De leukste boeken voor vrouwen

Boeken voor vrouwen

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een vrouw? Als ze graag leest is een goed boek natuurlijk het ultieme cadeau voor haar! Ik zette de leukste boeken voor vrouwen van dit moment voor je op een rij. Is ze graag creatief bezig en houdt ze van kleuren? Bekijk dan ook eens deze kleurboeken voor volwassenen.

Waldfriede 1 – Gloriedagen – Corina Bomann

Populaire boeken voor vrouwen - Waldfriede 1 - Gloriedagen - Corina Bomann

Berlijn, 1919. Dr. Louis Conradi bevindt zich op een kruispunt in zijn leven. De oorlog zette een streep door zijn plannen om als missionarisarts naar Afrika af te reizen, en in Zwitserland, waar hij nu woont, lijkt geen toekomst voor hem te zijn weggelegd. Dan hoort hij dat in Berlijn een ziekenhuis herbouwd wordt. Waldfriede – voorheen een chic sanatorium voor de rijken – wordt een hospitaal voor álle Berlijners. Hij meldt zich aan en inspireert onder andere de jonge verpleegster Hanna Richter om er ook flink de schouders onder te zetten.

In een stad waar de Eerste Wereldoorlog diepe wonden heeft achtergelaten, waar de Spaanse griep heerst en armoede om zich heen grijpt, waar de nog jonge Weimarrepubliek ten onder dreigt te gaan aan nationalistisch geweld, wordt het personeel van Waldfriede geconfronteerd met talloze problemen. Maar ze zijn vastbesloten een veilige haven te zijn voor de bewoners van hun stad – wat de roerige politieke tijden hun ook voorschotelen. Uitgeverij: Boekerij.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Nirwana – Tommy Wieringa

Nirwana - Tommy Wieringa - De leukste boeken voor vrouwen

Gevierd kunstenaar Hugo Adema stamt uit een roemruchte familie die al decennia haar stempel op de moderne tijd drukt. Zijn grootvader Willem Adema stichtte zijn offshore-imperium na een dubieuze rol in de Tweede Wereldoorlog: aanvankelijk vecht hij aan Duitse zijde aan het oostfront, maar halverwege de oorlog sluit hij zich aan bij het verzet. Wie is die man die sommigen vereren als een held en anderen beschouwen als een geslepen opportunist?

Terwijl zijn tweelingbroer aan het hoofd van het familiebedrijf het grootste schip ter wereld laat bouwen, raakt Hugo’s eigen leven in een impasse als zijn grote liefde hem verlaat. Hij keert terug naar het landgoed waar hij is opgegroeid om weer te schilderen en het verleden van zijn inmiddels honderdjarige grootvader te onderzoeken. Wanneer zijn vroegere gouvernante overlijdt duiken in haar huis de verloren gewaande dagboeken van Willem Adema op, die een ontstellend licht werpen op diens oorlogsjaren. Is dit het moment om de geschiedenis recht te doen? Uitgeverij: De Bezige Bij.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Simpel & Puur – Sanne van Lierop

Simpel & Puur - Sanne van Lierop - De leukste boeken voor vrouwen

Simpel & Puur staat vol met meer dan 70 even simpele, kleurrijke als lekkere recepten die bewijzen dat een gezond gluten-, lactose- en geraffineerd suikervrij eetpatroon niet saai of moeilijk hoeft te zijn. Van smokey bloemkooltaco’s met mangoavocadosalsa tot fluffy citroenpancakes met zelfgemaakte wildebessencompote, van groene shakshuka met pesto tot zoete aardappelbrownies. Dit kookboek is niet alleen voor mensen met een voedselintolerantie of -allergie, maar voor elke levensgenieter die dankzij dit voedingspatroon lekkerder in zijn of haar vel komt te zitten. Uitgeverij: Spectrum.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Panda 3 – De reis van de wijze kat – James Norbury

Panda 3 - De reis van de wijze kat - James Norbury - De leukste boeken voor vrouwen

Op een dag hoort de Kat over een eenzame oude dennenboom diep in het woud. Wie de boom vindt, verkrijgt oneindige wijsheid. De Kat gaat op weg en ontmoet allerlei dieren, zoals de nieuwsgierige Haas, de praatgrage Aap en de vermoeide Schildpad. Elk vertellen zij hun eigen verhaal. Maar pas als de Kat een speels, jong katje leert kennen, begrijpt hij het doel van zijn reis… Uitgeverij: Fontaine Uitgevers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Omringd door idioten – Thomas Erikson

Omringd door idioten - Thomas Erikson - De leukste boeken voor vrouwen

Welke gedragsstijl is de jouwe? Drijft je collega je tot waanzin met zijn overdreven liefde voor details? Botst het gematigde karakter van je geliefde met je eigen enthousiasme? Sommige mensen beweren dat zij omringd worden door idioten. Zij begrijpen hun collega’s of familie niet, hoe ze ook hun best doen. Als je echter meer inzicht hebt in het gedrag van de ander, en dat van jezelf, kun je beter met de ander communiceren.

Een veelgebruikte methode daarvoor is het aanduiden van gedragsstijlen met kleuren. Ben je bijvoorbeeld rood, dan wil je snel tot de kern van de zaak komen. Heb je voornamelijk gele kanten, dan ben je snel enthousiast, groen staat voor stabiliteit en blauwe eigenschappen hebben te maken met informatie en details. Thomas Erikson leert je om op praktische en eenvoudige wijze dit kleurenschema toe te passen. Omringd door idioten helpt je collega’s, vrienden en familie beter te begrijpen. Uitgeverij: HarperCollins.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

De Camino – Anya Niewierra

De Camino - Anya Niewierra - De leukste boeken voor vrouwen

De Camino, genomineerd voor de NS Publieksprijs 2023, mag in dit lijstje zeker niet ontbreken! De 44-jarige chocolatier Lotte Bonnet woont al jaren gelukkig in Zuid-Limburg met haar man Emil, een voormalige vluchteling uit Bosnië. Maar dan pleegt Emil onverwacht zelfmoord tijdens het lopen van de Camino en blijft Lotte ontredderd achter.

Als ze elf maanden later naar Bosnië reist om zijn as uit te strooien, ontdekt Lotte dat Emil heeft gelogen over zijn identiteit. Ze schakelt een advocaat uit Sarajevo in om onderzoek te doen naar zijn verleden, en die komt tot een schokkende ontdekking.

Ondertussen gaat Lotte zelf de Camino lopen, exact volgens de route en planning van Emil. Ze wil achterhalen wat hem tot zijn wanhoopsdaad dreef. Maar iemand volgt haar, iemand die niet wil dat ze de waarheid ontdekt. Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Holly – Stephen King

Holly - Stephen King - De leukste boeken voor vrouwen

Het nieuwste boek van Stephen King is Holly! Wanneer Penny Dahl het detectivebureau belt in de hoop dat ze haar vermiste dochter Bonnie kunnen vinden, weet Holly Gibney niet zeker of ze de zaak moet aannemen. Haar partner Pete is besmet met corona en haar (behoorlijk gecompliceerde) moeder is net overleden. Eigenlijk zou Holly met verlof moeten zijn. Maar iets in Penny Dahls wanhopige stem maakt het voor Holly onmogelijk om haar af te wijzen.

Slechts een paar straten van waar Bonnie Dahl verdween, wonen professoren Rodney en Emily Harris. Als gepensioneerd, getrouwd stel leiden ze een gelukkig bestaan. Maar ze bewaken een kwaadaardig geheim in de kelder van hun mooie huis, een geheim dat te maken heeft met Bonnies verdwijning. Het is haast onmogelijk om hen te ontmaskeren: ze zijn geslepen, geduldig en genadeloos. Uitgeverij: Boekerij.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Ga als een rivier – Shelley Read

Ga als een rivier - Shelley Read - De leukste boeken voor vrouwen

Ga als een rivier is perfect voor alle liefhebbers van Daar waar de rivierkreeften zingen. Colorado, 1948. Op een koele herfstochtend loopt de zeventienjarige Victoria Nash naar haar dorp met een gammele wagen vol perziken uit het late seizoen. Als ze een kruispunt nadert, vraagt een jongeman haar de weg. Ze kan hem negeren en snel doorlopen. Maar dat doet ze niet. Net zoals een enkele regenbui de oevers van een rivier kan uithollen en haar loop kan veranderen, zo zal de toevallige ontmoeting Victoria’s wereld op zijn kop zetten en uitwissen wie ze daarvoor was. Binnenkort zal ze gedwongen zijn om diep de natuur in te vluchten en haar leven – en haar kostbaarste bezit – achter zich te laten. Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Niet te kloven – Youp van ’t Hek

Niet te kloven - Youp van 't Hek - Leuke boeken voor vrouwen

Niet te kloven! Dat dacht Youp over ons land toen hij nog jong en optimistisch was. Hij zag in zijn jeugd een redelijk saamhorig, polderend volkje dat er op de een of andere manier altijd wel uit kwam. Links en rechts lagen redelijk dicht bij elkaar. Maar inmiddels ziet hij dat de verschillen steeds groter worden. Tussen arm en rijk, boeren en burgers, provincie en randstad, hooligans en bobo’s, oogkleppers en klimaatrealisten, huisjesmelkers en woningzoekenden.

Youp maakt zich al jaren vrolijk over de gluiperds, de graaiers, de gekken, de gelovigen en de Sywerts van deze wereld. Wekelijks schrijft hij hierover in zijn veel gelezen zaterdagse NRC-column. Een keer per jaar bundelt hij ze in een boekje. Tot grote vreugde van zijn vele fans voor wie het een vilein en vrolijk jaaroverzicht is. Want dwars door alle ellende: er moet gelachen worden! Uitgeverij: Thomas Rap.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Rooskleurig – Roos Reedijk

Rooskleurig - Roos Reedijk - Boeken voor vrouwen

In haar boek Rooskleurig deelt Roos haar beste tips voor het inrichten van ieder huis, of dat nu een rijtjeswoning, villa of jarenzeventigappartement is. In 7 concrete stappen neemt ze je mee langs ieder aspect van de inrichting, van kleurenpalet tot verlichting en van accessoires tot vintage meubels. De rijke fotografie biedt extra inspiratie en met alle handige tips kun je eindelijk echt aan de slag. Zo creëer jij jouw droominterieur dat nét even anders is dan ieder ander huis!

Inclusief voorwoord van aannemer Bob Sikkes en bonushoofdstuk over de interieurs uit het tv-programma Kopen Zonder Kijken. Uitgeverij: Kosmos Uitgevers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Afslag 23 – Özcan Akyol

Afslag 23 - Özcan Akyol - Boeken voor vrouwen

In Afslag 23 doet het hoofdpersonage Eus, een jongen die opgroeit aan de zelfkant van de maatschappij, zijn uiterste best om door schade en schande iets van zijn leven te maken. Wonderlijk genoeg heeft hij de perfecte vriendin, vindt hij al snel een baan als vertegenwoordiger en reist hij in die hoedanigheid kriskras door Nederland.

Terwijl zijn leven op papier de betere kant op gaat, voelt Eus zich na elke nieuwe ervaring kleiner worden. In alle spiegels die hem worden voorgehouden, ziet hij iemand anders, met wie hij zich moeilijk kan vereenzelvigen. Vooral in de buurt van zijn jeugdvrienden, twee paradijsvogels, vraagt hij zich af wat er eigenlijk van hem is overgebleven.

Eus scalpeert de hypocrisie van de middenklasse en ontdekt algauw dat hij iedereen moreel kan verslaan, met uitzondering van één iemand: zichzelf. Dat leidt tot een terugval in oude gewoontes, die niet per se door iedereen worden gewaardeerd. Uitgeverij: Prometheus.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Me vs Brain – Hayley Morris

Me vs Brain - Hayley Morris - Boeken voor vrouwen

Heb je last van irrationele gedachten, speel je iedere ongemakkelijke interactie als een film af in je gedachten en overdenk je alle mogelijke uitkomsten van een toekomstig scenario? Dan is het nieuwe boek Me vs Brain wat voor jou!

TikTok- en Instagramsensatie Hayley Morris biedt met veel humor inzage in een brein dat continu overuren maakt en geeft tips om hiermee om te gaan. Of het nu gaat om een ongemakkelijke date, ontslag nemen of menstruatiecups, in deze gids gaat ze geen onderwerp uit de weg. Ze heeft over alles nagedacht zodat jij dat niet hoeft te doen en je een pauze kunt nemen van je eigen hersenspinsels. Tijdens het lezen van dit boek kom je erachter dat je niet de enige bent die alsmaar alles overdenkt, we doen dit allemaal! Uitgeverij: Kosmos Uitgevers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Tiny Houses: van droom naar realiteit – Marjolein Jonker

Tiny Houses: van droom naar realiteit - Marjolein Jonker - Boeken voor vrouwen

In Tiny Houses: van droom naar realiteit vertelt Tiny House-pionier Marjolein Jonker jou de stappen die nodig zijn om een eigen tiny house daadwerkelijk te realiseren. Marjolein laat je zien wat er allemaal is in Nederland op het gebied van tiny houses, wat wonen in een tiny house precies betekent, wat je moet opgeven en wat je ervoor terugkrijgt. En ook hoe je een plek vindt waar je in je droomhuisje mag wonen en welke kosten eraan verbonden zijn. Kortom dit boek staat vol praktische tips en tricks voor iedereen die tiny wil wonen. Uitgeverij: Kosmos Uitgevers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

  Uitgelichte afbeelding: 123rf.com        

2 reacties op “De leukste boeken voor vrouwen

  1. Kirsten zegt:

    De sterren gever lijkt me mooi!! Heb het boek “Voor Jou” van deze schrijfster gelezen en dat smaakte naar meer, hihi 🙂

Reacties zijn gesloten.