Boer Boris en de olifant, recensie

Boer Boris en de olifant, recensie. Alweer het tiende deel over de avonturen van de populaire boer Boris. De prentenboeken werden geschreven door Ted van Lieshout en Philip Hopman. Welk avontuur zal boer Boris dit keer beleven?

Boer Boris en de olifant

Boer Boris en de olifant, recensie; Ted van Lieshout en Philip Hopman

In Boer Boris en de olifant hangt boer Boris de was op. Ineens ziet hij iets door het laken schijnen. Wat is dat nou? Een olifant! Sam vond hem op de weg langs de wei, daar plukte ze bloemen, toen liep hij voorbij. En oh, wat wil ze hem graag houden, ze hebben zelfs al vriendschap gesloten! Maar ja, boer Boris heeft een boerderij. Daar horen varkens en kippen bij, een paard in de stal en koeien op het land. Maar toch, hij weet het zeker, géén olifant. Sam laat het er niet zomaar bij zitten en verzint allerlei manieren om haar lieve vriend de olifant bij haar op de boerderij te houden. Dan komt er een treurige stoet mensen voorbij. Wat zou er aan de hand zijn? Het zijn mensen van Artis en ze zijn al een tijdje hun Indische olifant kwijt… Heeft boer Boris hem gezien misschien?

 

Conclusie

Boer Boris en de olifant is weer een perfect prentenboek voor peuters en kleuters. Een kort verhaaltje op rijm met een voor kinderen herkenbaar onderwerp: iets heel graag willen hebben waar ouders of verzorgers niet zo blij mee zijn. Oké, bij kinderen gaat het doorgaans om andere huisdieren dan een olifant, maar toch. Het principe blijft hetzelfde. De prenten zijn wederom hilarisch. Je ziet een olifant verkleed als haan, stier en ram, wat een behoorlijk mal gezicht is. Zelfs onze zoon van 7 moest smakelijk om de tekeningen lachen.

Mijn beoordeling Boer Boris en de olifant:

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

 

Lees ook