De circusplasser, recensie

Recensie De circusplasser geschreven door Marianne Busser en Ron Schroder

Het prentenboek De circusplasser werd geschreven door schrijversduo Marianne Busser en Ron Schröder. De circusplasser is een geweldige titel voor een kinderboek toch? Je kan er werkelijk alle kanten mee op! Gaat het misschien over een clown? Of toch over totaal iets anders? Het antwoord verklap ik in deze recensie!

De circusplasser

De circusplasser recensie

Van die heerlijke wetenswaardigheden waar je eigenlijk nooit echt wat aan hebt, behalve als hij als vraag stomtoevallig in die ene quiz op tv komt, ik ben er gek op. Gelukkig mijn kinderen ook! En als een boek dan ook nog eens een naam heeft als De circusplasser dan weet je meteen dat succes meer dan gegarandeerd is.  

Maar nee, helaas. De circusplasser, die ik in januari 2021 voorlas, gaat niet over een wild plassende clown. Het gaat zelfs niet eens over een circus. Het boekje bevat allerlei originele, grappige en lekker vieze wetenswaardigheden over dieren. In rijm, dat dan weer wel. Want wist je dat de reuzenpanda soms in een handstand gaat staan om te plassen? Waarom zou hij dat doen? En dat clownvismannetjes van geslacht kunnen veranderen? Wanneer en waarom? Je leest het allemaal in het prentenboek De circusplasser, geschreven door het schrijversduo Marianne Busser en Ron Schröder.

Conclusie

Hou jij ook van die leuke wetenswaardigheden? Of ben je op zoek naar grappige gespreksonderwerpen met je kind? Dan is het samen lezen van De circusplasser echt aan te raden!

Mijn beoordeling De Circusplasser:

Specificaties:

Auteur: Marianne Busser en Ron Schröder | Illustrator: Ivan & Ilia | Uitgeverij: Moon | 9789048848478 | 31 blz. | November 2019

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Bruna.nl (hier)

Liedje

Natuurlijk is een boek alleen niet genoeg! Daarom hebben ze in navolging van De poepfabriek, De keutelkampioen, De sproeipoeper en De drollendraaier ook het liedje De circusplasser gemaakt! Je vindt het hier. Bij ons thuis wordt hij al uit volle borst meegezongen, vind jij hem ook zo leuk?  

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Hou je ook van prentenboekjes met mooie versjes en wil je meer lezen van Marianne Busser en Ron Schröder? Lees dan ook eens één van de volgende blogs:

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *