De Griezelbus, kinderboekenserie voor 10-12 jaar (AVI 6)

De Griezelbus, Paul van Loon; Kinderboekenserie voor kinderen die van griezelboeken houden 10-12 jaar AVI 6

De Griezelbus, kinderboekenserie voor 10-12 jaar. Ben je op zoek naar griezelboeken voor kinderen van 10-12 jaar, dan is deze iconische kinderboekenserie een absolute aanrader. Over welke serie we het hebben? Over De Griezelbus, geschreven door Paul van Loon, natuurlijk!

De Griezelbus 1

De Griezelbus 1, Paul van Loon; Griezelboeken voor kinderen van 10-12 jaar

Stel je voor, je gaat op schoolreisje. Maar de bus die voor de school stopt, is geen gewone bus. Hij is beschilderd met afbeeldingen van spoken, skeletten en andere vreemde figuren. Op de zijkant staat met grote letters: De Griezelbus. Binnen in de bus is het donker. Als de bus gaat rijden, vertelt schrijver Onnoval griezelverhalen. Eén van de passagiers heeft een akelig geheim… Durf jij in te stappen?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

De Griezelbus 2

De Griezelbus 2, Paul van Loon; Griezelboeken voor kinderen van 10-12 jaar (AVI E6)

Vier kinderen neuzen stiekem rond op een autokerkhof. Als er een vreselijk onweer losbarst, schuilen ze in een oude bus. De bliksem slaat in. De verlichting van de bus gaat aan. Op de radio vertelt een stem griezelverhalen. De kinderen kunnen de bus niet meer uit. Dan stapt een merkwaardige chauffeur in. De bus vertrekt naar een duistere bestemming…

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

De Griezelbus 3

De Griezelbus 3, Paul van Loon; Griezelboeken voor kinderen van 10-12 jaar (AVI E6)

Stiekem sluip je met je vrienden weg van de groep. Dan valt de stroom uit. Kortsluiting? In elk geval wordt het pikdonker. En in dat duister sta je plotseling tegenover… de Griezelbus. Daar begint je reis door de Andere Werkelijkheid (AW), de plaats waar nachtmerries werkelijkheid worden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

De Griezelbus 4

De Griezelbus 4, Paul van Loon; Griezelboeken voor kinderen van 10-12 jaar (AVI E6)

Elke nacht staat meester Jacques op en gaat als een zombie achter zijn computer zitten. Hij schrijft verhalen en leest ze overdag voor in zijn klas. Maar het zijn niet zomaar verhalen! Schrijft meester Jacques ze wel echt zelf? Wat gebeurt er ‘s nachts precies? Daar moeten de kinderen achter zien te komen, want er gebeuren steeds vreemdere dingen. Hebben deze zaken te maken met de donkere krachten uit de Andere Werkelijkheid (AW)? Of misschien met het handgeschreven exemplaar van De Griezelbus dat in de kast staat bij meester Jacques…

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

De Griezelbus 4 1/2

De Griezelbus 4 1/2, Paul van Loon; Griezelboeken voor kinderen van 10-12 jaar; (AVI E6)

Wie is P. Onnoval, de bekende schrijver in De Griezelbus eigenlijk? Wanneer is hij weerwolf geworden? En waarom werd hij schrijver? De Griezelbus 4½ geeft antwoord op al die vragen. En vertelt daarmee een bloedstollend verhaal over wraak. Een verhaal dat misschien nooit de duisternis had mogen verlaten. Een verhaal dat laat zien wat er achter de schermen van deze wereld allemaal kan gebeuren. Zaken die zelfs de echte griezelfan nooit had vermoed.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

De Griezelbus 5

De Griezelbus 5, Paul van Loon; Griezelboeken voor kinderen van 10-12 jaar AVI 6

Op een nacht verschijnt een eng gezicht op het beeldscherm van een groep chatvrienden. Mick hoort op zijn kamer een vreemde stem in het donker. Wie is de man met de wormenkop, die uit computers tevoorschijn kruipt?  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

De Griezelbus 6

De Griezelbus 6, Paul van Loon; Griezelboeken voor kinderen van 10-12 jaar AVI 6

Onnoval schrijft graag griezelverhalen. Maar ook een lief gedicht voor Liselore. Gino is jaloers. Hij pest Onnoval en samen met zijn maten lokt hij hem in de val. Onnoval neemt wraak met een nieuw verhaal: Een schoolreisje naar de Andere Werkelijkheid. Het schoolreisje met de Griezelbus zal voor Gino vreselijk aflopen. Ferluci krijgt het verhaal in zijn klauwen; het wordt werkelijkheid! Tenzij Onnoval met hulp van Liselore het verhaal terug steelt en er een ander einde aan schrijft. De klok tikt…  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

De Griezelbus 7

De Griezelbus 7, Paul van Loon; Griezelboeken voor kinderen van 10-12 jaar AVI 6

Als Onnoval op een vollemaannacht gewond raakt, wordt hij ontvoerd door de Griezelbus. Hij komt in een woonwagenkamp terecht waar vreemde figuren rondlopen. Zij noemen zichzelf de Reizigers. In zijn koortsdromen ziet hij gezichten die hem vaag bekend voorkomen: een meisje met zwart haar, kinderen met doorlopende wenkbrauwen, en… Ferluci. Vanuit de Andere Werkelijkheid echoot zijn stem in Onnovals spitse oren. ‘Nog even en dan is je zieltje van mij, Onnoval…’

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.