De vier kaboutertjes in de lente, zomer, herfst en winter

De vier kabouters in de lente, zomer, herfst en winter; Prentenboeken over de seizoenen voor kinderen van 4-8 jaar oud.

Toevallig heb ik op dit moment meerdere kinderboeken van Marianne Busser en Ron Schroder op mijn lijstje staan. Het schrijversduo is auteur van onder andere de vier seizoen gerelateerde boeken De vier kaboutertjes in de lente, zomer, herfst en natuurlijk winter. In dit blog meer informatie over deze heerlijke seizoen gerelateerde kinderboekjes met prachtige prenten.

De vier kaboutertjes in de lente

De vier kaboutertjes in de lente door Marianne Busser en Ron Schroder

Maartje, Joep, Johannes en Moontje zijn vier kaboutertjes en beleven veel avonturen in het bos. Zo maken ze als verrassing een prachtig nest voor de nachtegaal en brengen ze een bang verdwaald jongetje weer terug naar zijn huis. En wanneer mama Muis kleintjes verwacht en er niet genoeg bedjes zijn, lossen de kaboutertjes dat probleem gelukkig razendsnel op. Dit en nog veel meer lees je in dit vrolijke voorleesboek op rijm, over een van de heerlijkste seizoenen van het jaar: de lente!

Meer informatie.

 

De vier kaboutertjes in de zomer

De vier kaboutertjes in de zomer door Marianne Busser en Ron Schroder

Ook in de zomer beleven de kaboutertjes de leukste avonturen! Vier kaboutertjes wonen in het bos. En waar beleef je de seizoenen meer dan daar? Een sfeervol en fijn voorleesboek op rijm vol zandkastelen, kamperen, bijzondere dieren en bloemetjes. De kaboutertjes beleven er de mooiste verhalen en peuters en kleuters zullen genieten van hun zomerse avonturen.

Meer informatie.

 

De vier kaboutertjes in de herfst

De vier kaboutertjes in de herfst door Marianne Busser en Ron Schroder

Vier kaboutertjes wonen in het bos. En waar beleef je de seizoenen meer dan daar? Een sfeervol en fijn voorleesboek vol vallende blaadjes, eikeltjes, kastanjes en beukennootjes. Paddenstoelen, storm en regen. De kaboutertjes beleven er de mooiste verhalen en peuters en kleuters zullen genieten van hun herfstavonturen.

Meer informatie.

 

De vier kaboutertjes in de winter

De vier kaboutertjes in de winter door Marianne Busser en Ron Schroder

In dit heerlijke boek beleven de kaboutertjes Maartje, Joep, Johannes en Moontje weer vele avonturen in het bos. Ze helpen het eekhoorntje dat vergeten is waar het al zijn nootjes verstopt heeft, en het koolmeesje dat tegen een boom vloog. Wanneer Moontje door het ijs zakt helpen de andere kaboutertjes haar natuurlijk ook.

En natuurlijk vergeten ze ook niet te genieten van het winterse weer. Samen bouwen ze sneeuwpoppen, verwelkomen ze de wintervogels en houden ze een sleewedstrijd. Hou jij ook zo van de winter?

Meer informatie.

 

Lees ook

Een reactie op “De vier kaboutertjes in de lente, zomer, herfst en winter

  1. Pingback: Wat een winter! kijk- en zoekboek, recensie - Leesboekenenmeer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *