Denk en investeer als Warren Buffett, recensie

Denk en investeer als Warren Buffett, handboek voor beleggers die meer willen weten over het orakel van Omaha

Denk en investeer als Warren Buffett, recensie. Wil jij rijk worden? Lees dan het handboek Denk en investeer als Warren Buffett. Wie weet word jij ook miljardair, net als hij! Heb jij andere ambities? Ook geen probleem, het is sowieso al interessant om meer inzicht te krijgen in zijn denkwijze.

Denk en investeer als Warren Buffett

Denk en investeer als Warren Buffett, handboek voor beleggers die meer willen weten over het orakel van Omaha

Menig belegger is wel bekend met het orakel van Omaha Warren Buffett. Miljardair en eigenaar van Berkshire Hathaway. Ben jij ook benieuwd hoe hij zijn enorme vermogen bij elkaar heeft gesprokkeld? Dat kun je lezen in het handboek Denk en investeer als Warren Buffett.

Sinds ik na het lezen van Blondjes Beleggen Beter mijn eerste voorzichtige stappen op de beurs zette las ik alles wat los en vast zat over beleggen. Niet dat ik verwachtte even snel rijk te worden, maar ik was en ben wel graag goed in alles wat ik doe. En als ik daar ook nog eens geld mee weet te verdienen is dat extra leuk meegenomen, toch? En laten we wel wezen, wie wil er nou niet niet zo’n enorm vermogen als Warren Buffett bezitten?

Dat vermogen bereik je helaas niet (meer) door je zuurverdiende centjes netjes op de bank te parkeren. Nee, dat kost tegenwoordig alleen maar geld. Dus wil je graag een leuk vermogen opbouwen dan zal je op de een of andere manier toch echt je geld voor je moeten laten werken. En ja, dat betekent toch (een beetje) risico nemen.

Een prachtige quote van Warren Buffett:

Ik zal je vertellen hoe je rijk kunt worden. Sluit de deur. Wees voorzichtig als anderen hebzuchtig zijn. Wees gulzig als anderen voorzichtig zijn. 

Levenslang

De meest gehoorde tip van Warren Buffett is denk ik: koop een aandeel en houd hem lang vast. Het liefst levenslang. Eerlijk is eerlijk, het lijkt een erg eenvoudige tip en misschien zelfs wel een inkoppertje, maar het toepassen van deze tip vergt nog wel de nodige wilskracht. Ik weet er inmiddels zelf ook alles van en ben er al een paar keer met open ogen ingetuind. Het verslaan van de markt is mogelijk, maar absoluut niet gemakkelijk! En Warren Buffett heeft natuurlijk wel een punt: als je een aandeel gekocht hebt en je staat erachter, dan is er geen enkele reden om hem te verkopen. Tenzij het bedrijf in kwestie slecht presteert of negatief in het nieuws komt natuurlijk. Maar dat alles hangt natuurlijk ook weer af van jouw persoonlijke voorkeuren.

Conclusie

Hoewel de strategie van Warren Buffett voor hem natuurlijk goed heeft gewerkt, is het maar geheel de vraag of diezelfde strategie voor iedereen toepasbaar is. Neemt niet weg dat je geen moment onbenut moet laten om geld te verdienen, ook al is dat in Nederland een heel vies woord.

Maar het boek laat ook een andere kant zien die niet alleen om geld verdienen gaat. Het gaat eigenlijk om kansen herkennen en die ten volle benutten, maar ook aan teruggeven aan de maatschappij indien nodig.

Wat ik ook fascinerend vind is het feit dat hij nog altijd in hetzelfde huis woont van voor zijn rijkdom. En een erfenis? Zijn kinderen krijgen zoveel als dat ze nodig hebben en de rest gaat naar het goede doel… En als je het mij vraagt zegt bovenstaande alinea juist alles over de beste man. Want zuinigheid met vlijt, bouwt huizen als kastelen… Nu het nog leren toe te passen in het dagelijks leven…

Mijn beoordeling Denk en investeer als Warren Buffett:

Specificaties:

Auteur: Stefano Calicchio | Uitgeverij: Stefano Calicchio | 9788835824046 | Mei 2020

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Reacties zijn gesloten.