal laten de Tweede Wereldoorlog op een nieuwe manier zien. Niet alleen de aanloop en de oorlogsperiode komen aan bod, maar ook de doorwerking in politiek en maatschappij tot op de dag van vandaag. De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog vertelt hiermee op de eigen kenmerkende wijze het verhaal over 75 jaar vrijheid en strijd tegen onvrijheid.

Meer informatie.

 

Mindgym, sportschool voor je geest

Mindgym, sportschool voor je geest. In 12 weken meer focus, rust en energie

 

Bij goed voor jezelf zorgen denken we vaak aan veel bewegen en gezond eten, maar je zit pas écht lekker in je vel als je ook mentaal sterk bent. Wouter de Jong laat in Mindgym zien hoe je in 12 weken je mentale conditie kunt verbeteren. Door wetenschappelijke inzichten af te wisselen met praktische oefeningen en dankzij de vele mooie anekdotes, rake citaten en interessante weetjes zal dit boek zelfs de meest nuchtere lezers onder ons aanspreken.

Meer informatie.

 

Welk boek hoort volgens jou ook thuis in het overzicht met boeken voor mannen?

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

 

12 reacties op “Boeken voor mannen

 1. Alyt van der Heide zegt:

  He wat een leuk boek voor mijn man en papa van onze twee meiden.
  Ja BBQ en bier is hij gek op.
  En wij genieten graag van zijn BBQ kunsten. Dus dat boek zouden wij hem graag cadeau doen op Vaderdag.

 2. Charlotte de Kreiger zegt:

  Wat een leuke actie! Dolgraag zou ik mijn mannetje verwennen met een leuk boek! De verborgen impact lijkt me echt iets voor hem en ben ik ook erg benieuwd naar! Een boek over financiën zou ook niet misstaan in dit rijtje

 3. Marieke IJskes zegt:

  Ik zou het boek bbq en bier graag cadeau doen aan mijn man, omdat hij de liefste meest hardwerkende vader is die ik ken , en omdat hij door omstandigheden de financiele kar alleen moet trekken en dat zonder mopperen en met liefde doet!! Lekker biertje en bbq-en is dan de ideale ontspanning 😉

 4. Iris zegt:

  Graag doe ik mee, lijkt me echt iets voor mijn papa. Zou fijne verrassing zijn. Heb geen social media maar ik hoop dat ik de kans krijg om mee te doen?? (en anders jammer, maar veel succes aan de andere deelnemers?)

 5. Anita H. zegt:

  Geen idee waarom dat zou moeten. Maar wij houden in de familie wel erg van barbecuen. Inclusief mijn pa, die graag de leiding neemt zeg maar. En ik vind het gewoon wel heel leuk om hem met dit boek te kunnen verrassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *