Breekbaar geluk, recensie

Gelukserie 2: Breekbaar geluk, recensie; Kobo original geschreven door Saskia M.N. Oudshoorn

Breekbaar geluk is het tweede deel van de Gelukserie waarin we Liv volgen na het waarmaken van haar droom: het runnen van haar eigen, succesvolle patisserie! Hoe zal het verder gaan met haar? Deze feelgoedroman werd geschreven door Saskia M.N. Oudshoorn. 

Gelukserie 2 – Breekbaar geluk

Gelukserie 2: Breekbaar geluk, recensie; Kobo original geschreven door Saskia M.N. Oudshoorn

In Recept voor geluk leerden we Liv kennen. Ze zat vast in een sleur en had maar één grote droom: het runnen van een eigen patisserie. Liv maakte haar droom waar en maakte van haar eigen patisserie een groot succes. Als bonus kreeg ze ook nog een relatie met kinderarts Matthew, de knappe en fantastische zoon van haar huurbaas.

Helaas is haar ex vriendje Onno veel minder gelukkig met deze nieuwe situatie. Breekbaar geluk gaat dan ook verder met een boze, opgefokte en dronken Onno in de feesttent die de familie Nienhuis de schuld geeft van de breuk tussen hem en Liv. In een vlaag van blinde woede, maakt hij ook nog eens een impulsieve en domme beslissing die de levens van bijna alle betrokkenen overhoop gooit.

Wanneer hij besluit alleen aan Liv zijn daden op te biechten ziet zij zich gedwongen tot het maken van een onmogelijke keus. Moet ze zwijgen om Onno te beschermen? Of moet ze Matthew in vertrouwen nemen en riskeren dat ze alles kwijtraakt waar ze zo hard voor gevochten heeft? Een onmogelijke beslissing waarvan ze de gevolgen, ondanks de onvoorwaardelijke steun van haar trouwe vrienden Kate en Laurens, helemaal zelf zal moeten dragen.  

Conclusie

Ook Breekbaar geluk leest, net als Recept voor geluk, weer heerlijk weg. Ik ben enorm fan van de Gelukserie in ieder geval! Het grote verschil tussen de twee delen is dat het verhaal in Breekbaar geluk om en om verteld wordt door Liv en Matthew. Hierdoor krijg je inzicht in beide personages, wat een leuke toevoeging is.

Net als in het eerste deel van de Gelukserie kun je uit Breekbaar geluk ook weer meerdere lessen trekken. Verdient iemand die één hele domme beslissing maakt het om de rest van zijn of haar leven op de blaren te moeten zitten? En, wat ik ook een mooie vind, er zitten altijd twee kanten aan één verhaal. Het gesprek aangaan is daarom altijd meer dan de moeite waard, wat er ook gebeurd is (dat is tenminste hoe ik er nu insta…).

En heb je Breekbaar geluk uitgelezen? Dan vind je ook in dit boek een aantal heerlijke recepten van Liv zodat je daarna zelf aan de slag kan! Ik blijf het een leuk extraatje vinden.

Mijn beoordeling Gelukserie 2: Breekbaar geluk:

Specificaties:

Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn | Uitgeverij: Zomer & Keuning | 9789020546187 | 240 blz. | September 2021

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van Saskia M.N. Oudshoorn

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.