De diplomate – Lucy Fricke

De diplomate - Lucy Fricke

In De diplomate neemt Lucy Fricke de lezer mee naar de intrigerende wereld van de diplomatie, naar het spanningsveld tussen de regels van het spel en de stem van het hart.

De diplomate

De diplomate - Lucy Fricke

Friederike Andermann, Fred voor bekenden, is gepokt en gemazeld in de gesloten wereld van de diplomatie. Maar wanneer zij als ambassadeur in Montevideo de ernst van de verdwijning van een Duitse jonge vrouw onderschat, moet ze terug naar Duitsland.

Na twee jaar wordt ze eindelijk weer uitgezonden, ditmaal naar het tumultueuze Istanbul. Werk en privé raken verstrikt door de problemen die Baris, een jonge Duitse Koerd, en David, een Duitse journalist, met de Turkse autoriteiten hebben. Beide situaties lopen uit de hand, en Fred wordt heen en weer geslingerd tussen grote persoonlijke betrokkenheid en intense eenzaamheid. Tot het uiterste gedreven stuit ze op de grenzen van wat er van haar als diplomate verlangd wordt en wat haar hart haar ingeeft…

Over Lucy Fricke

Lucy Fricke studeerde aan het Deutsche Literaturinstitut Leipzig. Haar debuut verscheen in 2007. In 2010 richtte ze het lezersfestival HAM.LIT op. Daarnaast was ze jurylid voor diverse literaire prijzen en medeoprichter van PEN Berlin. De diplomate is haar eerste roman die in Nederlandse vertaling verschijnt.

Specificaties:

Auteur: Lucy Fricke | Uitgeverij: Ambo|Anthos | 9789026364532 | 208 blz. | September 2023

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.