De magische halsband, recensie

De magische halsband, recensie: Deel 1 van de serie De avonturen van Rutger, Thomas & Paco; Bekroond met de Kinderjury Prijs 2022

De magische halsband, recensie. Dit boek, geschreven door bekende YouTubers Rutger en Thomas, is het eerste deel uit de serie De avonturen van Rutger, Thomas en Paco. Het werd in 2022 bekroond met de Kinderjury Prijs!

De magische halsband

De magische halsband, recensie: Deel 1 van de serie De avonturen van Rutger, Thomas & Paco; Bekroond met de Kinderjury Prijs 2022

Toen ik op zoek was naar een leuk kinderboek om voor te lezen stuitte ik op De avonturen van Rutger, Thomas & Paco – De magische halsband. Inmiddels (2023) zijn er van zowel deel 1 als 2 meer dan 75.000 exemplaren van verkocht: dat betekent dat de schrijvers – bekende YouTubers Rutger Vink (Furtjuh) en Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) – tweemaal een Gouden Boek hebben!

In De magische halsband krijgen Rutger, Thomas en Paco de hond een pakket opgestuurd van de Professnor. Het bevat cadeautjes voor Paco: een eeuwig rollende bal, een kluifbot dat nooit opgaat en een prachtig uitziende halsband met gps-tracker.

Maar vanaf dat moment gebeuren er hele vreemde dingen… Wie is die Professnor eigenlijk? En waarom gedraagt Paco zich zo raar? Als Paco dan ook nog verdwijnt, komen Rutger en Thomas in actie om het mysterie op te lossen en natuurlijk hun hond te redden.

Conclusie

Tijdens het voorlezen van het boek schoten er meerdere dingen door me heen. De avonturen van Rutger, Thomas & Paco – De magische halsband is het eerste boek dat de auteurs schreven, en ja, dat is te merken. De doelgroep van de YouTubers zijn kinderen en gezinnen, maar de woordgrapjes zijn voor veel kinderen niet te volgen. Sommige vond ik trouwens wel leuk, wat het voorlezen ook leuker maakt.

Waar ik me aan stoorde was de hoeveelheid Engelse woorden. In een Nederlands boek met als doelgroep kinderen die de Nederlandse taal nog goed moet leren vind ik dat eerlijk gezegd niet kunnen.

Dat gezegd hebbende: is je kind fan van Rutger en Thomas en wil je je kind graag meer laten lezen, dan is het boek zeker wel aan te raden. Door de toevoeging van een aantal strips voelt het ook een beetje als een graphic-novel, wat weer fijn is voor kinderen die niet van lezen houden.

Mijn beoordeling De avonturen van Rutger, Thomas en Paco – De magische halsband:

Specificaties:

Auteur: Thomas van Grinsven en Rutger Vink | Illustrator: Sabine van der Stadt | Uitgeverij: Kosmos uitgevers | 9789043922692 | 176 blz. | September 2021

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Van dezelfde auteur

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.