De circusplasser – recensie

Recensie De circusplasser geschreven door Marianne Busser en Ron Schroder

De circusplasser, een geweldige titel voor een kinderboek toch? Je kan er werkelijk alle kanten mee op! Gaat het misschien over een clown? Of toch over totaal iets anders? Het antwoord verklap ik in deze recensie.

Van die heerlijke wetenswaardigheden waar je eigenlijk nooit echt wat aan hebt, behalve als hij als vraag stomtoevallig in die ene quiz op tv komt, ik ben er gek op. Gelukkig mijn kinderen ook! En als een boek dan ook nog eens een naam heeft als De circusplasser dan weet je meteen dat succes meer dan gegarandeerd is.

 

De circusplasser

De circusplasser recensie

Nee, helaas. De circusplasser gaat niet over een wild plassende clown. Het gaat zelfs niet eens over een circus. Het boekje bevat allerlei originele, grappige en lekker vieze wetenswaardigheden over dieren. In rijm, dat dan weer wel. Want wist je dat de reuzenpanda soms in een handstand gaat staan om te plassen? Waarom zou hij dat doen? En dat clownvismannetjes van geslacht kunnen veranderen? Wanneer en waarom? Je leest het allemaal in De circusplasser, geschreven door het schrijversduo Marianne Busser en Ron Schroder. Meer informatie over het boek vind je hier.

 

Liedje

Natuurlijk is een boek alleen niet genoeg! Daarom hebben ze in navolging van De poepfabriek, De keutelkampioen, De sproeipoeper en De drollendraaier ook het liedje De circusplasser gemaakt! Je vindt het hier. Bij ons thuis wordt hij al uit volle borst meegezongen, vind jij hem ook zo leuk?

 

Lees ook

Hou je ook van prentenboekjes met mooie versjes en wil je meer lezen van dit schrijversduo? Lees dan:

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.