De mooiste vis van de zee, recensie

De mooiste vis van de zee, recensie; Prentenboek geschreven door Marcus Pfister

De mooiste vis van de zee, recensie. Ben je op zoek naar een prachtig vormgegeven prentenboek met een even zo prachtige boodschap? Dan zit je zeker goed met De mooiste vis van de zee, geschreven door Marcus Pfister.

De mooiste vis van de zee

De mooiste vis van de zee, recensie; Prentenboek geschreven door Marcus Pfister

Regenboog is de mooiste vis in de zee. Zijn schubben schitteren in het rond en iedereen zou graag een schub hebben, al is het maar een kleintje… Maar Regenboog is trots en ijdel. Zijn schubben weggeven? Geen denken aan! En daardoor heeft hij geen enkele vriend. Het stemt hem verdrietig en hij gaat op zoek naar hulp. Octopus weet wel raad.

Pas als Regenboog een van zijn mooie schubben weggeeft, en daarna nog één, en nog eentje, vinden ze hem aardig. Hij merkt dat het belangrijker is om vrienden te hebben dan om de mooiste vis van de zee te zijn!

Conclusie

Wij kregen dit prentenboek ooit een keer cadeau. Het is een prachtig vormgegeven prentenboek, de schubben van Regenboog stralen je echt tegemoet. Onze kinderen waren toen echter wel nog een stukje jonger, ze krijgen nu de leeftijd dat je waardevolle gesprekken met ze kunt gaan voeren.

Als kind leren we immers om altijd alles met anderen te delen: “samen spelen, samen delen”. En hoewel delen absoluut bij kan dragen aan het plezier geef ik mijn kinderen in de opvoeding ook de andere kant mee: als je iets een keer niét wil delen, dan is dat ook oké. Ik deel zelf ook niet altijd alles, waarom zouden mijn kinderen dat dan wel moeten doen?

Mijn beoordeling De mooiste vis van de zee:

Specificaties:

Auteur: Marcus Pfister | Uitgeverij: De Vier Windstreken | 9789055791910 | 32 blz. | Januari 1996

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Uit dezelfde serie

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.