De vier kaboutertjes in de winter, recensie

De vier kaboutertjes in de winter, recensie; Prentenboek thema winter voor peuters en kleuters geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder

De vier kaboutertjes in de winter, recensie. De schattige prentenboeken over de vier kaboutertjes werden geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder. En zeg nou zelf, seizoenen en kaboutertjes is een prachtige combinatie toch? Dit kinderboek thema winter is dan ook een echte aanrader voor peuters en kleuters!

De vier kaboutertjes in de winter

De vier kaboutertjes in de winter, recensie; Prentenboek thema winter voor peuters en kleuters geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder

Ben je op zoek naar een leuk kinderboek thema winter voor peuters en kleuters? Dan is De vier kaboutertjes in de winter perfect! Wij zijn al jaren fan en lazen het boekje al in januari 2021.

Moontje, Maartje, Joep en Johannes zijn vier kaboutertjes die in het bos leven en kabouterklusjes doen. Zo helpen ze een eekhoorn die zijn notenvoorraad is kwijtgeraakt en als er een vogel ziek is of tegen een boom vliegt verzorgen ze hem. Is het winter en heeft het gesneeuwd? Dan brengen ze pannetjes met soep of bessen en strooien waar nodig wat strooizout op de grond.

De winter zorgt ook voor pret! Sneeuwpoppen maken, sleeën en schaatsen, het kan niet op. Alleen het ijs is nog niet sterk genoeg, Moontje zakt erdoor… Gelukkig krijgen de anderen haar snel weer op de kant! Rillend en bibberend stoppen ze haar in bad en bed.

Conclusie

Kaboutertjes die in het bos leven en dieren helpen, ik hou ervan. Ik ben dan ook gek op de prentenboeken over de vier kaboutertjes! De verhaaltjes op rijm zijn ook perfect voor peuters en kleuters die de wereld om zich heen aan het ontdekken zijn. En hoe leuk is het om na het lezen van dit winterse boek samen een boswandeling te gaan maken? Misschien kom je de vier kaboutertjes wel tegen!

Mijn beoordeling De vier kaboutertjes in de winter:

Specificaties:

Auteur: Marianne Busser en Ron Schröder | Illustrator: Hanneke de Jager | Uitgeverij: Moon | 9789048846061 | 32 blz. | November 2018

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris (hier)

Meer boeken over de vier kaboutertjes

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.