Casa dell’amore, recensie

Recensie Liefde in Milaan deel 3: Casa dell'amore, geschreven door Saskia M.N. Oudshoorn

Ben je op zoek naar een heerlijke feelgood roman? Dan is de Liefde in Milaan-serie een aanrader! Vandaag de recensie over het derde en laatste deel: Casa dell’amore.

Ben je benieuwd naar de andere delen uit deze heerlijke serie? Lees dan vooral ook de recensies over deel één: Toeval bestaat niet en deel twee: Loes, Luca & Liz.

 

Casa dell’amore

Recensie Liefde in Milaan deel 3: Casa dell'amore, geschreven door Saskia M.N. Oudshoorn

In Casa dell’amore, het derde en laatste deel van de serie Liefde in Milaan, volgen we Anneloes en Gianluca op hun nieuwe avontuur. Anneloes heeft besloten in het diepe te springen. Ze neemt een sabbatical van haar werk, verhuurt haar appartement en vertrekt met haar grote liefde naar Italië om een landhuis op te knappen. Natuurlijk gaat dit gepaard met de nodige twijfels. Anneloes zal de meidenavonden met haar vriendinnen enorm gaan missen en ze zal ver verwijderd zijn van haar familie. Het enige waar ze niet aan twijfelt is de liefde die ze voor Gianluca voelt. Ondanks dat ze elkaar nog maar kort kennen zijn ze er zeker van dat ze in Casa dell’amore het geluk zullen vinden.

Maar dan verschijnt ineens de bloedmooie Gina op het toneel, Gianluca’s jeugdliefde… Is hun prille liefde hiertegen bestand of heeft Anneloes voor niks alle schepen achter zich verbrand?

 

Conclusie

Tja, ik kan niet anders zeggen dan dat ik fan ben van deze heerlijke boekenserie. De romans zijn geschreven met eenvoudig taalgebruik, het verhaal grijpt je en sleept je steeds verder mee. De ene keer is het hoofdstuk geschreven vanuit het perspectief van Anneloes, de andere keer vanuit het oogpunt van Gianluca. Zo weet je precies welke twijfels Anneloes heeft, maar leer je ook de onzekerheden van Gianluca kennen. Ik hou ervan wanneer boeken op deze manier zijn opgebouwd.

Helaas geldt ook voor Casa dell’amore een kanttekening: ook dit boek bevat de nodige slordige taalfouten, wat ik persoonlijk toch wel heel erg jammer vind.

Desondanks heb ik de volgende serie van Saskia Oudshoorn al op mijn e-reader staan. Ik ben benieuwd of deze net zo meeslepend is als de serie Liefde in Milaan!

Meer informatie over Casa dell’amore vind je hier.

Een reactie op “Casa dell’amore, recensie

  1. Pingback: Boeken gelezen in juli 2021 - Leesboekenenmeer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *