Bonuskind, recensie

Bonuskind, recensie; Geschreven door Saskia Noort; Uitgeverij: The House of Books; Bestverkochte thriller 2020

Bonuskind was de bestverkochte thriller van 2020. Het boek werd geschreven door Saskia Noort. De reviews onder het boek waren wisselend, wat mijn nieuwsgierigheid wekte! Na het verschijnen van de recensie begreep ik van Saskia dat de negatieve reviews het gevolg van een of andere kinderachtige actie waren… Daar ben je als auteur mooi klaar mee!

Bonuskind

De vijftienjarige Lies wordt op een ochtend wakker met het gevoel dat haar moeder Jet iets is overkomen. Haar bed is niet beslapen. Haar tas met daarin haar sleutels, portemonnee en mobiele telefoon thuis laten liggen. Ook hond Wammes is niet uitgelaten. Wat raar, haar moeder zou Lies en haar broertje nooit zomaar alleen achterlaten… Toch?

De vierentwintig uur die volgen ontvangt Lies geen enkel teken van leven. Haar vader en zijn nieuwe vriendin Laura schakelen de politie in. Vooral haar vader is ervan overtuigd dat het te maken heeft met haar mentale toestand: ze zou de scheiding nooit te boven zijn gekomen en heeft daarom besloten te verdwijnen. Of erger…

Maar Lies weet echter zeker dat ze dat nooit zou doen en gaat zelf op onderzoek uit. Met alle gevolgen van dien.

Conclusie

Door de vele negatieve reviews onder de thriller Bonuskind van Saskia Noort werd ik erg nieuwsgierig. Want niks is zo subjectief als een review, maar aangezien het boek van velen een dikke onvoldoende kreeg besloot ik mijn eigen mening te vormen. Vond ik het terecht dat Bonuskind een gemiddelde heeft van drie van vijf sterren?

Bonuskind vertelt twee verhalen: het verhaal door de ogen van de vijftienjarige Lies wordt afgewisseld door het verhaal van haar moeder Jet. Lies is door de scheiding boos op haar ouders, maar vooral op de nieuwe vriendin van haar vader. Jet voelt zich vooral eenzaam, bovenal als de kinderen bij hun vader zijn, en wil weer eens het gevoel hebben dat ze leeft. Ze hoopt een nieuwe liefde te vinden op Tinder, maar daar vertelt ze nagenoeg niemand over.

Persoonlijk hou ik van dit soort verhalen. Na de scheiding van mijn ouders was ik zelf ook een boze en opstandige vijftienjarige puber. Ook ken ik de kant van Jet. Hunkeren naar aandacht en liefde, ook al weet je dat de situatie waarin je je bevindt niet gezond is. De dader was wellicht niet heel erg verrassend, maar ik vond het plot van Bonuskind zeker interessant. Ook las het boek lekker weg.

Nadat ik de recensie van Bonuskind op mijn social media kanalen had gedeeld, werd ik benaderd door Saskia Noort. Het bleek dat de negatieve reviews het gevolg van een kinderachtige actie waren. Ze waren geplaatst na een oproep van iemand die het blijkbaar maar niks vond dat Bonuskind de bestverkochte thriller van 2020 was. Lekker dan.

Mijn beoordeling Bonuskind:

Specificaties:

Auteur: Saskia Noort | Uitgeverij: The House of Books | 9789044351040 | 272 blz. | Juli 2020

Bonuskind is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.