De Zoete Zusjes moppenboek, recensie

De Zoete Zusjes moppenboek, recensie - Hanneke de Zoete; Gouden Boek

De Zoete Zusjes moppenboek, recensie. Houdt jouw kind van lachen, gieren, brullen? Dan is het moppenboek van de Zoete Zusjes, geschreven door Hanneke de Zoete, een leuk cadeau om te geven.

De Zoete Zusjes moppenboek

De Zoete Zusjes moppenboek, recensie; Gouden Boek geschreven door Hanneke de Zoete

De Zoete Zusjes moppenboek, geschreven door Hanneke de Zoete, staat vol met bekende, maar ook minder bekende moppen. Deze moppen werden ingestuurd door duizenden fans en alleen de 365 leukste moppen verdienden een plekje in het moppenboek. Het moppenboek vol grappen en raadsels werd voorzien van illustraties door Iris Boter.

Het moppenboek van De Zoete Zusjes was zo’n groot succes dat er meer dan 75.000 exemplaren van zijn verkocht: een Gouden Boek. Dat grote succes vroeg natuurlijk om een vervolg, wat resulteerde in De Zoete Zusjes moppenboek 2.

Conclusie

Er is niks zo subjectief als humor. De één vindt een mop grappig, de ander kan er totaal niet om lachen. Maar een moppenboek is voor kinderen vaak wel erg leuk, al was het maar omdat ze de meeste moppen nog helemaal niet kennen.

Voor het samenstellen van het De Zoete Zusjes moppenboek hebben ze fans gevraagd hun leukste mop in te sturen. Uit de duizenden inzendingen hebben ze uiteindelijk 365 moppen gekozen die een plek in het moppenboek hebben gekregen. Een hele klus lijkt me dat!

Dat De Zoete Zusjes een grote fanclub hebben blijkt ook wel uit het feit dat er inmiddels meer dan 75.000 exemplaren van het moppenboek verkocht zijn. Bekende YouTubers die dit hebben geëvenaard zijn Rutger en Thomas, overigens ook aangesloten bij Kosmos Uitgevers. Beide boeken uit hun serie werden een Gouden Boek.

Eerlijk is eerlijk, als volwassene kende ik natuurlijk al een behoorlijk aantal moppen en raadsels uit het boek. Toch zaten er ook nog hele verrassende nieuwe tussen waar ik toch hartelijk om heb moeten lachen.

Mijn beoordeling De Zoete Zusjes moppenboek:

Specificaties:

Auteur: Hanneke de Zoete | Illustraties: Iris Boter | Uitgeverij: Kosmos uitgevers | 9789043923309 | 144 blz. | Februari 2022

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van Hanneke de Zoete

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.