De Grijze Jager 17 – De wolven van Arazan

De Grijze Jager 17 - De wolven van Arazan; Kinderboekenserie geschreven door John Flanagan.

De Grijze Jager 17 – De wolven van Arazan is het nieuwste deel uit de populaire boekenserie De Grijze Jager, geschreven door John Flanagan.

De Grijze Jager kinderboekenserie

Ben je op zoek naar een leuke boekenserie voor een kind van 10 en 14 jaar? Dan is De Grijze Jager een echte aanrader. De boeken hebben over het algemeen tussen de 250 en 350 pagina’s, wat ruim voldoende leesvoer is voor een langere tijd. Ze zijn vooral geschreven voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar oud, maar eigenlijk kan iedereen er veel plezier aan beleven! En dat is ook wel te merken! Toen mijn zoon ze uit had las mijn schoonmoeder de boeken en daarna las ik ze. Kortom, de serie is wat ons betreft leuk voor alle leeftijden.

Het verhaal van De Grijze Jager begint met de 15-jaar oude Will die in een weeshuis woont, maar al snel wordt hij uitgekozen om deel uit te maken van de beruchte Grijze Jagers, een geheimzinnige groep die alleen naar de koning zelf schijnt te luisteren. In de eerste paar boeken is Will nog een leerling, maar ook nadat hij het zogenaamde zilveren eikenblad, het teken van een voltooide training, heeft ontvangen komt hij erachter hoeveel hij nog kan leren.

De verhalen spelen zich af rond het land Araluen, een eiland gelijkend aan Groot-Brittannië. Andere belangrijke personages zijn leermeester Halt, beste vriend Arnaut, en Allys, een slimme meid die hij al zijn hele leven kent. Met de tijd worden steeds meer personages geïntroduceerd uit landen die geïnspireerd zijn uit het huidige Europa en omstreken.  

De Grijze Jager 17 – De wolven van Arazan

De Grijze Jager 17 - De wolven van Arazan; Kinderboekenserie geschreven door John Flanagan.

In De Grijze Jager 17 – De wolven van Arazan dreigt er een mysterieus nieuw gevaar. Woeste reuzenwolven en onverklaarbare gebeurtenissen, dat zijn de angstaanjagende berichten uit Celtica, het buurland van Araluen. Ervaren Grijze Jager Will en zijn leerling Maddie zijn op pad gestuurd om zelf op onderzoek uit te gaan naar deze reusachtige wolvensoort, die uitgestorven zou moeten zijn. Maar wat de Jagers ontdekken is nog vele malen angstwekkender: een tovenares heeft de reuzenwolven in haar macht en is bezig met het opbouwen van een leger. Een leger van woeste levende wezens en… bovennatuurlijke monsters.

Specificaties:

Auteur: John Flanagan | Uitgeverij: Gottmer | 9789025778026 | 272 blz. | Mei 2023

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Over John Flanagan

Vroeger schreef John Flanagan vooral scripts en reclameteksten. Hij besloot de De Grijze Jager-serie te schrijven om zijn zoon Michael aan het lezen te krijgen en te laten zien dat lezen ook leuk kan zijn. Bovendien hoeven helden niet altijd groot en gespierd te zijn.

Sinds die tijd is er nogal wat gebeurd met de serie, die oorspronkelijk uit twintig korte verhalen bestond. De boeken worden inmiddels in meer dan twintig landen uitgegeven en John leest nu de verhalen voor aan zijn kleinkinderen.

Met zijn vrouw Leonie woont hij in Manly, een buitenwijk van Sydney, vlak bij het strand. Momenteel werkt hij verder aan de Grijze Jager- en Broederbandreeks.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.