De Winkeltjes – Het Cijferwinkeltje, recensie

Het Cijferwinkeltje, recensie; Dit prentenboek is deel van de kinderboekenserie De winkeltjes, geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder

De Winkeltjes – Het Cijferwinkeltje, recensie. Dit prentenboek maakt deel uit van de kinderboekenserie De Winkeltjes, geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder.

Het Cijferwinkeltje

Het Cijferwinkeltje is een prentenboek dat deel is van de kinderboekenserie De Winkeltjes. De serie werd geschreven door schrijversduo Marianne Busser en Ron Schröder, de illustraties werden gemaakt door Ingrid ter Koele. Wat Het Cijferwinkeltje extra leuk om te lezen maakt is het feit dat Ingrid ter Koele dingen in de tekening heeft verstopt. Zo heb je dus een voorleesboek en een kijk- en zoekboek ineen!

Op een dag heeft oma Blom een heel mooi plan: ze opent Het Cijferwinkeltje, want met rekenen kun je nooit te vroeg beginnen! In het winkeltje vind je alle cijfers en oma heeft altijd wel een handige tip om te leren wat je er allemaal mee kan doen.

Het Cijferwinkeltje staat naast Het Letterwinkeltje van opa Brom. Ze zijn goede buren van elkaar en als oma spulletjes moet sorteren komt opa haar graag even een handje helpen. En nu willen ze graag trouwen, want net als cijfers en letters horen ook zij bij elkaar!

Conclusie

De prentenboeken uit De winkeltjes-serie zijn op rijm, wat het -in ieder geval voor mij- heel leuk maakt om ze voor te lezen. Wat ik bovendien ook erg leuk vind is de vertaling van de verbinding tussen cijfers en letters naar het ‘echte’ leven: de ontluikende relatie tussen opa Brom en oma Blom.

Daarnaast klopt het wat mij betreft ook dat je met tellen en rekenen niet vroeg genoeg kunt beginnen. Daarmee bedoel ik niet je kind onder grote druk zetten, maar zeker spelenderwijs kennis laten maken met cijfers en letters. Het is immers de basis van alles.

Mijn beoordeling Het Cijferwinkeltje:

Specificaties:

Auteur: Marianne Busser en Ron Schröder | Illustrator: Ingrid ter Koele | Uitgeverij: Moon | 9789048828791 | 28 blz. | Januari 2015

Het Cijferwinkeltje is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Bekijk voor meer inspiratie ook eens de blogcategorie Boekenseries of lees eens één van onderstaande blogs:

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.