De vier kaboutertjes in de zomer, recensie

Recensie De vier kaboutertjes in de zomer; Marianne Busser en Ron Schröder

Hou je van rijmpjes en versjes? Dan is de serie prentenboeken over De vier kaboutertjes een aanrader. In dit blog vertel ik meer over De vier kaboutertjes in de zomer, die ik op dit moment graag met mijn dochter van drie lees. 

De vier kaboutertjes

Wil je graag met je peuter over de seizoenen lezen, dan is de serie prentenboeken over De vier kaboutertjes een echte aanrader. In ieder seizoen beleven de kaboutertjes Moontje, Joep, Maartje en Johannes spannende avonturen in het bos waar ze wonen. De serie werd geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder, bekend van onder andere de kinderboekenserie De Winkeltjes en De circusplasser.

 

De vier kaboutertjes in de zomer

Recensie De vier kaboutertjes in de zomer, geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder

In De vier kaboutertjes in de zomer beleven Moontje, Joep, Maartje en Johannes weer heel veel avonturen. Ze gaan picknicken bij het meertje en bouwen een prachtig zandkasteel. Maar dan komt er een verdrietig muisje aangelopen. Zouden ze die misschien kunnen helpen? Daarna ruimen ze de rommel op die mensen zomaar achter laten in het prachtige bos en knikkeren ze met konijnenkeuteltjes. Hé, maar wat is dat? Er komt een verdrietig meisje aangelopen. Ze is haar mooie glimmende ringetje kwijtgeraakt. De ekster nam hem mee. Kunnen de vier kaboutertjes haar misschien ook helpen?

Ze vinden nog een hagedis, praten met de vogels en de dag vliegt voorbij. Uiteindelijk bouwen ze vier tentjes en overnachten bij het meer. De volgende morgen vinden ze nog een klompje om mee te varen, als dat maar goed gaat!

 

Conclusie

Misschien had je het al gemerkt, maar ik hou zowel van De vier kaboutertjes, als van de versjes van Marianne Busser en Ron Schröder. Ben je op zoek naar een schattig boekje om samen met je peuter en kleuter stil te staan bij de zomer? Dan is De vier kaboutertjes in de zomer een absolute aanrader.

Wil je liever alle seizoenen over De vier kaboutertjes in één keer? Ook dat kan, want in Het jaar rond met de vier kaboutertjes hebben ze alle avonturen gebundeld!

Mijn beoordeling De vier kaboutertjes in de zomer:

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

 

Lees ook