De mooiste vis van de zee sluit vrede, recensie

De mooiste vis van de zee sluit vrede, recensie; Prentenboek geschreven door Marcus Pfister, vertaald door Nannie Kuiper; Ook verkrijgbaar als luisterboek

De mooiste vis van de zee sluit vrede, recensie. Prentenboek geschreven door Marcus Pfister over vrede en vriendschap. Ook verkrijgbaar als luisterboek, ingesproken door Nannie Kuiper.

De mooiste vis van de zee

Eerder schreef ik al over het prentenboek De mooiste vis van de zee. Toen ontdekte ik pas dat er een hele boekenserie is! Zo zie je maar. Daarom besloot ik te luisteren naar De mooiste vis van de zee sluit vrede. Het verhaal werd vertaald en verteld door Nannie Kuiper en duurt 6 minuten en 58 seconden.

De mooiste vis van de zee sluit vrede

De mooiste vis van de zee sluit vrede, recensie; Prentenboek geschreven door Marcus Pfister, vertaald door Nannie Kuiper; Ook verkrijgbaar als luisterboek

Regenboog en zijn vrienden hebben het heel gezellig met elkaar. Er is gelukkig ook altijd meer dan genoeg te eten. Het water zit vol met piepkleine waterbeestjes. Mmm, die zijn lekker!

Maar dan duikt er ineens een walvis op. Hij houdt net zoveel van al die piepkleine waterbeestjes als de vissen. Toch voelen de vissen zich niet meer veilig. Waarom blijft dat grote beest altijd zo dicht in de buurt? Toch niet alleen om naar al die glinsterende schubben te kijken?

Het maakt de walvis verdrietig en boos. Na een angstig watergevecht, waarin iedereen zich gelukkig in veiligheid weet te brengen, probeert Regenboog om vrede te sluiten. Ruzie maken brengt immers alleen maar ongeluk.

Conclusie

Het luisterboek is ingesproken door Nannie Kuiper. Ik heb nog niet zoveel ervaring met luisterboeken, maar ik vind dat ze een prettige stem heeft om naar te luisteren.

Wat ik ook erg leuk vind is de begeleidende muziek. Het geeft je het gevoel dat je er onder water bij bent. Op de momenten dat het spannend wordt zwelt de muziek aan, net als bij de film.

Het verhaal zelf sluit mooi aan bij de kleuterleeftijd. Kinderen krijgen dan meer besef van ruzie. Door samen naar De mooiste vis van de zee sluit vrede te luisteren kun je mooie gesprekken met je kind voeren.

Mijn beoordeling De mooiste vis van de zee sluit vrede:

Specificaties:

Auteur: Marcus Pfister | Uitgeverij: De Vier Windstreken | 9789051167245 | Duur: 6.58 minuten | Maart 2022

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Storytel.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.