De reünie, recensie

De reünie, recensie; Simone van der Vlugt; Psychologische thriller

De reünie, recensie. Een psychologische thriller geschreven door Simone van der Vlugt over een jonge vrouw op zoek naar haar verleden en identiteit. Een intrigerend verhaal over het verdringen van gebeurtenissen, de eeuwigdurende concurrentiestrijd, maar ook liefde en vriendschap.

De reünie

Recensie De Reünie, geschreven door Simone van der Vlugt

Het verhaal van De reünie wordt langzaam opgebouwd en begint bij het voorstellen van het hoofdpersonage Sabine. Nadat ze een jaar uit de running geweest is door een burn-out, pakt ze haar werk als secretaresse bij De Bank weer op. Er is echter het een en ander veranderd op de werkvloer, waar ze enorm aan moet wennen. Dan ontmoet ze een kennis van vroeger, Olaf, die ook werkzaam is bij De Bank. De twee spreken een aantal keren met elkaar af, maar Olaf lijkt niet te zijn zoals hij zich doet voorkomen.

Als Sabine de uitnodiging ontvangt voor de reünie van haar vroegere middelbare school komen er plotseling flarden terug van de periode rondom de dag dat haar vriendin Isabel verdween. Het trekt Sabine terug naar haar geboorteplaats Den Helder, waar ze op onderzoek uitgaat om te ontdekken wat er precies van die mistflarden klopt.

Hoewel ze eigenlijk niet van plan is om naar de reünie te gaan, verandert ze van mening als ze haar vroegere jeugdliefde Bart weer tegenkomt. De twee pakken, tot grote woede van Olaf, de draad weer op. Hij wordt zo agressief dat Sabine denkt dat hij wel eens iets te maken kan hebben met de verdwijning van Isabel.  

Conclusie

De reünie is een intrigerend verhaal wat me vanaf de eerste pagina weet te grijpen. Medisch gezien kunnen we soms wonderen verrichten, maar het menselijk brein is iets waar we nog maar weinig van weten. Maar wat we wel weten is dat het soms werkt op een bijzondere manier. Zo kunnen trauma’s jarenlang weggestopt worden, zelfs zonder dat je er erg in hebt. Om de psychische pijn draaglijk te maken helpt het brein je jezelf enorm voor de gek te houden… Simone van der Vlugt weet al deze aspecten en meer prachtig samen te brengen in De reünie. Knap gedaan!

Mijn beoordeling De reünie:

Specificaties:

Auteur: Simone van der Vlugt | Uitgeverij: Ambo|Anthos | 9789026330759 | 352 blz. | Juli 2015

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Van dezelfde auteur

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.