Dolfje Weerwolfje 14 – Dolfje en Foeksia in het Weerwolvenbos, recensie

Dolfje Weerwolfje 14 - Dolfje en Foeksia in het Weerwolvenbos, recensie; Paul van Loon en Hugo van Look

Dolfje Weerwolfje 14 – Dolfje en Foeksia in het Weerwolvenbos is het veertiende deel van de zeer succesvolle boekenserie Dolfje Weerwolfje, geschreven door Paul van Loon. De illustraties werden gemaakt door Hugo van Look én Saskia Halfmouw.

Dolfje Weerwolfje 14 – Dolfje en Foeksia in het Weerwolvenbos

Op een nacht rent Dolfje Weerwolfje per ongeluk het Weerwolvenbos uit, zo het Heksenbos in. Het is een eng, drassig bos. Het lijkt wel een moeras. Opeens hoort hij een kakellach. Het is juf Minuul, en ze zingt een lied dat Dolfje niet kent. Als Dolfje weg wil rennen valt er een net over hem heen. Juf Minuul neemt hem mee naar het huisje van Kwark de tovenaar en Foeksia de miniheks. Trots laat ze haar vangst zien: een zeldzaam moeraskonijn!

Maar Foeksia heeft gelukkig al snel in de gaten dat Dolfje géén moeraskonijn is. Kan ze Dolfje helpen ontsnappen? Het is maar goed dat Foeksia kan toveren. Ook al moet ze het nog een beetje leren…

Conclusie

Wat heeft Paul van Loon dit leuk bedacht zeg! Twee door hem bedachte personages, die ieder een eigen verhaallijn hebben, samenvoegen tot één. Dat valt niet mee, maar ik vind het resultaat heel erg goed gelukt!

Ook Dolfje en Foeksia in het Weerwolvenbos is weer voorzien van de nodige humor én spannende momenten. Paul van Loon noemt het zelf ‘grumor’.

Paul van Loon vertelt in het nawoord ook meer over het schrijfproces. Voor hem was het een uitdaging, maar Dolfje en Foeksia hebben ook ieder hun eigen tekenaar. Die moesten voor het boek Dolfje en Foeksia in het Weerwolvenbos óók samenwerken, en ook dat is wat mij betreft ook goed gelukt.

Mijn beoordeling Dolfje Weerwolfje 14 – Dolfje en Foeksia in het Weerwolvenbos:

Specificaties:

Auteur: Paul van Loon | Illustrator: Hugo van Look & Saskia Halfmouw | Uitgeverij: Leopold | 9789025875305 | 96 blz. | Oktober 2019

Dolfje Weerwolfje 14 – Dolfje en Foeksia in het Weerwolvenbos is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van Paul van Loon

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.