Diamanten Boek voor Het leven van een loser – Jeff Kinney

Diamanten Boek voor Het leven van een loser - Jeff Kinney

Deel 1 van de populaire serie Het leven van een Loser van Jeff Kinney is bekroond met een Diamanten Boek. Van het boek werden sinds het verschijnen in 2009 meer dan 200.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de diamanten status binnen het genre kinderboeken. Uitgeverij De Fontein werd vlak voor het verschijnen van Inkoppertje, deel 18 in de populaire graphic novel serie, verrast met de unieke oorkonde. 

Het leven van een loser

Het leven van een loser, geschreven door Jeff Kinney, is een kinderboek dat wereldwijd enorm populair is geworden. De serie, die in dagboekstijl is geschreven, volgt de hilarische avonturen van Bram Botermans. Hij is een doodnormale jongen die worstelt met alledaagse puberproblemen, vriendschappen en schoolavonturen. Kortom, hij vindt het leven een grote hel. Dit maakt hem enorm herkenbaar voor kinderen, vooral voor jongens in de middelbare schoolleeftijd. Zijn avonturen en de manier waarop hij omgaat met dagelijkse problemen zijn zowel grappig als leerzaam.

Op de middelbare school moet hij zich staande houden tussen kleine brugpiepers en volgroeid gespuis dat zich al scheert. Op een dag krijgt Bram van zijn moeder een dagboek. Daarin schrijft de onvergetelijke antiheld: ‘Maar als ze denkt dat ik nu mijn “gevoelens” ga opschrijven of zoiets, dan is ze gek. Dus verwacht geen “Lief dagboek” zus en “Lief dagboek” zo.   

Over Jeff Kinney

Naast het schrijven van graphic novels, ontwikkelt de Amerikaanse Jeff Kinney online games. In Nederland werden meer dan 3 miljoen boeken verkocht van de serie Het leven van een Loser, en wereldwijd zelfs meer dan 275 miljoen. Hij werd meerdere keren genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Gedumpt! won die prijs in 2015, Drie keer niks in 2018 en Vet koel in 2020. Op 4 juni verschijnt het achttiende deel in de serie, genaamd Inkoppertje.

Diamanten Boeken

Volwassenenboektitels worden met 200.000 verkochte exemplaren bekroond met het Gouden Boek. Voor 350.000 exemplaren geldt platina en titels die 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan worden bekroond met diamant.

Voor kinderboeken is een ander aantal vastgesteld: 75.000 verkochte exemplaren voor goud, 150.000 voor platina en 200.000 voor diamant. De platenindustrie kent het al vele jaren, de bekroning van singles of albums bij een bepaald aantal verkochte exemplaren. Sinds 2012 stelde de CPNB dit ook in voor de boekenbranche. Tip: Op de pagina met Lees tips vind je alle bekroonde boektitels van dit jaar.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.