De vleermuisman, recensie

De vleermuisman, recensie

De vleermuisman is een thriller met politieagent Harry Hole in de hoofdrol. Deze thrillerserie, die uit inmiddels twaalf delen bestaat, werd geschreven door de Noor Jo Nesbo. Hij heeft terecht al vele prijzen gewonnen en zijn werk wordt in meer dan dertig landen uitgegeven.

De vleermuisman

In De vleermuisman wordt Harry Hole door zijn superieuren naar Australië gestuurd om de politie down under bij te staan bij het onderzoek naar de moord op de Noorse actrice Inger Holter. Maar de moord is niet de enige reden voor deze gedwongen vakantie…

Voor zijn vertrek heeft Harry ternauwernood een auto-ongeluk overleefd, waarbij zijn collega omkwam. Sindsdien dompelt hij zich onder in de alcohol. Zijn kwaliteiten als agent maken voor zijn meerderen zo veel goed dat ontslag hem bespaard blijft. Harry heeft namelijk, ondanks zijn problemen, regelmatig briljante inzichten waarmee hij doorbraken weet te creëren in onderzoeken die vast dreigen te lopen.

Harry’s verblijf in Sydney voert hem naar de duistere kanten van de stad waar de vrolijke toerist nooit zicht op krijgt. Het verhaal leidt naar een oude Aboriginalvertelling over de vleermuisman, die tot leven wordt gewekt door misdaad. En waar de vleermuisman ontwaakt, verschijnt de dood onder de stervelingen…  

Conclusie

De vleermuisman werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1997. Het is een thriller die ik met veel plezier heb gelezen. Juist de problemen van Harry zorgen ervoor dat hij heel menselijk is weergegeven. Het zorgt ervoor dat je je als lezer met hem kunt identificeren. Het verhaal blijft verrassend van het begin tot aan het einde. Ken je dat gevoel dat je een spannende actiefilm aan het kijken bent en totaal meegezogen wordt in het verhaal? En je blijft verbazen over de ontwikkelingen? Dat is waar ik tijdens het lezen regelmatig aan moest denken. Het is voor een schrijver niet makkelijk om dat gevoel op te roepen, maar het is Jo Nesbo, die van oorsprong popmuzikant bij de in eigen land zeer bekende band Di Derre is, wat mij betreft zeer goed gelukt. Het maakt dat je het boek steeds weer oppakt om verder te lezen om te weten te komen hoe het afloopt. En ik kan je vertellen dat de afloop zeker verrassend is!

Mijn beoordeling De vleermuisman:

Specificaties:

Auteur: Jo Nesbo | Uitgeverij: Uitgeverij Cargo | 9789023454205 | 384 blz. | Oktober 2017

De vleermuisman is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Reacties zijn gesloten.