De leukste kinderboeken dierendag

Kinderboeken thema dierendag

Dierendag is een dag waar veel kinderen graag even bij stilstaan. Of misschien zou jouw kind wel graag een huisdier willen hebben, maar kan dat wegens bepaalde omstandigheden niet. Lezen over alles wat bij deze dag hoort kan natuurlijk altijd! Daarom zocht ik een aantal boeken voor je uit in dit thema!

Alle dagen dierendag

Dierendag boeken: Alle dagen dierendag; Vivian den Hollander en Dagmar Stam

Het is dierendag en in de klas van Lisa en Jimmy is het groot feest. Alle kinderen hebben een dier bij zich. Er zijn visjes, hamsters, konijnen en muizen. Jimmy heeft de hond van zijn tante meegenomen. Hij is groot, zacht en wollig, en zodra Lisa hem ziet, is ze gek op hem. Zo’n lief vriendje zou ze zelf ook wel willen! Als ze thuiskomt, begint ze te zeuren over een hond, maar mama vindt dat ze al genoeg dieren in huis hebben. Poes Suus denkt daar heel anders over! Leeftijd: vanaf 4 jaar.

Meer informatie.

 

Alleen op dierendag

Alleen op dierendag, samenleesboek; Peter Vervloed; Leuke boeken dierendag

Jaap heeft een konijntje dat Moppie heet. Maar hij wil dolgraag een hond. Op dierendag gaat Jaap op bezoek bij het asiel. Daar knuffelt hij een lief hondje. Een mevrouw trekt het hondje zomaar uit zijn handen. Ze wil het mee naar huis nemen. Daar is Jaap het helemaal niet mee eens… Dit boek heeft AVI-niveau M4.

Meer informatie.

 

Doei dierendag

Doei dierendag; Janny den Besten; Leuke boeken dierendag

Het is bijna dierendag. Iedereen in de klas kijkt ernaar uit, behalve Jens en Jolien. Zij hebben geen huisdier om mee te nemen naar school. Jens en Jolien proberen bij een paar buren in de Tjalkstraat een dier te lenen, maar dat mislukt. Dan besluit Jens om stiekem zelf een hamster te kopen. Zou dierendag nu toch een feestje worden? Leeftijd: vanaf 4 jaar.

Meer informatie.

 

Feest op dierendag

Feest op dierendag; Boeken dierendag; Marian Schalk-Meijering

Ben je op zoek naar een leuk boek voor beginnende lezers (AVI boeken groep 3), dan is dit boek erg geschikt. Het is bijna dierendag en juf heeft een plan. Neem een dier mee naar school, een echt dier. Maar Toos heeft geen dier en de poes van Tim wil niet naar school. Hoe moet dat nu..?

Meer informatie.

 

Junior Informatie 74 Dierendag

Junior Informatie 74 Dierendag; Ingrid Nijkamp

Een lekkere kluif voor de hond, een speelgoedmuis voor de poes of vers hooi voor de konijnen. Op 4 oktober worden veel dieren extra verwend. Want dan is het dierendag. Deze speciale dag bestaat al sinds 1930. Deze dag is bedacht om ervoor te zorgen dat mensen goed met dieren omgaan. Is deze dag ook voor vogels, vissen, dieren op de boerderij en wilde dieren? En waarom is het eigenlijk op 4 oktober? Dat lees je allemaal in dit informatieve boek.

Meer informatie.

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *