De Zoete Zusjes helpen de natuur, recensie

De Zoete Zusjes helpen de natuur, recensie

In De Zoete Zusjes helpen de natuur zetten Saar en Janna, bekend van YouTube, alles op alles om de natuur en hun speelplek te redden. Zal het ze lukken om met een goed plan te komen?

De Zoete Zusjes helpen de natuur

Wanneer Saar op school naar het Jeugdjournaal kijkt en de plasticsoep in de oceanen ziet schrikt ze. Het gaat helemaal niet goed met de aarde! Maar wat kunnen ze doen? Tijd voor een actieplan om zuiniger om te gaan met de aarde!

Terwijl ze een lijst opstellen wat ze zelf kunnen doen om zuiniger met de aarde om te gaan krijgen ze te horen dat hun speelbos, waar allemaal bloemen, vlinders en vogels leven, moet wijken voor een nieuw kantoor. Maar dat laten ze niet zomaar gebeuren! Zal het ze lukken om het speelbos en de geheime boomhut van hun broer Bram te redden?

Conclusie De Zoete Zusjes helpen de natuur

Actueel

Het onderwerp van De Zoete Zusjes helpen de natuur is hartstikke actueel. Veel kinderen maken zich zorgen over de aarde en het milieu en daardoor zijn ze vaak enorm gemotiveerd om zelf actie te ondernemen.

Tijdens het lezen van De Zoete Zusjes helpen de natuur moest ik toch even terugdenken aan mijn eigen schooltijd. Ik weet nog dat er toen sprake was van een gat in de ozonlaag en spuitbussen werden aangepast. Onze klas mocht een schilderij maken die tentoongesteld werd op een vuilniswagen. Ik was hartstikke trots, wij kinderen zouden de aarde wel even redden! Hoe kinderlijk naïef…

Want is er in de afgelopen 30 jaar daadwerkelijk iets veranderd? Nauwelijks. Alles wat gedaan wordt is een druppel op een gloeiende plaat. Grote acties, waar veel geld en belangen mee gemoeid zijn, blijven uit. Maar goed, dat is natuurlijk een andere discussie.

Een beter milieu begint bij jezelf

De slogan ‘Een beter milieu begint bij jezelf’ kennen we bijna allemaal en het is natuurlijk ook hartstikke waar dat alle verandering bij jezelf begint. Korter douchen, niet vliegen, minder vlees eten en ga zo maar door. Tijdens het lezen van De Zoete Zusjes helpen de natuur komt het lijstje ook nog een keer voorbij.

Sowieso is het milieu een goed onderwerp om het als gezin over te hebben en samen De Zoete Zusjes helpen de natuur lezen kan een mooie ingang geven. Stel je kinderen eens de vraag: “Wat kunnen en willen we als gezin voor het milieu doen?” Naast het feit dat bewust omgaan met energie, kleding etc. goed is voor het milieu, is het ook nog eens goed voor je portemonnee!

Zelf aan de slag

In het boek staan ook een paar leuke DIY-tips om samen te doen. Verzamel eens bladeren en bekijk welke bomen, struiken en planten er in jouw omgeving staan. Maak er daarna een mooi kunstwerk van.

Mijn beoordeling De Zoete Zusjes helpen de natuur:

Specificaties:

Auteur: Hanneke de Zoete | Illustrator: Iris Boter | Uitgeverij: Kosmos Uitgevers | 9789043923842 | 96 blz. | September 2022

De Zoete Zusjes helpen de natuur is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van De Zoete Zusjes

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.