Denk en investeer als Warren Buffett, recensie

Denk en investeer als Warren Buffett, handboek voor beleggers die meer willen weten over het orakel van Omaha

Wil jij rijk worden? Lees dan het handboek Denk en investeer als Warren Buffett. Wie weet word jij ook miljardair, net als hij! Heb jij andere ambities? Ook geen probleem, het is sowieso al interessant om meer inzicht te krijgen in zijn denkwijze.

Menig belegger is wel bekend met het orakel van Omaha Warren Buffett. Miljardair en eigenaar van Berkshire Hathaway. Ben jij ook benieuwd hoe hij zijn enorme vermogen bij elkaar heeft gesprokkeld? Dat kun je lezen in het handboek Denk en investeer als Warren Buffett. 

 

Denk en investeer als Warren Buffett 

Denk en investeer als Warren Buffett, handboek voor beleggers die meer willen weten over het orakel van Omaha

Sinds ik in maart jongstleden mijn eerste voorzichtige stappen op de beurs zette lees ik alles wat los en vast zit over beleggen. Niet dat ik verwacht even snel rijk te worden, maar ik ben wel graag goed in alles wat ik doe. En als ik daar ook nog eens geld mee weet te verdienen is dat extra leuk meegenomen. 

En laten we wel wezen, wie wil er nou niet niet zo’n enorm vermogen als Warren Buffett? Dat vermogen bereik je helaas niet meer door je zuurverdiende centjes netjes op de bank te parkeren. Nee, dat kost tegenwoordig alleen maar geld. Dus wil je graag een leuk vermogen opbouwen dan zal je op de een of andere manier toch echt je geld voor je moeten laten werken. En ja, dat betekent toch (een beetje) risico nemen. 

 

Een prachtige quote van Warren Buffett:

Ik zal je vertellen hoe je rijk kunt worden. Sluit de deur. Wees voorzichtig als anderen hebzuchtig zijn. Wees gulzig als anderen voorzichtig zijn. 

 

Levenslang

De meest gehoorde tip van Warren Buffett is denk ik: koop een aandeel en houd hem lang vast. Het liefst levenslang. 

Eerlijk is eerlijk, het lijkt een erg eenvoudige tip en misschien zelfs wel een inkoppertje, maar het toepassen van deze tip vergt nog wel de nodige wilskracht. Ik weet er inmiddels zelf ook alles van en ben er al een paar keer met open ogen ingetuind. Het verslaan van de markt is mogelijk, maar absoluut niet gemakkelijk! En Warren Buffett heeft natuurlijk wel een punt: als je een aandeel gekocht hebt en je staat erachter, dan is er geen enkele reden om hem te verkopen. Tenzij het bedrijf in kwestie slecht presteert of negatief in het nieuws komt natuurlijk.

 

Conclusie

Hoewel de strategie van Warren Buffett voor hem natuurlijk goed heeft gewerkt, is het maar geheel de vraag of diezelfde strategie voor iedereen toepasbaar is. Neemt niet weg dat je geen moment onbenut moet laten om geld te verdienen, ook al is dat in Nederland een heel vies woord.

Maar het boek laat ook een andere kant zien die niet alleen om geld verdienen gaat. Het gaat eigenlijk om kansen herkennen en die ten volle benutten, maar ook aan teruggeven aan de maatschappij indien nodig.

Wat ik ook fascinerend vind is het feit dat hij nog altijd in hetzelfde huis woont van voor zijn rijkdom. En een erfenis? Zijn kinderen krijgen zoveel als dat ze nodig hebben en de rest gaat naar het goede doel… 

En als je het mij vraagt zegt bovenstaande alinea juist alles over de beste man. Want zuinigheid met vlijt, bouwt huizen als kastelen… Nu het nog toepassen in het dagelijks leven.

Meer informatie over het handboek vind je hier

 

Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.