De Gorgels – Boeken geschreven door Jochem Myjer

De Gorgels, driedelige boekenserie, prentenboeken, uitdeelboekjes en meer, door Jochem Myjer.

De Gorgels is een boekenserie over fanatasiewezens voor kinderen vanaf zes jaar en werd geschreven door cabaretier Jochem Myjer. De boeken werden voorzien van illustraties door Rick de Haas. Naast de boekenserie zijn er ook nog prentenboeken, traktatieboekjes en meer.

De Gorgels (deel 1)

De Gorgels boekenserie, deel 1

De Gorgels is het eerste deel (van 3) van de serie over deze fantasiewezentjes, bedacht en geschreven door Jochem Myjer.

Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school over vertelt, lacht iedereen hem uit. Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij gezien heeft…

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

De Gorgels en het geheim van de gletsjer (deel 2)

De Gorgels en het geheim van de gletsjer, deel 2

De Gorgels en het geheim van de gletsjer is deel 2 (van 3) uit de populaire serie over de fantasiewezentjes De Gorgels, bedacht en geschreven door cabaretier Jochem Myjer.

Melle gaat met zijn familie op vakantie naar de Alpen. Zijn vader heeft er zo’n zin in, een Gorgelvrije vakantie! Maar Melle en Limoni houden steeds hun rugzak bij zich, want hun Waakgorgels Bobba en Belia wilden ook weleens de bergen zien… Maar dan wordt Limoni midden in de nacht in paniek wakker. Waar is haar rugzak?

Dat is het begin van een superspannend avontuur waarin het spoor leidt naar de gletsjer, die langzaam begint te smelten nu het warmer wordt. Melle, Bobba en Limoni maken kennis met Murmeltieren, roofvogels, Berggorgels en Kotsbalgers. Gelukkig worden ze geholpen door Katja, die alles weet over de gevaren van de bergen…

De Gorgels en het geheim van de gletsjer kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

De Gorgels en de laatste kans (deel 3)

De Gorgels en de laatste kans, deel 3

De Gorgels en de laatste kans is het derde deel uit de serie (van 3). Plotseling ziet Melle een enorme zeearend. Op zijn rug zitten Waakgorgel Jukko en een slapende Grensgorgel uit het Hoge Noorden. Jukko slaat alarm: de Brutelaars zijn dit jaar extra vroeg onderweg naar het Zuiden. En de Paarsgestipte Groensnotbrutelaar brengt steeds meer Gorgels op een geheimzinnige manier in een diepe slaap. Wie moeten nu de Mensenkinderen beschermen? Natuurlijk heeft Melle een plan.

Dat is het begin van een superspannende en gevaarlijke reis langs fjorden en watervallen naar de toendra in het Hoge Noorden. Melle, Limoni en Katja zetten samen met een team van de beste Gorgels ter wereld alles op alles om de Gorgels van hun ondergang te redden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Overige boeken over De Gorgels

Prentenboek – De wereld van De Gorgels

Prentenboek - De wereld van De Gorgels

De Gorgels wonen op het Eiland, in hun goed verstopte holletjes onder de grond. Ze zoeken bramen en Gorgelbessen in de duinen terwijl de kleine Gorgels op het strand spelen.

Elke nacht gaat de kleine Gorgel Bobba naar school. Daar leert hij alles over de natuur en de geheime, magische krachten van de Gorgels. Over Mensenkinderen en… Brutelaars, de nare wezens die kinderen grieperig of verkouden maken als de R in de maand zit. Wanneer Bobba groot en sterk en snel genoeg is, krijgt hij een foto van het Mensenkind over wie hij zal gaan waken. Een jongetje met krullen… Melle!
Bobba gaat op reis, klaar voor zijn eerste avontuur. Joebelabambam!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Prentenboek – De Gorgels en de grote operatie

Prentenboek - De Gorgels en de grote operatie; Jochem Myjer

Bobba voelt al dagen onrust. Het stormt en er is een grote golf Rilbibberbrutelaartjes op komst. De helft van de kinderen in de naburige stad is ziek geworden. Hij roept alle Buurgorgels naar buiten om ze te waarschuwen. Bobba en Belia verslaan bijna alle Brutelaartjes. Maar dan wordt Melle ziek… Bobba zet een grote operatie in gang van Doorsluisgorgels, Geneesgorgels en Waakgorgels. Want Gorgels doen alles om ervoor te zorgen dat hun Mensenkind weer beter wordt. Joebelabambam!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Voor peuters – De Gorgeltjes trakteren de dieren

Voor peuters - De Gorgeltjes trakteren de dieren; Jochem Myjer

De Gorgels is er nu ook als groot kartonboek met gaten voor peuters. Bobba en Belia ontdekken mama’s mand vol Gorgelbessen. Ze gaan al hun dierenvriendjes trakteren. Kijk en tel je mee?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

De Gorgels uitdeelboekjes

De Gorgels uitdeelboekjes; Jochem Myjer

Ben je op zoek naar een leuke en gezonde traktatie? Trakteer dan eens op uitdeelboekjes. De Gorgel uitdeelboekjes bevat 10 boekjes met 2 verschillende verhaaltjes (5 van ieder): Flitsverstoppertje en Hazelnootpasta-jacht. Ze zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

De Gorgels Doeboek

De Gorgels Doeboek; Jochem Myjer

JOEBELABAMBAM! Aan de slag met het grote doeboek van De Gorgels!

  • Maak de engste Brutelaar
  • Leer hoe je je eigen Gorgel tekent
  • Knutsel een Gorgelhol
  • Check je Gorgelkennis
  • Zoek de verschillen met jouw superogen
  • Kleur, schrijf, los rebussen en doolhoven op, en nog veel meer, of-niet-of-wel!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

De Gorgels Kleurboek van Bobba en Belia

De Gorgels Kleurboek van Bobba en Belia; Jochem Myjer

Voor alle Gorgel-fans is er ook een kleurboek van Bobba en Belia. Met stickers en boordevol mooie, grappige en spannende platen uit de bekende boeken. Geef de wereld van de Gorgels kleur, samen met Bobba en Belia.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

De Gorgels vriendenboek

De Gorgels vriendenboek; Jochem Myjer

Laat al je vrienden en vriendinnen iets over zichzelf vertellen in dit vrolijke vriendenboek van De Gorgels. Van de naam van hun eigen Gorgel tot hun lievelingsdier, hun EUG (eigen unieke genadeklap) tot de grootste blunder (hahaha!): deel het met je vrienden. En vooral: Samen zijn wij goed in… Rijk geïllustreerd, vol leuke Gorgel-weetjes en -grapjes. Leuk voor later, of-niet-of-wel!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.