De boom met het oor, recensie

De boom met het oor, recensie; Thematitel kinderboekenweek 2022 groep 3 & 4 geschreven door Annet Schaap

De boom met het oor, recensie. Dit kinderboek is één van de thematitels Kinderboekenweek 2022 groep 3 & 4. Het werd geschreven door Gouden Griffel-winnaar Annet Schaap en gaat over opgroeien en het belang van een luisterend oor. De illustraties werden gemaakt door Philip Hopman.

De boom met het oor

De boom met het oor, recensie; Thematitel kinderboekenweek 2022 groep 3 & 4 geschreven door Gouden Griffel-winnaar Annet Schaap

Bomen staan altijd op hun plek. Ze maken tijdens hun leven van alles mee en als ze het zouden kunnen, dan zouden ze er boeken vol over kunnen schrijven. Iemand die daar alles over weet? Een kleine jongen, die niet kan wachten om na schooltijd te vertellen wat hij die dag voor bijzonders heeft ontdekt. Maar telkens wanneer hij ademhaalt om zijn verhaal aan iemand te vertellen, heeft diegene geen tijd. Zijn ouders zijn aan het werk en om hem heen heeft iedereen het te druk om naar de jongen te luisteren. Zelfs de vogels, insecten en honden in het park hebben geen tijd voor hem. Wel vertellen ze over de allerhoogste boom van het park. Want wat de mensen niet weten, maar alle dieren wel, is dat er in de stam van de boom een oor zit. Een oor dat echt luistert, naar een ieder die dat nodig heeft.

 

Conclusie

De boom met het oor luisterde ik omdat het één van de thematitels Kinderboekenweek 2022 voor groep 3 & 4 is. Het werd voorgelezen door Dieuwertje Blok, wiens stem ik altijd erg prettig vind om naar te luisteren. Het is echt een aandoenlijk kinderboek. Eerst maak je kennis met de boom die door de jaren heen van alles meemaakt. Dan wordt de overstap gemaakt naar de jongen die iets heeft meegemaakt en dat heel graag aan iemand wil vertellen. Maar iedere keer als hij ademhaalt en tegen iemand begint te praten heeft diegene geen tijd om naar zijn verhaal te luisteren. Mijn hart brak een beetje toen hij de sleutel pakte en daartegen begon te praten. Helaas werkte dat ook al niet… Wel werd ik steeds nieuwsgieriger naar wat de jongen had meegemaakt. Wat wilde hij ons zo graag vertellen? Gelukkig heeft iedereen wel de gouden tip voor hem: ga naar de boom met het oor. Die heeft alle tijd om naar jouw verhaal te luisteren.

Als hij de boom gevonden heeft blijkt hij niet de enige te zijn. Gelukkig kan hij zijn verhaal wel snel kwijt. Wat het is? Dat verklap ik hier niet. Wat ik wel kan zeggen is dat het iets is waar wij als volwassenen makkelijk overheen zouden kunnen stappen, maar waar een kind oprecht heel blij van kan worden. Sowieso denk ik dat De boom met het oor een goede boodschap bevat: veel volwassenen zouden soms beter naar kinderen moeten luisteren. Even bewust stilstaan over de dingen die in hun leventje heel erg belangrijk zijn. Want zeg nou zelf, iedereen wil toch gehoord worden?

Mijn beoordeling De boom met het oor:

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.