De moeders van Mahipar – Winnaar Hebban Debuutprijs 2023

De moeders van Mahipar - Winnaar Hebban Debuutprijs 2023

De moeders van Mahipar, geschreven door Forugh Karimi (Meridiaan Uitgevers), is uitgeroepen tot winnaar van de Hebban Debuutprijs 2023. Dit gebeurde tijdens het drukbezochte Debutantenbal in Sociëteit De Kring in Amsterdam.

Hebban Debuutprijs 2023

De Hebban Debuutprijs is een aanmoedigingsprijs voor debutanten en werd in 2016 voor het eerst uitgereikt. De Hebban Debuutprijs richt zich uitsluitend op literaire fictie en is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers. Een lezersjury bestaande uit meer dan 100 lezers bepaalt de shortlist. Een professionele vakjury kiest vervolgens het beste debuut.

Eerdere winnaars waren Lize Spit met Het smelt (2016), Roxane van Iperen met Schuim der aarde (2017), Antoinette Beumer met Mijn vader is een vliegtuig (2018), Thomas Rueb met Laura H. (2019), Judith Fanto met Viktor (2020), Simone Atangana Bekono met Confrontaties (2021) en Koen Caris met Stenen eten (2022).

De moeders van Mahipar

De moeders van Mahipar - Winnaar Hebban Debuutprijs 2023

Ramín Sam Manzel (34) is radioloog. Als hij op vrijdag 6 januari 2017 terugkomt van zijn avond dienst treft hij zijn vrouw Sarah aan in een plas bloed bij hun appartement. Ze is neergestoken en de verdachte is voortvluchtig…

Ramín is als klein jongetje met zijn moeder Lolo als vluchteling naar Nederland gekomen en Lolo houdt tot in het graf zijn afkomst angstvallig voor hem verborgen. Mondjesmaat komt Ramín te weten wie hij is en vanwaar hij komt – maar pas als zijn grote liefde Saráh Lolo’s dagboeken voor hem vertaalt, valt alles op z’n plek. Stukje bij beetje wordt ook duidelijk wie de dader is en dan komt alles in een heftige, maar ook ontroerende stroomversnelling.

Specificaties:

Auteur: Forugh Karimi | Uitgeverij: Meridiaan Uitgevers | 9789493169777 | 488 blz. | Januari 2022

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.