De reünie, recensie

De reünie, recensie; Simone van der Vlugt; Psychologische thriller

De reünie, recensie. Een psychologische thriller geschreven door Simone van der Vlugt over een jonge vrouw op zoek naar haar verleden en identiteit. Een intrigerend verhaal over het verdringen van gebeurtenissen, de eeuwigdurende concurrentiestrijd, maar ook liefde en vriendschap.

De reünie

Recensie De Reünie, geschreven door Simone van der Vlugt

Het verhaal wordt langzaam opgebouwd en begint bij het voorstellen van het hoofdpersonage. Nadat Sabine een jaar uit de running geweest is door een burn-out, pakt ze haar werk als secretaresse bij De Bank weer op. Er is echter het een en ander verandert op de werkvloer, waar ze enorm aan moet wennen. Dan ontmoet ze een kennis van vroeger, Olaf, die ook werkzaam is bij De Bank. De twee spreken een aantal keer met elkaar af, maar Olaf lijkt niet te zijn zoals hij zich voordoet.

Dan ontvangt Sabine de uitnodiging voor de reünie. Plotseling komen er flarden terug van de periode rondom de dag dat Isabel verdween. Het trekt Sabine terug naar haar geboorteplaats Den Helder, waar ze op onderzoek uitgaat om te ontdekken wat er precies van die mistflarden klopt. Als ze haar vroegere jeugdliefde Bart weer tegenkomt besluit ze toch naar de reünie te gaan. De twee pakken tot grote woede van Olaf de draad weer op. Hij wordt zo agressief dat Sabine denkt dat hij iets te maken kan hebben met de verdwijning van Isabel.

 

Conclusie

De reünie is een intrigerend verhaal wat me vanaf de eerste pagina weet te grijpen. Het menselijk brein is iets waar we nog maar weinig van weten. Maar wat we wel weten is dat het soms werkt op een bijzondere manier. Zo kunnen trauma’s jarenlang weggestopt worden, zelfs zonder dat je er erg in hebt. Om de psychische pijn draaglijk te maken helpt het brein je jezelf enorm voor de gek te houden… Simone van der Vlugt weet al deze aspecten en meer prachtig samen te brengen in De reünie. Knap!

Mijn beoordeling De reünie:

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg ons dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

 

Lees ook

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.