Boer Boris gaat naar zee, recensie

Boer Boris gaat naar zee, recensie; Ted van Lieshout en Philip Hopman

Boer Boris gaat naar zee, recensie. Prentenboek van het jaar 2015. De prentenboeken over de populaire Boer Boris werden geschreven door Ted van Lieshout en Philip Hopman. Welk avontuur zal Boer Boris dit keer beleven?

Boer Boris gaat naar zee

Boer Boris gaat naar zee, recensie; Ted van Lieshout en Philip Hopman

Boer Boris gaat op vakantie. Hij heeft besloten om op vakantie te gaan, naar zee. Hij pakt zijn kleine koffertje om zijn spullen in te pakken. Wat zal hij allemaal meenemen? Boris gaat vlijtig aan de slag en pakt zijn spulletjes bij elkaar. Maar ja, binnen de kortste keren is zijn kleine koffertje al vol… Hij wil veel te veel meenemen op vakantie, wat moet hij nu doen? Boer Boris weet het al: hij besluit dat de tractor mee gaat. Maar ja, ook die is zomaar vol… Dan moet ook de aanhangwagen maar mee. En nou hij toch voldoende ruimte heeft mogen ook alle dieren mee op vakantie. Bepakt en bezakt trekt de bonte stoet gezellig naar de zee. Dat wordt een supervakantie!

 

Conclusie

Zoals gezegd was Boer Boris gaat naar zee prentenboek van het jaar 2015 en dat snap ik wel. Wat een leuk verhaaltje over op vakantie gaan. Het verhaal is ook ontzettend herkenbaar voor kinderen. Want als je hun zelf een koffertje in laat pakken voor de vakantie is het zo vol en nemen ze vaak ook nog eens verrassende dingen mee. Hoewel het boek eigenlijk voor peuters en kleuters tussen de 3 en 6 jaar is, vond ook onze zoon van 7 het boekje nog erg leuk. Ben je op zoek naar een leuk prentenboek op rijm, met het thema zomer, dan is Boer Boris gaat naar zee absoluut een aanrader.

Mijn beoordeling Boer Boris gaat naar zee:

 

Meer van Boer Boris